Mellandagsrea... Vad handla?

Jag har flera saker jag skulle behöva handla denna mellandagsrea, allt kanske inte är nödvändigt, men ändå, man behöver mindre nödvändiga saker med men detta står på listan:

- Skidbyxor
- Längdskidor och pjäxor
- Ny kaffebryggare
- Digital systemkamera... Måste införskaffa en nu så jag kan fota den vackra vintern innan den smält bort!

Så, om en timma ger jag mig ut för en första jakt med Kristine!!! Sen blir det hem till mor för att fira hennes födelsedag.. Lite träning tänkte jag oxå klämma in någonstans på schemat!


5 år efter tsunamin...

Minns du vad du gjorde den här tiden för fem år sedan?
Jag minns exakt!
Jag hade varit ute på juldagen, vi hade varit på Rolling, det var en dålig utekväll, jag var nere och ledsen...
På den tiden bodde jag med mitt ex, vår relation var inte den bästa då och vi hade nyligen besämt oss för att vi skulle flytta isär, inte göra slut, bara flytta isär!!
Jag pluggade folkhälsovetenskap i västerås, visste inte riktigt vad jag skulle göra med det, men jag trivdes ändå rätt bra.. Jag var 20 år! Jag visste inte vad jag ville med livet, jag längtade efter nåt annat men kände det som att jag satt fast i Eskilstuna... Jag hade en lägenhet jag tyckte om, en relation som jag var väldigt osäker på, en grannkärring jag hatade och en grannkille jag var rädd för...
Så såg livet ut, runt om den här tiden för fem år sedan, jag minns det av en anledning...
När jag klev upp den morgonen och slog på tv´n och med min bekymrade bakfulla hjärna rullade katastrofbilder från andra sidan världen på nyhetsmorgon...

TSUNAMI...  Vad fan är en Tsunami?
THAILAND.... Paradiset på jorden? Mitt paradis, landet jag redan älskade!


Det gick inte ihop.. en översvämmning? Flodvåg? Jordskalv?
Fick inte ihop det....

Men för mig blev ändå denna tidpunkt i historien avgörande.

Jag satt klistrad framför tv´n och bilderna rullade, nya uppdateringar kom hela tiden, men det var svårt att ta in vad som egentligen hände där borta på andra sidan jorden.
Det började gå upp för mig att livet är skört, ingen självklar trygghet, för kort för att våga vänta, vad är viktigt i livet? Vad vill jag med livet?

I mig där i soffan växte en frustration...
Jag ville kunna hjälpa, jag ville ta första plan ner och hjälpa till, göra någonting för någon...
Hade inte kunskapen!
Insåg att den utbildningen jag läste inte skulle ge mig kunskapen att kunna göra något i dessa katastrofsituationer heller... Jag har alltid velat hjälpa, är skapad så, jag lider med människor som lider och tar på mig skulden för allt som inte är bra här i världen som om det vore mig allt hängde på, idiotiskt inser jag nu när jag blivit äldre.. Jag kommer aldrig att kunna rädda alla... Men jag kan hjälpa någon.. Varje dag kan jag göra något gott för någon!

Jag fattade ett beslut den dagen... Jag ska bli sjuksköterska! jag måste kunna hjälpa till när det händer sådna här saker, bara några år tidigare hade World trade Center fallit och även då ville jag hjälpa.. Insåg att jag inte var inne på rätt spår med min folkhälsovetenskap även om det var jätteintressant..

Jag fattade ett beslut den dagen... Jag skulle inte stanna i Eskilstuna, där jag ändå inte trivdes. Ne, jag skulle testa mina vingar och se om de höll för något annat... Hur visste jag inte än.

Jag fattade ett beslut den dagen.. Jag skulle inte leva i en relation där jag inte kände att jag kunde utvecklas, som gjorde mig tom och orolig än lycklig och avslappnad... 

Jag fattade ett beslut den dagen... Livet kan inte vänta!
 
Livet är här och nu, att förverkliga sig själv, sina drömmar och mål är viktigt, dock svårt då man inte alltid rår på allt här i livet har jag märkt.. Men ändå, att drömma och sträva framåt har man alltid tid med. Men jag blir tokig på människor som säger "men du har ju all tid i världen på dig... " Hur vet du det? Hur kan man veta att livet inte tar slut imorgon? Vad vill jag ha gjort, provat på, åstakommit den dagen det tar slut?

Nu har det gått fem år...

Två dagar efter Tsunamin gjorde jag slut med mitt ex... Det var tungt, men insikten om att det inte skulle funger i längden och att det var dött lopp trots kärlek. Det var tufft, blev inte riktigt som jag tänkt mig, kändes mest som om livet tog slut. Det stod stilla några månader, minns inte så mycket..

Jag hoppade av utbildningen till folkhälsovetare fyra veckor senare och började jobba på timmar för att försörja mig..  Visste inte någonting om vad jag skulle göra med något...
Jag sade upp lägenheten, flyttade hem till mamma och pappa och började leta möjligheter att lämna Eskilstuna...
Kollade på tjänster som aupair, skickade en ansökan till föreningen Nordjobb...
I slutet på maj fick jag ett telefonsamtal, jag kunde få komma till Island och jobba från och med första juni om jag ville... Tre månader på ett hotell på norra Island..
Jag hade ett vikariat på ett tvätteri men tvekade inte en sekund på möjligheten utan sa upp mig samma dag med omedelbar verkan...

Då började livet på riktigt... Jag åkte ensam till norra island! Jag trodde inte jag skulle stå ut där borta de första två dagarna, men sakta anpassade jag mig och idag tycker jag nog att den tiden jag hade på island var en av de absolut bästa tiderna i mitt liv... Sen var jag på resande fot i ett halvår, jag återvände till Thailand och var borta i 1½ månad och bara njöt av det fantastiska land...
Sen kom jag hem och började plugga, i Örebro, till Sjuksköterska!

Tsunamin var en avgörande tidpunkt på många sätt för mig.... Och för så otroligt många människor där ute!
Så otroligt många människor drabbades, så oändligt många förluster, enorm sorg och förvtivlan för så många.. Jag led med dem.. Ville så gärna hjälpa, insåg att jag inte kunde och bestämde mig istället för att ta tag i mitt eget liv..
Jag kunde inte hjälpa denna gång... Men nästa gång det händer något, då har jag kanske kompentensen och möjligheten att göra något... För jag vill! Det är viktigt för mig att hjälpa människor!
Det är viktigt för mig att man bryr sig om och känner för sina medmänniskor... Det är ju vad som gör en fin värld!

Thailändarna är fantastiska på det.... Många vittnade om det i samband med katastrofen. Jag vet själv, har blivit erbjuden att bo hemma hos Thailändare när vi hade svårt att hitta ett boende när vi var där och backpackade, de är genrösa och gästvänliga... Tur det i en situation som den som blev efter Tsunamin.

5 år har gått....
Vad innabar Tsunamin för dig? För mig innebar den förändring!! Trots att jag inte drabbades personligen av den så gjorde den skillnad för mig... Både i livet och i tanken!

Idag när jag tittar på nyhetsmorgon visas bilderna igen, människor berättar om vad de gick igenom denna dag för 5 år sedan, vad som hänt sedan dess...
Jag tycker att det är bra, jag blir rörd och påverkad av att höra deras historier...
Jag blir påmind om skörheten i livet och jag reflekterar över hur jag lever och hur jag tänker..
Det är underligt att det ska behövas en katastrof för att man ska börja tänka efter...


Julen..

Sådär, då var julen i princip över, den blev kort i år för min del, jobbade som sagt kvällen innan julafton, julafton och juldagen.. Men jag firade iaf en mycket trevlig julaftonskväll med familj och släkt. Fick flera roliga julklappar, typ ett sällskapsspel, en bordsborste, en tomte av Rolf Berg, julduk, mössa, presentkort, ljuslyktor och lite smått o gott... 
Jag blir väldigt tacksam på julafton, vi firar alltid hela familjen och moster med familj, mormor och i år även med morfar och hans fru och det är alltid trevligt, julafton har alltid bara varit positiv för mig. Vi har aldrig haft problem med någon/ några som dricker för mycket, det har alltid funnits pengar till julklappar och bra julbord utan att det blir svårt med mat på bordet eller ångest för att pengarna tar slut, vi har aldrig heller haft problem med konflikter i familjen, vi har det lixom endast trevligt och bra på julafton och vi tycker om att träffas och umgås.

Det är jag väldigt tacksam för, inget jag tar för givet utan bara är väldigt glad för!
Det är ju inte en självklarhet för alla, jag tänker på alla barn som hamnar i kläm för att mamma och pappa inte kan hålla kontrollen över spriten eller där julafton bara blir tjaffs mellan familjemedlemmar som inte går ihop.. Där julen blir mer oro och ångest än glädje och gemenskap...  Det finns många ensama människor där ute, mycket tragik och tragedi... Jag försöker att inte glömma det under julhelgen och vara tacksam för det jag har istället...Dan före dopparedan....

Hjälp va fort det går... Imorgon är det julafton och jag har fortfarande ingen direkt julkänsla, känns som att denna kanske inte heller kommer infinna sig i år heller, jobbar ikväll och imorgon och på juldagen så det blir nog svårt att klämma in känslan däremellan tror jag.. Särskilt med tanke på att vi har typ 6 överbeläggningar på avdelningen, bra planerat eller va sägs? Hoppas verkligen att vi är extra personal annars kommer nog avdelningen att förvandlas till krigszon rätt snabbt... Sluta ramla nu alla människor, be er gamla mormor och morfar eller farmor och farfar att hålla sig inomhus.. Det finns inga platser på ortopeden!! :P

Jaja, ska strax ner och fixa den sista julklappen iaf.. Igår gav jag mig själv en julklapp, jag köpte mig akrylfärg, penslar och målarpapper.. Så nu ska här målas... Eller ja, kladdas! Jag har ingen målargen!

Funderade lite på om jag skulle gå ut på juldagen eller inte i år och det lutar faktiskt åt inte, man blir ändå bara besviken och trött.... Så jag tror jag skiter i det i år helt enkelt! Jag menar, vad är anledningen till att göra saker som ändå gör detsamma i slutändan, jag är inte road av att gå ut på krogen längre så varför göra det?

Ne, nu ska jag ta tag i denna dag så jag hinner med det jag ska innan det är dax att jobba igen..

God Jul på er!


Pepp...


Det är ju synd att det är dan före dan före dan före dopparedan... För jag är så jävla peppad på att sätta igång inför beach 2010.. Vill träna hårt och äta bra... Se resultat! Just nu längtar jag verkligen efter att sätta igång!

Men men, det får bli om två veckor ungefär, när jul och nyår är avklarat.. Då jäklar ska fettet off... O jag kommer inte att sakna det! Just nu gömmer jag mig i stora tunikor för att ingenting passar.. Jag längtar efter att ha ett par snygga jeans om en slimmad t-shirt utan att magen hänger över eller linnet kryper in där det inte borde krypa in..
Ne, nu längtar jag efter att känna mig bekväm...
Men först ska jag allt njuta av julbordet!!! :P

Det är vad jag kallar karaktär... ;P

Man blir vad man äter.. Julgris?

Man blir vad man äter brukar man ju säga.. Har spanat misstänkt på min rumpa några dagar nu för att se om det vuxit ut någon grisknorr där än.. Men inte! Inte heller näsan har förändrats till något som kan liknas vid ett tryne...

Jag som frossar i julskinka!!!!
Jag borde göra en andra julskinka snart, den vi har hemma sedan snart en vecka tillbaka är redan slut, inte så konstigt.. jag äter inget annat än julskinka på julknäckebröd och senap just nu..
För att undvika sjöbjugg får jag nog ta och slänga in någon apelsin eller nåt under dagen!
=)


Happy feet..

Hihi.. Har just kollat klart på filmen Happy feet.. Mycket trevlig och söt film måste jag säga...
På det är det ju även lite tanke bakom filmen och sånt gillar jag..
Igår kollade jag och Ville på flickan som lekte med elden, helt okej film tycker jag så ikväll ska jag och syrran gå på bio för att kolla sista delen.. Jag tycker filmerna har varit bra hittills, men det blir ju aldrig riktigt detsamma när man läst böckerna.

Mycket film blir det såhär i vintertider! Men det är mysigt! :)

Walkin in a winterwonder land...

Vintern har verkligen gjort entré för i år.. Underbart!
Jag och Ville tog en tur med skidorna idag, det var lite för kallt och jag är fortfarande inte bra i mina luftrör så det blev ingen lång runda, men det blev en liten... Boostade lite D- vitaminer i dagsljuset och testade på skidorna iaf!


Underbart vackert!

  

Duktigt, hurtigt av oss tycker ja allt...

  

Jag har is i håret och Ville har is i skägget... :) 

 

Har just kikat klart på reprisen av det där sista avsnittet av Bonde söker fru och hur mycket jag än charmas och blir så otroligt glad för Thilde och Stefan så förstår jag inte... Hur kan man vara så där kär sålänge?

Jag menar, efter ett tag övergår ju det där pirret i magen till trygghet.. Jag kan iof fortfarande bli sådär härligt glad av Ville, särskilt om han gör sig lite fin eller uppvaktar mig på nåt sätt.. Men ändå, konstant?? Men har ju dåliga dagar som det är, är det inte i princip omöjligt att vara lyckligt förälskad varje dag när man ska försöka få två liv att gå ihop bra och en vardag att rulla?

Hur gör man för att behålla det så????


Trött...

Hmm.. Klockan är elva, jag har varit vaken i 2 timmar och redan är jag helt sjukt trött.. Förstår inte varför?!
Har haft mamma och pappas hund här över natten, som sällskap när Ville är borta och för att underlätta lite för dem den här veckan när de har lite mycket omkring sig, särskilt stackars pappa.. Det är inte alltid helt lätt att ha 40 anställda att ansvara för.. :/
Det är faktiskt lite mysigt med hund tycker jag, kanske skulle köpa en? Problemet är väl hur man skulle ha tid med den när båda jobbar heltid?! Så det får nog vänta några år ändå. En katt däremot, det vore nåt kanske?!

Ska strax ta tag i det där med matlagning tänkte jag, har tagit fram köttfärs, tyvärr har jag noll inspiration, men nåt blir det väl... Sen ska jag ta en promenad hem till mor o far med hunden innan det är dax att bege sig till jobbet, nu får det vara nog med sjukdom, jag säger upp mig från bakterier och virus samt ignorerar hostan.

Ikväll kommer äntligen min fina hem igen, jag har saknat honom väldigt mycket denna gång faktiskt, kanske för att jag inte haft så mycket att göra nu när jag varit sjukskriven?! Skönt att ha honom hemma igen iaf!


Hur lågt får man sjunka?

Hur lågt får man lov att sjunka?
Jag blir så förbannat trött på media som vältrar sig i andras olycka.. Denna gång är det Tiger och Elin jag har i tanken.. Imorgon sänder Tv4 en intervju med en av hans älskarinnor.
Jag tycker så fruktansvärt synd om Elin, och jag tycker så fruktansvärt synd om gamarna (journalisterna) som gräver i detta för pengar...
Hur lågt får man sjunka lixom? För att inte tala om den där älskarinnan som skämmer ut sig med att erkänna att hon satt på en man hon visste var gift...

Ne, så pinsamt. Jag hoppas att hela sverige struntar i att titta på den där intervjuen imorgon så att man verkligen visar att man inte tycker att det är okej...
Jag tycker att det är fruktansvärt pinsamt iaf! Låt dem vara, som att de inte lider nog just nu lixom?!


dodde.se = skit!

Jag har gjort en miss.. Det här med internetköp är kanske inte min starka sida och godtrogen som jag är så tror jag såklart att allt funkar när man vill det...
Hade beställt en julklapp på dodde.se för 775 kr... Idag när jag hämtade ut paketet låg det en liknande produkt som den jag beställt, dock mycket mer simpel än det jag beställt, denna var när jag kollade hemsidan värd 199 kr.. Ingen orderbekräftelse eller vad det nu kallas hade de skickat med i kartongen heller. När jag nu kollar hemsidan så finns det inget telefonnummer eller besöksadress till företaget utan bara en mailadress...

INTE SERIÖST!!!
Dumma, dumma, dumma mig som inte kollade upp detta före jag beställde...
Åhh.. Kommer inte att göra om detta.. 


Tre kurser och heltid?

Jag har sökt några kurser till våren, tänkte att jag ville bli lite bättre på vissa delar av jobbet och komma vidare i tankegångarna och kanske i karriären så småningom...
Sökte fyra, kom in på alla...  Nu är frågan vilka jag ska läsa?! Att läsa alla fyra innebär heltidsstudier och det är ju inte direkt möjligt att kombinera med heltidsarbete...
Har vägt fram och tillbaka och kommit fram till att det kanske, kanske, kanske kan vara möjligt att läsa tre beroende på hur de ligger rent schemamässigt.. Om inte annat så är det iaf möjligt att läsa två.

De jag väljer mellan är dessa:

Den första kursen jag ska läsa handlar om vård i livets slutskede, en kurs som jag tror är bra att ha med sig då döden är något man stöter på i mitt arbete, att arbeta med liv innebär även att man ibland måste ta hand om slutet på dessa med.. Det är viktigt att denna tid av livet blir bra tycker jag, både för den döende men även för närstående.. Så detta vill jag bli bättre på att hantera.

Den andra kursen jag verkligen vill läsa är helt av egoistiska skäl, den handlar om entreprenörskap och nytänkande i vården och hjälper till med grundstenar till att om man vill starta eget företag inom hälsa och sjukvård. Jag vill ju ha ett eget företag någon gång i livet, det är ju ingen hemlighet direkt, så jag tänkte att detta kunde vara en bra kurs att läsa med tanke på det.. Problemet är att kursen går i Västerås...

Den tredje kursen handlar om Internmedicin- att vårda patienter med hjärtsjukdomar, detta är något som jag känner mig väldigt osäker på men som man möter väldigt ofta, de flesta äldre har ju någon form av hjärt-kärlsjukdom, vore skönt om man visste lite mer om hur man ska tänka och agera i omvårdnaden av dessa tycker jag...

Det är alltså tre viktiga kurser om jag får säga det själv, de är även mycket intressanta... Den första och den tredje med tanke på min kompetens som sjuksköterska och den andra kursen för att det är det jag vill göra, det målet så småningom är med min karriär.. .

Så nu undrar jag.. Hur ska man tänka?
Hur mycket finns det tid för egentligen, när man arbetar heltid?? Jag menar, jag är ju på jobbet mer eller mindre jämt... Jag har än så länge tackat ja till alla tre, men det lutar åt att det blir den palliativa kursen samt den i västerås eller den i västerås samt den om hjärtsjukdomar...

Tänk så svårt det ska vara... Varför har inte dygnet fler timmar???

Bridget... My idol!

Ikväll visar de min fvoritfilm på tv, nämligen Bridget Jones dagbok, del ett...
Fantastisk rolig film, särskilt om man en gång just känt sig som Bridget, ensam, felplacerad, bortgjord och tyckt att livet var allmänt meningslöst. För några år sen trodde jag nästan att de baserat filmen inspirerat på mitt liv... Nja, kanske inte.. Men nästan...Bästa scenen i filmen.. Nån annan än jag som känner igen sig??

Snö, hosta och honungsvatten...

Här hemma är det fortsatt sjukstuga, jag var på jobbet igår, men inte helt lätt att jobba utan röst, rethosta och genomsvett av minsta ansträngning... Så det blev ännu en dag hemma, öser i mig c-vitamin och honungsvatten för bättre resultat... Hoppas på att vara igång ordentligt på jobbet i slutet av veckan, börjar bli lite rastlös här hemma och pengarna rullar ju inte direkt in när man är hemma heller så...

Ute ligger det nu Äntligen ett vackert täcke av vit pudersnö, hoppas och håller tummarna för att den kommer att ligga kvar iaf tills efter nyår, vore helt underbart att hinna med lite vintersport! :) Öva lite längdskidor vore inte fy o skam menar ja...


Åhh.. är riktigt trött på att blogga nu, blir inte nöjd med något av mina inlägg, har inga roliga reflektioner eller tankar på gång nu heller.. Borde kanske ta ett bloggstopp eller nåt ett tag.. Bättre det än att hålla på att skriva massa ointressanta blogg inlägg...
Jaja, tål att tänka på...

Saknar....Saknar min fina som är borta på jobb... As usual!! :( 

Watcha say...Sjuuuuukt bra, inte ofta jag faller för sån här musik me tanke på den lilla rocklosern jag är... Men detta är skitbra!!

Tänk först, knulla sen!!

Pratade nyss med en kompis, hennes kille hade gjort ett så kallat "snedsteg"... D.v.s i raka ord : Han knullade med någon annan på fyllan...  Mitt ex var otrogen, inte lika allvarligt som detta, lite fyllehångel, BARA?!
Problemet med detta är inte bara att man lämnar sin partner hjärtekrossad och sårad utan även på sätt och vis skadad för livet, för om man inte varit svartsjuk och misstänksam innan man blev utsatt för det så blir man det garanterat efteråt.
Och om man nu fortsätter förhållandet, hur ska man då någonsin kunna lita på den som varit otrogen mot en? Och hur ska man kunna slappna av och låta honom röra vid en utan att känna sig äcklad? Hur ska man kunna tro att den personen ifråga verkligen älskade mig?
Gör man så mot någon man älskar?

Hursomhelst, åter till de kvarståendet problemet, när man nu avslutat förhållandet och kanske kommer till en punkt när man kan tänka sig starta ett nytt... Hur ska man kunna lita på den nya?
Innan mitt ex gjorde så mot mig var jag inte alls svartsjuk, hade inte en tanke på att min karl skulle kunna lockas av andra tjejer, trodde att även om han skulle tycka att nån var snygg eller attraheras av någon så skulle han inte göra något... Jag antar att min vän kände detsamma!
Efter att mitt ex var otrogen tog det flera år innan jag vågade gå in i ett förhållande igen (mitt nuvarande), tyvärr tog det lång tid innan jag vågade på riktigt släppa in honom och verkligen älska honom, av en enda anledning: Sålänge jag har makten över mina känslor kan jag inte bli sårad...
Idag skulle han kunna såra mig, så mycket av mig själv har jag gett till honom, men jag hoppas verkligen att han låter bli... Om han nu tänker lämna mig så hoppas jag att han gör det med snoppen på plats hos mig och inte hos någon annan tjej...

Ska det vara så förbannat svårt att hålla den där skinnbiten på plats undrar jag?
Jag menar, om man nu känner att man lever i ett dåligt förhållande eller har ett behov av att vara med någon annan, kan man inte bara göra slut först... Så kan man ju få göra vad man vill sen efteråt, utan att ha sårat lika djupt?! På så vis har man ju iaf besparat sin partner problemet att våga gå in i ett nytt förhållande med kärlek och tilltro senare i livet....

eller?
Tänk först, knulla sen... Det tycker jag vore ett ledord att leva efter!!!

Nu så...

Idag  vaknade jag utan huvudvärk... :D Ska väl inte ropa hej än, men fick några piller av min mamma igår som hjälpte till att svälla av i näsan och bihålorna.. Så imorse vaknade jag och kunde andas, men istället var jag hes som attan.. Men idag känner jag mig faktiskt fräshare än vad jag gjort de senaste dagarna...
Skönt med tanke på att vi ska åka till Öland och hälsa på svärföräldrarna i helgen, det blir trevligt. Jag tycker om mina svärföräldrar, de är helgoa!!
Kan nog klara av att jobba på måndag med så jag får väl ringa till chefen och säga det oxå!

Idag ska jag göra en ansträngning, ska ta en liten promenad idag igen, bland annat hämta hem Villes cykel så den inte behöver stå vid stationen över helgen, så ska jag raka benen och tvätta håret också (var ett par dagar sen.. Jag lever efter;  "är man redan äcklig så kan man lika gärna vara genomäcklig :P ), och packa och kanske eventuellt städa upp lite här hemma så det är fint när vi kommer hem igen i nästa vecka... Det är nog ungefär det jag orkar med!

Är rätt less på livet som sjuk nu faktiskt... Det blir skönt att komma igång igen lite nu... Med start i helgen och jobb och om jag har tur lite träning i nästa vecka... Antar att jag inte är ensam om att känna på detta sätt?!

Ha en fin helg!!!

Rörd...

Kollade just på serien sjukhuset, nu visade de ett inslag från en förlossning...
Varje gång jag ser en förlossning så börjar tårarna rinna, inte under själva förlossningsarbetet men just när barnet kommer ut och läggs upp på mammans bröst.. Jag fattar egentligen inte varför, har ju aldrig upplevt det själv, men ändå! Det är så otroligt starka ögonblick när man får se mammans hårda slit och sedan belöningen när barnet skriker och allt har gått bra.. Fantastiskt!!!
Tror inte att jag skulle klara av att bli barnmorska, skulle grina konstant ju..
Har varit med vid en förlossning och det var samma sak då, jag blev så rörd att det kom en liten tår... Hur fan kommer jag att reagera om jag själv får uppleva det där med att föda barn?? Herregud, barnet kommer ju att födas ut till en mamma som gråter okontrollerat...
Vilket välkomnande?!


Så däckad av en förkylning?

Idag är jag i princip feberfri, om jag bortser från natten då... Vaknade med frossa mitt i natten. :(
Vaknade för en dryg timma sen, förvånad över hur mycket man kan sova och hur trött man ändå är när man vaknar, trodde inte man kunde bli såhär däckad av en förkylning.. men värken i kroppen och i huvudet ger inte med sig... Jättedrygt! Men idag ska jag allt pressa mig lite, tvinga ut mig på en kort lugn promenad för att byta luften i lungorna. Har väldigt ont i luftrören och i bröstkorgen, konstigt med tanke på att jag inte hostar nåt, men det hänger kanske ihop med astman... Vem vet?!
Jaja.. Nog gnällt om detta.. det är som det är!

Igår fick jag svar från antagningen inför vårens kurser, kom in på alla som jag sökt, inser dock att det blir svårt att kombinera med 100% arbete... Men satsar på att läsa en eller två av kurserna parallelt med jobb iaf.. Är ju bara under några veckor som det blir tufft... Lutar åt att läsa kardiologiska sjukdomar och entreprenörskap inom vård och omsorg.. Tänkte att det nog vore en bra kurs med tanke på att jag senare i livet vill starta eget.
tyvärr gick den kursen i västerås och jag fattar inte hur man får fram schemat för när det är lektioner... Får ta o kolla upp det, kanske är tokigt att börja plugga redan nu, särskilt ovanpå allt jobb.. Men vill man ta sig någonstans så är det bara att sätta igång på en gång!

Igår kollade vi på twilight, jag blev riktigt förvånad över hur bra jag tyckte att filmen var.. Så jävla snyggt filmat och en på nåt sätt sexuell underton genom hela filmen. Ja, jag gillade den verkligen!

On my way up...

Lite piggare idag.. Nästan feberfri och inte så ont i kroppen som tidigare.. Mådde nästan okej på förmiddagen men nu känner jag mig riktigt risig igen.. Men men, är nog på bättringsvägen nu iaf.. Har jag tur så kanske jag orkar jobba lite på fredag, vore ju bra...

Tänkte passa på att visa lite julpynt som jag gjort under hösten, det är så mysigt att pyssla och ibland blir det rätt bra oxå..

  Tomtar under tillverkning...

 

Färdiga tomtar.. gjorde sig fint på hallbyrån!

 
Har även tillverkat lite julkort..


Sjuk!

Dåligt med uppdatering här de senaste dagarna... Men så blir det ibland!
Var ju som sagt på fest med jobbarkompisarna i fredags, det var jättetrevligt faktiskt! Kom väl hem vid halv två, får lov att erkänna att det var lite segt att jobba på lördagen men det gick bra trots allt, var lungt på jobbet så.
Söndagen på jobbet gick oxå bra men jag hade sådan fruktansvärd huvudvärk så när jag kom hem på söndag kväll så sov jag någon timma, när jag sen reste mig från sängen för att gå ut till Ville så small det till i huvudet och jag blev liggande på soffan med tårarna rinnande medan ville sprang till medicinskåpet för att plocka fram det smärtstillande vi hade... Det hjälpte sådär...
På måndagen var det inte direkt bättre så jag beslöt mig för att stanna hemma, med dåligt samvete, känns som att man inte är sjuk på riktigt när man har huvudvärk, men å andra sidan så är det skillnad på huvudvärk och huvudvärk.. Och jag hade verkligen värk!!! Och har fortfarande, skillnaden från igår är att jag nu oxå är genomförkyld, mår illa på nätterna och har feber... Inte så kul kanske?! Men när man speedat på ett tag så kommer man till en punkt när kroppen säger stopp och nu är jag där.. Så det är väl bara att lyssna på kroppen och vila antar jag...

Mormor var här en stund på förmiddagen för att hjälpa mig komma igång med lite stickning, jag bjöd henne på hembakade lussebullar och chai-te.. Hon hade även med sig lite köttbullar till mig att äta till lunch om jag orkar..
Kanske orkar jag lite iaf... De såg gott ut med hemgjorda köttbullar faktiskt..

Nu har jag surfat runt lite på modesajter och fantiserat mig till en ny garderob... Ska verkligen satsa på att få ihop en bra tidlös basgarderob under våren... men först ska jag klämma de där sista 8-9 kilona så jag är i den form jag önskar vara resten av livet bara... Dumt att köpa massa dyra kläder som man bara känner sig ful och tjock i ändå tänkte jag..

Ne, nu orkar jag inte skriva mer.. Ligger här nerbäddad i soffan och tycker synd om mig själv...

Freeday...

Jaha, fredag.. Fridag!
Ledig! I like.. Enda dagen denna vecka!
Hade väl behövt plugga på lite kring bemötande av dementa med tanke på hur läget såg ut på avdelningen igår, men det har jag lagt ner...
Ska snart iväg och simma lite, sen ska jag hem och pussa min sambo adjö, han ska till Öland och jaga med sin far och bror..
Sen ska jag iväg till Angelica och hälsa på innan det är dax att dra iväg för en kväll med arbetskamraterna, det blir intressant att träffas privat...
Så som sagt, fullt upp även en ledig dag! Jobbar helgen sen, sista helgen innan jul.. Så skönt att ha tre lediga helger efter varandra.. Inte ofta det händer.. Men sen blir det iof två helger efter varandra.. Men men, jag la schemat själv så varför klaga? Ville är ju bortrest de helgerna ändå, så då kan ja ju lika gärna jobba!

Utöver detta skulle jag nog behöva sova lite oxå, sover så otroligt dåligt på nätterna, vaknar till minst ett par gånger varje natt, sover lixom inte särskilt djupt! Har varit så sen jag började jobba.. Antar och hoppas att det lägger sig när jag känner att det flyter på lite bättre i jobbet!

Ne, nu måste jag ta mig iväg o simma!!!
På återseende! ;P

Varning för....

Jävligt obehagliga, smärtsamma bilder..... AAAAhhhhjjj!! har jag uttryckt flertalet gånger, illa berörd av bilderna...

http://www.aftonbladet.se/temafotofilm/article5999343.ab

Det känns i luften...

Det känns i luften att vintern är på väg...
Kylan är annorlunda... Luften torrare!
Solen står så lågt, men den visar sig ändå till min stora glädje
Ingen frost än, inga minusgrader
men i fönstren lyser stjärnor och stakar och påminner,
Om att snart är det jul igen
Snart är det vinter igen
Snart blir det pulka och skidor och mysiga kvällar i soffan
Med film, med filtar, med sin käresta, med te, med varm choklad
Rosiga kinder, bleka kroppar, röda näsor, bylsiga kläder
Klumpiga vinterskor, hala vägar, pingvingång för att inte halka
På gott och ont...
Vintern är på ingång...
Det känns i luften!

 


Vi har en ny last...

Chai-latte och tv- spel.... :) Det är vinter det!


Home sweet home...Del av den nya hallen..Ett sovrum... Mysigt, orginellt, avslappnande...

Färska blommor... Vardagslyx!Minnen från långresor...RSS 2.0