Det gör ont...

Hur kan nåt positivt, som borde inbjuda enbart till glädje göra så ont?
Det sticker i ögonen...
Det knyter sig i magen...
Ett tryck över bröstet....

Ett leende...
Små uppmuntrande ord..
Vara delaktig i drömmen.. Som om den tillhörde mig...
Planera i tanken, som om det var mitt..

Det är konstigt..
Att det kan kännas såhär?!

Freeeedag...

Äntligen fredag... Har jobbat hela veckan så nu känns det skönt och lyxigt att vara ledig.
Hade egentligen tänkt träna ikväll, men har ont i halsen och känner mig lite frusen och snuvig så jag avvaktar nån dag o ser vart det tar vägen istället.
Så istället för att vara duktig så la jag mig i ett varmt skönt bad, rakade benen och smorde in mig med mysig bodylotion. Lite egenvård är inte skadligt!

Har laddat upp för myskväll, ska strax sätta igång med att laga kassler i ädelostsås och ris. Göra en god sallad till det och så blir det en god fräsh fruktsallad med fläder sorbet till efterrätt... Mums! Tyvärr orkade jag inte förbi systemet o trängas med alla lönealkoholister :P Så det får bli cola istället.. :)

Helgen blir lugn, en brunch på sylvia kanske, lite julpyntande, eventuellt ska vi iväg på glöggkväll hos villes arbetskamrat, en sväng förbi föräldrarna och kanske träning och såklart en sväng på julskyltningen... MYYYS!!

Trevlig helg!!! :)


Ju mer man har destå mer drömmer man om...

Idag är min "vill ha- lista" lång... Jag vill ha massor...

Typ, ett hus (först och främst!) ett fint hus med öppen spis, bra förvaringsmöjligheter, flera rum, gäststuga, sjöutsikt/tomt, vackra golv, pärlspont, fint och fräscht kök och badrum, en stor tomt utan insyn från grannar...

Sen vill jag ha en bil... en vit audi- tack gärna!!

O så vill jag ha en solresa i paradiset... Krabi 3 veckor eller nåt hade man ju inte sagt nej till..

Jag vill ha en massa spabehandlingar bokade...

Sen en mängd småsaker... typ;
Längdskidor
nya skidkläder
massa nya vanliga kläder
en ny tv
glasdörrar till våra röriga bokhyllor
en bebis
nya fina smycken
fast jobb
ny kamera
mer ordning och reda hemma
glasdörrar till vår röriga bokhylla
mer skåp i köket
ett hemmagym
Sommar
Mer pengar
nya fina smycken
långa naglar
Fast jobb
smalare midja
mindre rumpa
ny näsa...
Mer TID

Okej, nu spårar jag....

Grejen är att listan är lång... Men så inser jag att man blir ju bara frustrerad över att tänka på allt man inte har.. Bättre att tänka på det man har istället.. Det är ju faktiskt rätt mycket!
Man borde vara bättre på att tänka på det och värdera det istället... men visst är det svårt ibland..
Men...
Jag har ju en fantastiskt fin karl, en fin familj, härliga vänner, en nymålad hall, ett jobb, en 21" tjock-tv, en skidresa bokad till Alperna i januari, pengar på kontot, en kropp som fungerar bra, Drömmar för framtiden, planer och ideér, alldeles för många skor, en full garderob, mat i kylen, räkningar att betala, fint hår, gulliga öron, lagom stora bröst....

Jag är helt enkelt en rik människa som fantiserar om ännu mer.... :P

Fattigt MTV?

Jag brukar ha Mtv på på morgonen när jag inte jobbar tidigt... Men seriöst... Hur bra är egentligen variationen på låtar? Det är ju samma låtar dag ut och dag in... Oftast flera gånger på en morgon med...
Fattigt, har de inte råd att köpa in musik längre eller har de världens sämsta DJ??

Underligt och trist iaf!!


Helgen som gick...

I fredags drog jag iväg till Örebro, det var nog det bästa jag kunde göra just nu... Har varit trött och stressad den senaste tiden och jag behövde verkligen komma iväg lite och ta hand om mig själv lite... Glömma vardag och jobb!
Så jag satte igång efter jobbet med att raka (typ klippa) mig igenom de håriga benen som försummats när livet består att jobb och vård av andra.. Kände mig genast piggare och drog en repa med pincetten över ögonbrynen med. Saltskrubbade kroppen och smorde in mig med mysigt bodybutter... Kände mig som en ny människa efter detta...

Sen drog jag med tåget till Carro för en myskväll med godis och idol och en massa skitsnack såklart, det var som vanligt! Kändes som att vara hemma igen ungefär...
På lördagen vaknade vi av att solen lyste utanför -Fantastiskt och underbart- så vi startade dagen med en 8 kilometers promenad... Tror vi var ute i ca 1,5 timmar...  Så härligt!! Saknar det där med promenadkompisar, har ingen sådan i Eskilstuna... I Örebro var vi några som ofta gick, morgonpromenader oftast!

En mycket ovanlig men fullkommligt underbar syn!!!

 

Vi tog promenaden förbi Universitetsområdet, det såg ut ungefär som sist jag var där!



Sen snyggade vi till oss och tog en härlig tur ner på stan... Strosade i små butiker.. Bland annat Handelsboden som bara säljer ekologiska varor.. Önskar att det fanns någon liknande i Eskilstuna faktiskt, tyvärr är det väldigt dyrt.. Men ändå! Känns så bra att handla sådna varor.

Vi gick förbi min favoritaffär av alla i världen... :P  Köpte lite goda praliner som jag och Ville mumsade upp till en kopp chailatte igår kväll... Efter att vi röjt färdigt i hall och lägenhet, nu är det ordning och reda här! Underbart!


Åter till Örebro.... Efter en lång dag shopping i solsken så åkte vi till Stefan för lite "förkväll" innan vi skulle iväg och käka på Jensens... Sandra och Evelina var på plats, så kul att träffa dem igen, även om det inte var så jättelänge sen... Men man saknar de vänner som man är van att iaf träffa en gång i veckan när man plötsligt inte setts på veckor och månader!

  

Sällskapet på Jensens... Tyvärr bjöd Jensens denna kväll på askass service och inte alltför varm mat! Så det rekomenderar vi INTE!!!


Efter Middagen gick jag och Carro hem, vi var trötta, resten gick vidare... Vi gick hem och kollade 10 min på transformers innan vi däckade i soffan och sov länge på söndagmorgonen...

Sen blev det en tur till simhallen för 45 längder... Sen vidare ner på stan för en god lunch på MERA, innan det var dax för mig att åka hem igen.... Med massa energi och glädje över att jag har så fina vänner!



Jag och Carro har pratat en hel massa i helgen om hur livet förändras och hur dåliga vi blivit på att ta hand om oss själva och hinna höras... Så för att råda bot på detta är vår plan:

- "telefon-promenader" en gång i veckan... ( vi får motion samt snacka med varandra)

- En spa-behandling/ månad! Det förtjänar man som sjuksköterska, när det enda man gör är att ta hand om och passa på andra... Man får inte glömma sig själva!

- TRÄNA... Unna sig träning! Gå fast energin inte finns just då!



Igår kväll tog jag och Ville ett ordentligt ryck i hallen också (äntligen) och nu är det ordning, det enda som är kvar nu är hatthyllan, vi hade visst fel skruvar för att fästa upp den, men det är ju snabbt fixat efter jobbet imorgon!
Sen städade vi lägenheten så nu känns det riktigt hemtrevligt här får jag säga...

Idag är livet ett härligt liv och nu ska jag fixa lunch så den är klar när jag kommer från träningen... Tänkte köra ett pump-pass innan det är dax för jobb igen...

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag..... :)


på väg till örebro i ett skakigt t

-35d7b435642455210d032c52bf54a11.png

på väg till örebro i ett skakigt tåg, dumt att dricka kaffe en timma innan avgång... Nu är alternativet att kissa på äcklig tågtoa eller knipa... Satsar nog på det senare... Känns dock kalas att åka "hem" till örebro o träffa alla vänner... Känns som om detta blir en bra helg... Jag är glad iaf! :)


nyttigt eller vad? :)

-13da87a22243e1c9af4719d0f83b3c0.png

nyttigt eller vad? :)


Frustration...

Jag har kommit på mig själv med att förvandla många känslor till frustration, vilket inte är så jävla bra!
Igår kväll låg jag och V länge och pratade, bland annat pratade vi om att alla känslor var så annorlunda när man var liten, man hade förväntningar på saker och ting, man längtade, man var nervös, man kände sig så stolt när man gjorde nåt bra, man var glad eller jätteledsen..
 För mig har alla dessa känslor den senaste tiden förvandlats till samma sak, FRUSTRATION!!

Anledningen: Sannolikt stress och höga krav samt det faktum att när man gått igenom en tuff period så lär man sig att hålla känslor på avstånd, mycket för att orka igenom den. Sen känner jag ofta att jag inte hinner med att känna, livet rullar på och det finns inte så mycket tid över för reflektion och det påverkar nog en hel del.
Men jag tänker ta mig tid nu, våga känna och njuta av de känslor man som människa faktiskt äger rätten till. 
När känslor övergår till frustration blir man ju till slut bitter och det vill jag verkligen inte bli...

Så nu är det jag som lär känna mig själv igen och framför allt, slutar ställa alla dessa höga krav på mig själv, det är ju ingen annan som förväntar sig att jag ska göra allt jag själv tror... Från och med nu ska jag göra saker som JAG Mår bra utav och som JAG Vill göra... 
Måsten är en del av livet, men är det hela världen om man inte klarar av att leva upp till alla de krav som samhället ställer på en.. För vem märker egentligen om jag misslyckas på någon punkt??
Jag hoppas och tror faktiskt inte att mina vänner tycker mer eller mindre om mig för att jag bor i ett nyrenoverat hus eller en sunkig lägenhet. Jag tror inte att de bryr sig om jag har färgat håret på ett tag eller inte och jag tror att de skiter i om jag är doktor eller arbetslös...
Det ställs så otroligt mycket krav i dagens samhälle att man ska vara så framgångsrik och rätt...
Jag är inte en sån person och tänker faktiskt sluta kräva av mig själv att försöka vara en sån också...

Jag tänker bara vara jag och jag tänker leva som jag vill... Prioritera så att jag mår bra och sluta säga ja och gå med på allt.. Ibland måste man säga nej eller ifrån oxå! Ibland måste man förlåta sig själv för att man misslyckas och inte är perfekt...
Och det finns så många härliga känslor... Så varför gå runt och vara frustrerad???
Känn, tänk och agera istället!!

Dagens...

Humör: Gott än så länge... Solen visade ett leende mellan molnen.. :)
Frukost: Havre och råggrynsgröt med rårörda lingon.. O kaffe of course!
Mål: Att ta mig iväg och simma
Outfit: Pyamas när detta skrivs.. Antagligen nåt bekvämt till jobbet!
Att göra: Simma, röja lite här hemma, baka bröd, jobba.
Tänkvärda: Du kan påverka din egen situation!
Middag: Ingen aning...


Nyfors.... Som ryssland ungefär...

http://wwwc.aftonbladet.se/ljudbildspel/Nyfors1/

Haha... Ja vet inte om jag ska skratta eller gråta... Är detta verkligen området jag bor i just nu?
Det ser minst sagt deprimerande ut!
Verkar ju helt galet att man bor här, som sjuksköterska och civilingenjör... :P - MED JOBB!!
Nog borde vi väl ha råd med nåt mer än detta... Detta ser ju ut som Ryssland eller nåt land strax efter ett långt krig?!
Jaja, kan vara så att jag sällan rör mig just inne i själva Nyfors, men detta är ju minst sagt Deprimerande!
Får visa denna för karln så kanske jag får flytta härifrån snart?! :P

A day off...

Äntligen ledig!!! - EN hel dag är jag ledig från jobbet... Ogillar egentligen dessa lediga strödagar, man hinner inte vila upp sig iaf, man hinner bara fixa med allt sånt som man inte hinner fixa de dagar man jobbar.. Jag har alltid långa listor med saker jag måste göra när jag är ledig och folk jag inte orkar höra av mig till när jag jobbar...
Vila? Ja, nästa möjlighet att verkligen vara ledig och slappna av blir väl... inte nu till helgen för då blir det Örebro o massa på schemat.. Men helgen därpå hoppas jag att jag kan spendera i soffan,  tror jag behöver det, känns så iaf...
Men men....
Nu är klockan snart nio och det är bara att sätta igång...
- Måla hallen
- Handla väggdekor  och kuddar till hallen
- Fixa hatthyllan ( den var lite feltillverkad)
- Träna
- Ta en promenad ( i dagsljus var tanken, ser dock inte så lovande ut... )
- Boka tvättid ( karln får tvätta!!)
- Städa... ( det är bra skitigt här efter renoveringen!)
- Tvätta håret!
- Ringa massa folk

Känner mig lite såhär just nu faktiskt... Men det går väl över... Livet går ju upp o ner som sagt!! :)


lyxig tisdagsfrukost... En latte k

57df1029c9db493c81f2bbaf892ea614.png

lyxig tisdagsfrukost... En latte kan man ju få unna sig en ledig dag, samt paus från havregrynsgröten... :)


För stressad för att sova!

Jag ger upp, sömnen infann sig efter 1,5 timmar i sängen igår kväll och nu sitter jag här, varit vaken sedan strax innan fyra och försökt somna om.. Men nu har jag gett upp...
Det bara snurrar i huvudet på mig, jag är helt slut... Det är fan inte roligt att vara ny på jobbet jämt, visst är det kul när man hanterar saker och visst är det kul när man lär sig nåt nytt..
Men det är fan inte roligt att komma hem och gråta typ varje dag för att man upplever att arbetssituationen är ohållbar och att man är en fara för patienten och  inte gör ett bra jobb...
Jag tvivlar så starkt på att jag vill göra det här så mycket längre till...
Jag fattar ärligt talat inte hur folk står ut att jobba i landstinget ett helt arbetsliv, tro fan att man blir bitter..

Jag tror jag tänker leta andra jobb, för detta är inte kul!
Kanske borde jag ta tjuren vid hornen och bita ihop... 
Se om det blir bättre med tiden?! 
Men är det värt det?
Vem tackar mig för det?
Jag vill inte bli en sån som stannar bara för att det är tryggt rent ekonomiskt, jag vill inte vara en av dem som bara följer med strömmen och låter tiden bara gå...
För att en dag vakna upp och inse att man har 2 veckor kvar till pension..
Ne, jag är värd mer än så... Jag förtjänar ett jobb där jag trivs i en arbetssituation som känns trivsam och som passar mig... Detta gör det inte, jag är inte bredd att krypa på knäna för att det är för kort om personal och patienterna är jättetunga... Det är bra att vissa står ut med det, för landstinget lär ju knappast utöka personalen för att arbetsbelastningen är hög... Jag är nog tyvärr bara inte en av dem som gör det!!!

Efter denna helg, som har varit inget annat än totalt kaos på jobbet så ska jag nu upp och ronda... Det känns som om jag inte skulle ha särskilt mycket emot att bli påkörd på väg till jobbet just nu faktiskt... 
Jag behöver verkligen sova!!!

Det är iaf tur att jag har världens bästa karl som drar ut mig på promenader, köper kinamat, kramar mig nätterna igenom och torkar mina tårar och säger att jag inte alls är en dålig människa för att jag känner såhär...

Gomorron Lördag!

Jaha... Sitter här med min goda frukostfil (med kiwi, pumpafrön, valnötter och linfrön) och självklart KAFFE!! Karln sover fortfarande!!
Hur lägger man upp en dag som denna funderar jag på... ?! Jobb i eftermiddag och en hel del som behöver hinnas med innan dess... Har inte tid att jobba, men men... När man jobbar 7 av 8 dagar och många kvällar så är det svårt att få ihop livet tycker ja, det blir lixom inget flyt i livet och tid över till socialt umgänge... Men jag får väl trösta mig med att det kommer veckor som inte är riktigt lika proppfulla av jobb..
Hursom så skulle jag vilja hinna träna, har bara hunnit med en gång denna vecka, men sen ska jag handla färg till hallen och greja lite med det oxå... Igår hämtade vi färgprover till hallen, den kommer att gå i turkost, blir spännande att se hur det blir, kanske lite väl vågat.. Men lite måste man ju chansa med... :)

Ne, nu ska jag sätta fart o hoppas på att jag hinner med lite idag!!!


Påbörjat projekt hall....

Nu har vi påbörjat projekt: Hallrenovering!!!
Igår åkte vi till ikea direkt efter jobbet, fick med oss diverse möbler hem.... Skobänk, hatthylla, byrå och spegel och så lite småsaker såklart.. som det alltid blir när man besöker ikea...
Så idag är projektet för mig att skaffa fram färg.. Kommer väl upp lite före och efter bilder här så småningom..
Men målet är att hallen ska kännas ljusare och mysigare och vara mer praktisk än nu..

Hade tänkt att jag skulle gå upp tidigt idag, men jovisst... En annan dag! Nu har jag iaf kastat i mig lite frukost, läst ikapp på några bloggar och ska väl ta och hoppa in i duschen och fräsha till mig lite om jag ska ge mig ut bland folk. Har en hel del att hinna med idag, så här kan ja inte sitta o hänga längre!

Tjitjing!

Bara trött!

Idag är jag trött! Eller nu ljög jag, jag är jävligt trött, nästintill slö!
Har jobbat bra idag, har varit nåt att göra precis hela dagen på jobbet, trodde nästan fötterna skulle trilla av kroppen när jag äntligen fick gå hem vid halv fyra...  Sen gick jag hem, duschade och somnade sittande i soffan med datorn i knät...
Nu är Ville och köper pizza för han är sjuk och jag har inte energi över att ställa mig vid spisen ikväll! Vi äter ju i princip aldrig köpmat i veckorna, så nån gång kan man väl få göra ett undantag?
Hursom, efter denna dag på jobbet så tänker jag inte ha dåligt samvete för det!

Sen blir det änglar och demoner, lite choklad och frukt i soffan...
I like!!! :)

titta vad min älskling hade köpt t

-d0b0e51e45b8a61a9aacf58d5654ad8.png

titta vad min älskling hade köpt till mig igår... Fina karl! :)


Helgen som gick och veckan som kommer...

Helgen var kanon, i fredags hade vi vad som blivit tradititon i vårt samboliv- nämligen FREDAGSMYS!
Det är underbart att få avsluta veckan i lugn och ro i soffan, sen kan man hitta på saker resten av helgen! Men fredagkvällar är lite heliga tycker ja...

I lördags kom Evelina från Örebro och hälsade på en snabbis ( på vägen typ) innan vi gav oss iväg till Sandra i Tullinge på inflyttningsfest! Det var jättemysigt och trevligt att träffa tjejerna igen! Och det var väldigt skönt att komma iväg från stan och lägenheten lite med... Tankarna går lite annorlunda när man kommer hemifrån ett tag! Och man inser att det ligger nåt i begreppet "borta bra, men hemma bäst!"

Igår kväll var vi hos mamma och pappa på farsdags middag... Det var trevligt, även moster med familj och morfar och hans fru samt mormor var på plats! Sen blev det te i soffan till 'Och så kom Polly' - mysig feel good- film tycker ja!

Och idag är det ny vecka, jag har skitont i min högra fot av någon anledning... Men ikväll blir det jobb, blir att smörja in med voltaren-gel inför det! Ska även ge mig iväg och träna ett skivstångspass om ett tag! Blev dåligt med träning förra veckan p.g.a. svin-vaccinet! Även denna vecka blir tuff att få ihop på den fronten eftersom jag jobbar 6 dagar och alla kvällar när mina favoritpass går.. men det får väl bli att gå på andra pass helt enkelt!  Måste ju komma i form någon gång... O jag satsar på att ha minskat en storlek till skidresan i januari iaf, samt att vara i form så jag orkar åka skidor utan att vara halvdöd! :P

Det stora projektet för veckan blir hursom helst HALLEN!! Nu ska där målas och möbleras om så att det känns mysigt att komma hem... Så på tisdag beger vi oss till IKEA för att införskaffa lite möbler, sen ska jag köpa detaljerna i en jättemysig inredningsbutik i gamla stan på lördag! Ser fram emot detta...


Sååå inspirerad!

Åh, idag är jag sååå inspirerad!! Nu vet jag vad jag vill...
Nu ser jag livet ljusna och bitarna falla på plats igen!
Det är väl inte så att livet stått stilla, men jag känner att jag varit lite nere, känns mig lite obeslutsam...
Stått lite med ett ben på varsin sida av ett staket, ni vet så där me en taggig pinne i rumpan, och inte riktigt vetat åt vilket håll jag ska kliva ner med båda fötterna...'
Men idag ljusnade det!
Åh... nu är jag jätteinspirerad!!!
Nu är det bara att sätta igång!
Det enda som kan stoppa mig nu är byråkrati Sverige.. men det orkar jag inte tänka på nu!
Idag är jag inspirerad!!
Idag ser jag livet ta fart igen!!!

Vilken känsla.... :)

 

Såhär galen ser jag ut när jag är inspirerad!!!


Är det bara jag?

Är det bara jag som verkligen inte känner för att laga mat idag?
Gud vad ja önskar att V kunde skita i sin träning, komma hem här med ett gäng rosor och ställa sig vid spisen...
Servera mig ett glas rött och låta mig sitta här i soffan och sticka..
Har drabbats av stick-mania! Jag stickar som en tok! Och så virkar jag oxå...
Har flera projekt igång och det är verkligen jättekul att se sakerna växa fram!

Men men.. han kommer inte förräns efter sju.. o att börja laga mat då...
Ja då är väl potatisgratängen klar till midnatt...
O då är inte jag särskilt sugen på att äta!
Så det är väl bara att ignorera ilskan över att behöva laga mat!! Jag vill verkligen inte!
Lagar ju mat varenda jävla dag...
Kanske skulle gå ner till pizzerian istället?
Nåt att överväga?!!

Fredag...

Har hämtat mig efter vaccinet, bortsett från att armen fortfarande värker.. Gör helt galet ont om man kommer mot den eller råkar lägga sig på den.. Men men.. Det går väl över snart...
Idag blir det först en sväng ner på stan, ska se om jag kan få någon att färga mitt hår lite snyggt, känner att jag kommit efter i det där med att ta hand om sig själv.. Vårdar patienter hela dagarna o sen är det bara hem, träning, mat och sova som gäller... Så, för att inte förfalla fullkommligt (vore ju lite synd vid 25 års ålder) så tänkte jag ta dagen att fräscha upp mig lite...
Sen kommer mormor på lunch, tänkte bjuda på kassler av något slag... Hon ska hjälpa mig att komma igång med stickningen igen, har hamnat lite på efterkälken med det med!
Ikväll blir det träning (om det är möjligt med armen) , sen ska vi ha FREDAGSMYS!!! Potatisgratäng, fläskfilé och rödvin tror ja det får bli...

Imorgon bär det av till Stockholm, Sandra har inflyttningsfest så jag och Evelina ska ta oss dit! Ska bli jättekul! Så länge sen vi sågs!! Skönt att komma iväg och få lite miljöombyte oxå måste jag säga!! Så det ser jag fram emot!

Kent - Hippa grabbar?

Hoho.. Ja tror ja skrattar ihjäl mig..
kikade just på GoMorgon på SVT, de pratade lite om Kent och kents nya skiva med nån tjej som gjort covers på deras äldre låtar. Kvinnan som leder morgonsoffan kallade Kent för "HIPPA GRABBAR"....
När fan blev Kent- killarna -Hippa Grabbar?
För det första är dom typ 40 år... D.v.s... Grabbar kanske var mer att kalla dem för 15-20 år sedan...
Och Hippa... Kent har väl aldrig varit hippa?
Ja, herregud!
Idag släpps hur som helst Kents nya skiva... Så det blir en sväng ner på stan för att handla ett ex!
Spännande!!

Bona för vintern...

Ute snöar det... Från vårt sovrumsfönster ser vi en skola...
Taket på skolan är vitt!
Vintern är på väg... November välkommnar oss med slask!

Nu börjas det, lårbenshalsar som knäcks, blixthalka och bilolyckor...
Nu börjas det, glöggmys, pepparkaksbak, tända värmeljus och soffmys...

Jag vill bona omkring mig... Jag vill sätta upp lampor som lyser upp i höstmörkret..
En julstjärna kanske, men principen säger att det är för tidigt!
Jag vill baka, fylla min trista lägenhet med hemtrevnad..
Fantisera om att jag bakar i ett kök som är lantligt,mysigt och hemtrevligt.. Kanske i sällskapa av någon?!
Drömmer om en frys som rymmer mina bakverk!
Fantiserar om ett hem där jag kan titta ut genom fönstret och se åkrar, ängar och träd...
Fantiserar om att jag skulle kunna handla julklappar till barn som nyfiket längtar till julen!
Fantiserar om att få klä på, klä av overaller...
Böka med pulkor i snön och mysa med varm choklad och kanelbullar!
Det är bara fantasier...

I verkligheten har jag huvudvärk... Glor på kassa såpor på tv, ser ingen mening i att anstränga mig med bakning, ogillar min utsikt från fönstret och ute är det grått! O inte får ja köpa julklappar heller, för det finns inga barn i vår släkt och nån sa att det är onödigt med julklappar då...

Novemberslask!
Men min längtan, det är att bona inför vintern!!

Frossa och huvudvärk...

Igår tog jag som sagt sprutan.. Kändes ungefär som att spela rysk roulette... men det gick ju rätt bra!
Var bara lite trött igår kväll... Sen inatt så har jag legat och skakat och frusit och huvudet värkte...
Sjukanmälde mig från jobbet imorse efter mycket velande.. Men jag hade varit patientfarlig på jobbet idag med tanke på hur natten var och så har jag fortfarande huvudvärk... Men det börjar lätta...
Utöver detta fick jag den vanliga biverkningen i form av en smärtsam arm... Är inte riktigt som att man kan ligga på den i nuläget..  Känns som om man spelat paintball och blivit träffad på nära håll.

Så på detta sätt kan alltså biverkningar av vaccinet visa sig...

Ett stick mot grispesten!

Idag tog jag mod till mig och vaccinerade mig mot svinisen...
Bestämde mig fort, har hela tiden tänkt att jag inte ska vaccinera mig, är osäker på allt som kan hända samt långsiktiga biverkningar av vaccinet... Men så gjorde jag det!
Så nu väntar jag med spänning på att se om jag överlever!

Nu ligger jag här nerbäddad i min soffa och myser med en ny bok och lite cola light!!
Ville är bortrest tills imorgon så jag får reda mig själv...
Just nu är det mycket resa för hans del... And I miss him!
Men just nu myser jag mest...

Förlåt!!

Förlåt för att min blogg blivit så negativ...
men jag är så full av höst och reflektioner och funderingar...
Inser att det syns i blogginläggen!

Jobbångest...

Idag har jag jobbångest, har en såndär klump i magen och vill inte alls gå till jobbet, i söndags var det verkligen inte helt kul att jobba... Överbeläggningar och underbemannat o så en hel del krävande patienter på det... Som det kan vara i landstinget helt enkelt!
Har försökt känna efter flera gånger om jag inte är lite sjuk, men jag är inte sjuk! Så det blir helt enkelt att ignorera klumpen i magen och ta sig till jobbet om några timmar... ´Hoppas och ber att det blir en bättre dag idag än i söndags...
Skönt att man bara jobbar 3 dagar denna vecka iaf!!!

Sen är det visst vaccineringar på jobbet denna vecka med... Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ta det eller inte.. Tycker att det känns osäkert för att vaccinet gått igenom så få tester, samtidigt får man väl lita på experterna... Men lite olustigt känns det!

Det är som vanligt....

Japp, allt är som vanligt.. Jag är skittrött!
Har slitit på jobbet i helgen och gårdagen var väl inte direkt kul.. Hade inte ens tid att kasta i mig lite mat eller gå o kissa... Det var lite underbemannat på personal och lite överbelagt på patientfronten... Som det kan vara i landstinget helt enkelt...
Och idag är jag trött... Har sovit ca 9 timmar men ändå är jag trött... Har inte gjort mycket idag faktiskt.. Tagit en promenad, bakat bröd, röjt lite smått här hemma och lagat mat.. Ska väl snart ner på stan o fika med Kristin, sen blir det träning o sen kommer jag att somna som en stock igen...
Förstår inte, är det hösten eller vad är felet? Jag är helt slut! Skulle kunna sova dygnet runt!

Framtidsfunderingar....

Det här med framtiden, det är nåt jag tänker mycket på..
Är 25 år nu, har hunnit med en hel del redan, men mycket mer är väl planen.. Frågan är vad som är nästa steg?!
Har lite småprojekt på gång, lite kurser till våren , lite funderingar på vidareutbildningar till hösten, lite utmaningar i privatlivet som det kommer närmare info om när det blir lite mer aktuellt i tiden...
Livet står egentligen inte stilla, även om jag är bra på att inbilla mig det..

En del av mina framtidsfunderingar handlar om; Vart ska vi bo?
Jag vill inte bo i Eskilstuna, det är en tråkig stad! Det är en bister stad om jag får säga mitt.. Och för det andra vill jag gärna bo nära havet.. Som det är nu finns det två delar av landet som är aktuellt ; Öland eller malmö?

En annan del av funderingarna går kring vad jag vill jobba med... Egentligen!
Jag är ju på rätt spår, sjuksyrra är ett kul och givande arbete på många sätt... Men frågan är om jag vill jobba inom landstinget resten av livet? Tror inte det... Starta eget vore roligt! Plugga vidare och kanske forska är en annan väg att välja... Barn och ungdom? Anestesi? Företag eller hälsa?
Det finns många vägar att gå...

Jag borde inte ha någon brådska, men agerar man aldrig så inser man snart att chanserna gått förlorade och livet har passerat utan att man tagit vara på det...
Och det är jag rädd för!!

Rent privat vill jag också mycket... Vill ha ett hus, ett hus med en trädgård där jag kan odla mina egna grönsaker och plocka mina egna äpplen, päron och vinbär... Ett hus där jag kan trivas, mysa framför en öppen spis och laga mat och baka i ett trivsamt kök...    Ett hem för en familj vill jag ha, en familj där kärlek och respekt ska vara det viktigaste...

Usch, känns som om jag gått in i en ny fas i livet... Någon form av "familjelivs-fas".... Lite framtidsångest? Lite framtidsdrömmar?


RSS 2.0