hmm...

Hade tänkt skriva ett inlägg... Men jag tappade sugen...
Vet inte, förr kunde jag skriva om allt i min blogg (den gamla) känslor och upplevelser... Det mesta!
Nu vill jag behålla endel för mig själv, känner att man delar med sig väldigt mycket.. På nåt vis känns det som att det är dax att tänka igenom det här med bloggen.. Hur ska jag blogga egentligen? Hur, för att inte ge för mycket, dela av allt... Jag har alltid medvetet valt att hålla mina vänner utanför bloggen, det finns ingen anledning att lämna ut vänner som inte själva bloggar... Även familjen är jag försiktig med att lämna ut... Som sagt, det är ju mitt val att blogga, inte deras...
Kanske är det dax att lägga ner bloggandet... Men klarar jag det? Jag har bloggat i hmm... typ 4 år, det är ett tag...
Men ändå... Känns som att livet inte riktigt är som min blogg får det att se ut ibland? Behöver det vara det?
Ne, jag behöver tänka...
Åker på semester... En semester från vardag, jobb och blogg!!!!


Brännt pengar..

Det blev ingen träning, det hanns inte med idag tyvärr...
Vad har jag för dålig ursäkt denna gång då kan man undra...
Jo, jag har brännt 2000 spänn... + 500 kr på ett presentkort!
Lite ångest har jag, men ändå, var faktiskt saker jag behövde till resan...
På inköpen står:
- Täckbyxor
- Nytt underställ
- Nya skidglasögon
- Mössa och matchande lös krage
- Nya ansiktsprodukter
- En röd tunika/klänning.
Det enda som saknas till resan nu är skidvantar... Men det fixar jag på torsdag innan träningen!

Nu är jag peppad... :)






Tre dagar kvar...

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi sitter på bussen för en 30 timmar lång resa ner till Alperna och Saint Sorlin. Ska bli skönt att komma iväg lite faktiskt, ser fram emot att glida ner för backarna igen, det var länge sedan sist, känns oxå väldigt skojigt att gå på skidskola för första gången i livet, kanske få lite bra tips och bli lite bättre i backen! :)

Planen för dagen var egentligen att ta sovmorgon, men kunde inte somna om när Ville pussat mig hejdå imorse så jag kom upp redan innan åtta.. Lite mysigt faktiskt, har tänt lite ljus och ätit min frukost, har nyhetsmorgon går o bakgrunden och så funderar jag på hur jag ska lägga upp dagen...
Hade tänkt ta en sväng förbi simhallen för lite motion, men det lutar åt ett spinningpass vid lunch istället.
Men innan dess ska skidjackan fräschas upp och så blir det en svänga på stan för inhandling av det sista inför resan... Ska försöka avsluta en av mina studieuppgifter oxå...
Sen blir det jobb ikväll och antagligen en natt med kass sömn (som vanligt när man slutar 22 och börjar 6.45)...

Hoppas ni får en bra dag, det tänkte iaf jag försöka ha! =)


Det är generande... när folk svälter!

Idag har jag rensat i kylskåpet, det var välbehövligt. Särskilt grönsakslådan krävde en rejäl genomgång, från att ha varit tvärfull består den numer av 2 morötter, en paprika och en påse potatis.
Jag har nu kastat typ 3 kg mat, det är rätt pinsamt när folk svälter på andra platser på jorden. Jag tröstar mig med att jag är duktig och komposterar iaf, på så vis ger jag ju iaf något tillbaka till jorden.
Problemet är väl att jag älskar att handla nyttigt, sen är jag bara så jävla dålig på att laga maten innan den hinner bli dålig. Men men... När vi kommer hem från Alperna blir det andra bullar, jag bestämmer att vi har preliminära menyer och handlar hem därefter.. Inte bara handlar och försöker få ihop nåt av det vi har.. Det blir bara massor över! Så nu får det vara slut på det, det är bara oekonomiskt och oekologiskt!

Så det så! :)
Men det var härligt att få lite rent i kylen iaf!

Nu ska jag äta lite kyckling och kokta grönsaker innan det är dax att pallra sig iväg till jobbet!
Ser inte direkt fram emot ännu en jobbhelg.. *suck*

In my mind...

Torsdag, veckans enda lediga dag... skönt kan tyckas... Men jag skulle allt vilja beskriva den mer som intressant.
Jag har nämligen satt mig i skolbänken igen, och vet ni?! Jag trivs!
Jag älskar plugg, jag tycker om att lära mig saker och ha uppgifter att jobba med, tycker att det är trist att bara jobba.. Idag började jag en kurs i vård i livets slutskede.
Låter säkert helt fruktansvärt i mångas öron och det är det kanske på sätt och vis, för trots att döden är det mest naturliga i livet, precis som födelsen så är den så hemsk.
Antagligen är vi rädda för den, rädda för det okända med döden... Vi är även rädda för sorgen, för de människor som lämnas kvar bakom den avlidne...
I mitt jobb möter jag detta, inte dagligen kanske, men med jämna mellanrum, jag vill känna mig trygg i de situationerna då en person går bort... Därför valde jag denna kurs..
Samt för att det är viktigt, det är viktigt att en människa får dö på ett bra sätt.. Om det är möjligt att påverka!

Så nu ska jag lägga mig och plugga, denna lediga dag till ära..
Hade tänkt träna oxå, men mår lite skumt så jag tror att jag vilar från det idag.. Får bli simmning imorgon innan jobbet ist. :)

Haha.. Han är rolig den dära... :)

Karln ringde nyss o frågade hur det var med mig... Nu har jag ju kunnat äta och fått behålla maten även om jag fortfarande mår väldigt illa, känns som om man druckit alldeles för mycket apelsinjuice, typ som halsbränna i magsäcken eller nåt...
Då frågar han rätt ut inför sina kollegor;
"Det får mig att osökt att tänka på något man brukar må illa av på morgonen... "
"Va, vadå? Nee..." *Jag spelar dum...*
"är du gravid?"
"Haha nedå... Det var nog räkorna eller ägget eller nåt... Eller så är jag stressad.. Herregud, jag ska ju ha semester för första gången i år, då kan man ju inte vara gravid!"
Karln skrattade och gick vidare i samtalet:
"Har goda nyhet förresten.. men det kan jag inte berätta nu... "
 " Meeehhh... Nu blir jag ju nyfiken.."
"jag får messa.... "

Herregud, han kan fråga om jag är på smällen inför sina kollegor men inte berätta detta, måste vara nåt jävligt hemligt... *spännande*

Irriterad...

Jag är trött, jag mår illa, jag är rastlös... Vad göra?

Jo, jag ligger och surfar lite, försöker hitta schyssta ekologiska kläder till vettiga priser. Ska det vara så svårt?!
Tydligen, har kollat på massa sidor nu och antingen är kostar allt över 1000 spänn eller så ser det ut som nåt som mormor skulle köpa...

Designa moderna, retro, vanliga, ungdomliga ekologiska kläder kanske vore nåt?
Nån som vet nån vettig sida med sånt?
Har hört skvaller om att h&m ska släppa en ekologisk sommarkollektion i vår, ser fram emot det! ska verkligen handla om det stämmer... :) tror den kallas garden collection eller nåt sånt.. :) Här finns en länk med lite smakprover:

http://www.refinery29.com/lookbook/hm_garden_collection.php

Dåliga räkor sjunger falskt i magen...

Jaha, kul då... Igår efter att jag varit duktig och varit på spinning och jobbat hela dagen tänkte jag unna mig lite räkmacka, Ville är bortrest så det är skönt med lite vardagslyx då för att trösta sig tycker jag...
Det var skönt ända till klockan tre i natt när det vände sig upp och ner i magen...
Jaha tänkte jag, brukar ju aldrig bli magsjuk men det var väl min tur nu då...
Men det vart inte så mycket mer än så och jag somnade om... Men lite frukost och en tanke om att gå till jobbet fick det att vända sig i magen igen... Så nu ligger jag här och har ångest över att det försvinner 900 spänn på en karensdag.. Och varför?
Jo, för att jag inte följde min intuition och tog bort de där räkorna som såg lite underliga ut igår... Så girigt av mig! Man hur ska jag kunna veta? Inte som att jag är något proffs på räkor, tänkte att det var mikron som ställde till det... Men icke!

Jaja, tror iaf inte att det är någon maginfluensa, tror inte jag har genen som får den sjukan me tanke på att jag aldrig haft det sen jag gick på mellanstadiet. Men matförgiftad har jag blivit en gång tidigare, men då av ruttna ägg i Thailand.. Jaja, får se om jag lyckas pallra mig iväg på uppropet till kursen jag ska läsa i vår senare i eftermiddag iaf... *hoppas*

Måååååndag...

Jaha, så var det slut på helgen.. Men jag ska inte klaga, har haft en jättebra helg faktiskt, önskar att jag fick vara ledig varje helg, det är ju så trevligt att få lite kvalitetstid med sin sambo några dagar i veckan.. men men tyvärr vill inte mina arbetskollegor jobba varje helg, så jag får helt enkelt avstå denna kvalitetstid ibland. :P (läs; typ varannan helg.. )
I helgen har vi åkt skidor på tvären, både i lördags och i söndags. Känner mig lite stel i ljumskarna idag, men det ska inte hindra mig att träna resten av veckan med start idag med bodypump innan jobbet.
Igår "vägde  vi in oss", så nu är det andra bullar här hemma... Vi har båda ca 10 kg att bli av med till sommaren, o det ska vi väl se till att fixa med hjälp av varann hoppas jag!

Idag ska jag gå ner till högskolebiblioteket och låna böcker inför kurserna jag ska läsa i vår... Hehe, tänk att jag inte kunde hålla mig mer än 8 månader innan jag började plugga igen.. Jag får väl bli professor eller nåt, har lite svårt med att faktiskt bara jobba, jag gillar att plugga..

Sjukt va mörkt det är ute idag btw... Känns helt fel att vara vaken nu, blir ju bara trött av att det känns som kväller... Men men... *ignorera*

Slölördag...

Här hemma har vi varit vakna sedan nio imorse, men det var väl knappt en timma sedan vi gick upp.. Ibland är det ju bara helt underbart att i lugn och ro få ligga bredvid den man tycker om och prata och mysa på morgonen, eller inte ibland, det är alltid underbart!!!
Men nu har vi iaf gjort slag i saken att ta oss upp och vi har ätit lite frukost bestående av havregrynsgröt, hembakat bröd och nymalet chokladkaffe... Myyys!
Ville spelar jus nu tv-spel här bredvid i soffan så jag roar mig att lägga upp ett litet blogginlägg!
Igår var vi och käkade tacos hemma hos Jocke, det var trevligt men jag var trött (som jag brukar en fredag). I torsdags var Jocke och syrran över här för lite pizza, oxå trevligt! Har inte varit särskilt överdrivet med socialt umgänge den senaste tiden så det skadade inte.
Nu ska vi dra på oss skidkläderna och bege oss till min mor och far för en tur i skidspåret, sen ska vi nog bli bjudna på lunch där tror jag innan vi lånar en bil och eventuellt åker ut och hälsar på Angelica och Ante...
Känns som en toppenlördag med lagom aktivitet!

Ikväll blir det nog soffmys framför Robinson, har visst lovat att jag ska ge min karl en ryggmassage oxå! :)

Ha en fin helg!!


Semesterplaner...

Wiiieee.... I år är första gången i mitt liv som jag har riktig semester, stora vuxenpoäng på det måste jag säga. 30 dagar semester har jag år 2010.... Så jag rusade hem till karln för att göra upp semesterplaner (ännu mera vuxenpoäng!!) :)
6 dagar försvinner väl i samband med Alperna om 2½ vecka... Sen tänkte jag ta en vecka och ev. dra iväg till solen med Carro i början på sommaren, när Ville ändå är i Norge och fiskar... Kan ju lika gärna passa på menar jag, roligt att göra lite "vänresor" innan man skaffar hus och barn.
Sen bokar jag och Ville två veckor tillsammans i juli/augusti för någon långweekend i Riga, Paris, Prag eller nån annan stad och sedan en vecka på Öland...
Sen spar vi lite semester och satsar på att åka till Thailand i februari 2011... När Ville är färdig med sitt projekt och maskinerna går till tillverkning...
Det känns askalas... Underbart att kunna göra upp lite planer, underbart att för första gången i livet ha råd att resa och vara ledig... Underbart att ha någon att göra planer tillsammans med...
Livet är rätt rättvist för en gångs skull...  =)

Nu ska jag slänga ihop en köttfärsås lite snabbt och ta mig ner och simma någon timma innan jobbet...
Kör hårt nu, det är slut på breda höfter och bullig mage.. Snart är sommaren här och jag tänker fan känna mig bekväm i år!!

Ha en bra dag!! :)

Tisdag...

Sovmorgon idag igen, en av fördelarna med detta jobb är faktiskt att man får lite sovmornar här och var, hur skönt som hellst, men det behövs för att kompensera när man slutar jobbet 21.45 och ska vara på plats igen 6.45 dagen därpå, då måste man stressova... :)
Har mysit i sängen hela morgonen, installerat skrivaren jag köpte igår, den fungerade finfint... Skrev ut lite litteratur till kurserna som startar nästa vecka samt schema och kursplan, har sökt lite på litteratur oxå, har reserverat några böcker som jag får ta och hämta ut imorgon innan jobbet. .
Idag hinner jag inte...
Ska röja lite här hemma sen ska jag ner på friskis och köra ett spinningpass, körde pump igår och lutar åt lite simning imorgon.
Jaja, efter spinningen (slutar ett) ska jag duscha och stressa hem till mamma och pappa och rasta deras hund då pappa är i Örebro och mamma jobbar hela dagen. Sen är det bara att ge sig iväg till jobbet, lunch, det vettefasiken om jag hinner få i mig idag.... Men det löser sig! :)

Ha en fin dag i det dassiga vädret!!!


Corrie och jag ska ta en promenad idag.. :)

Storshopping...

Finally... Jag har köpt en ny kaffebryggare, drack nyss första koppen och det smakade bra.. Inte lika mycket kattpiss som den gamla bryggaren bryggade. =)
Har även investerat i en skrivare, mina 4 år som student har jag överlevt utan skrivare, men nu var det allt dax, i vår pluggar jag två kurser och som heltidsarbetande student tänker jag unna mig lyxen att slippa dra iväg för att skriva ut saker som behöver skrivas ut, så nu har jag köpt mig en söt svartlackad liten skrivare! :)

Ikea blev inte av idag så det blev tyvärr inte så mycket inredning, men jag köpte några korgar till badrummet på jysk iaf.. Alltid nåt! Hittade även mattor för vettigt pris på Rusta... Är egentligen inte så mycket för att handla på rusta och sådna ställen, vet inte riktigt varför, det är ju helt okej grejer men det känns bara att det inte är riktigt bra kvalitet, men i väntan på drömhuset och det riktigt permanenta boendet för livet så kan man lika gärna köra budget på det man handlar...
Det kommer en dag när mitt hem inte kommer att bestå av ikea och lågpriskedjemöbler... Men än så länge så duger det alldeles utmärkt på grejer man ändå inte kommer behålla resten av livet! :)
Har även spanat in lite tapeter för omtapetseringen av vardagsrummet som står på planen under våren... Hittade endel snyggt faktiskt, nu gäller det bara att tänka igenom helheten så man får ihop allt... 
Herregud vad vi handlar just nu... Det är mycket grejer som blivit "investerat" denna månad och inte är det nåt på rean heller.. Kasst!

Jaja, nu kallar kycklingen i ugnen på mig...

Jo, just det... Fick aldrig igång bilen, men pappa kom och jag fick låna hans bil några timmar på eftermiddagen! Så lite fick jag uträttat men tyvärr fanns inte tiden till ikea idag... En annan gång! :)


Visst är det okej att bli irriterad för mindre?

Okej, laddad som bara den på inredningsprojekt knallade jag hela vägen hem till mor och far i -15 grader för att låna mormors bil (hon är i norrland så den bara står). Pappa hade försökt starta den igår utan att lyckas, satt batteriet på laddning över natten och startat den på morgonen så jag kunde låna den .
När jag kommer fram tänkte jag att jag testar att starta bilen först, så att jag inte skrapar den i onödan.
Den gick igång på ett litet kick och jag satte igång med utgrävningen av bilen, och tro mig.. Det var inte helt lätt! Den har bara stått i 3 veckor och vi vet ju alla hur dessa veckor sett ut rent minusgradsmässigt så..
Efter 25 minuter och blåa tår och fingrar så var den tillslut framgrävd ur ismassorna, då tänkte jag backa ut den...
Jo, just det! Eller inte?!! Bilen tvärdör när jag gör ett försök att backa ut den och vägrar starta igen..
Så nu sitter jag här hos mor och far med fötterna på ett varmt element och äter upp deras belgiska sjöfrukter som tröst...
Pappa kommer om en stund, hoppas han kan hjälpa mig på nåt sätt, har jag tur kanske jag kan få låna hans bil en stund, om inte till ikea så åtminstonde en stund på eftermiddagen runt i butikerna i stan...
Vill ju inte att min lediga dag går till spillo helt nu när jag är så inspirerad och laddad...

Måste ju leta nytt tv-bord nu oxå.. Den nya tv´n kommer ju i veckan och det bord vi har vettefasiken om det håller för alla förstärkare, tv-spels apparater och en stor tv.. Men men...

Dålig update!

I know, jag suger på uppdatering just nu.. Anledningen är för att det inte hänt så mycket att skriva om och funderingarna har inte heller varit särskilt mycket att behöva få ut i skrift. Jag har jobbat i princip sen jag kom hem från Öland oavbrutet, ska erkänna att jag inte hunnit komma igång med träningen än heller, har köpt spinningkort och så ska jag köpa kort på gympozz idag o sen blir det andra bullar, nu ska överskottet veck!

Idag har jag äntligen en ledig dag så jag tänkte passa på att piffa till lite här hemma, en sväng förbi underbara hem och elgiganten o sedan även en till västerås för en titt på ikea står på dagens schema! Sen blir det lite bodyattack ikväll..
Känns som en lagom bra dag!! :)

Ännu en prins...

Idag  har jag hälsat på Angelica och hennes nya tillskott, lille Hampus... Underbart söt liten gosse måste jag säga! Det är helt sjuk så små bebisar är, trots att jag jobbat med dem hela sommaren så har jag redan hunnit glömma men ack så mysigt det är! Det måste ju vara bland det gosigaste som finns här i världen, att ha en liten bebis snusa mot halsen... Han var verkligen genomgo... Och Kasper var såklart bedårande charmig, som vanligt!! :)

Det är mysigt med barn.. Så är det bara... Tycker det är så otroligt mysigt att komma ut till denna lilla familj, det är hemtrevligt och livligt med ungen och hundarna... Det är ju tur att jag har Angelica så jag kan sitta hemma hos henne och insupa känslan av familjeliv i villa en stund.. :)

Lathet!

Jag är egentligen ingen lat människa om jag får säga det själv, men idag är jag det.. Jobbar idiotiskt mycket dessa två veckor och idag är en av de få lediga dagarna så jag känner verkligen inte för att göra det jag egentligen borde göra... Jag behöver rena underkläder, har tvättid om en halvtimma men inser nu att jag inte tänker tvätta.. Så jag är slö.. Jag tänker gå ner på rean och leta trosor och strumpor så att jag klarar mig någon vecka till...
Baktanken: Att sätta karln på att tvätta sen kanske?! :P

2010...- make it a good year!

Jag har ett mål med 2010 - make it a good year!!!

Det känns skönt att 2009 är över, 2009 var ett rätt omtumlande år för min del, det hände en hel del, både positivt och negativt (som det brukar vara iof)...
Det började ju bra iaf, vi firade ju på Öland även förra året och det var trevligt, sedan började termin 6 av sjuksköterskeprogrammet, det vill säga sista terminen innan examen, det blev en intensiv tid, pendlade fram och tillbaka mellan Eskilstuna och Örebro.

I Mars flyttade jag till Eskilstuna igen, med blandade känslor. På sätt och vis ett steg tillbaka eftersom jag bestämt mig för att inte flytta hem igen, samtidigt en nystart att komma närmare till Ville, helt plötsligt gick vi från distans till att sova ihop i princip alltid...

I Juni blev jag färdig sjuksköterska, stort steg faktiskt, fick drömjobbet på BB... Blev sjukskriven efter bara några veckor p.g.a att min gamla "krigsskada" började krångla, det tog drygt 6-8 veckor att bli friskförklarad såpass att jag kunde börja jobba heltid igen.. Så på BB blev jag då inte någe klokare. Denna period var även väldigt påfrestande, både för mig, men även för Ville och alla andra nära och kära just för att jag gick ner mig så jävligt, det drar upp så många gamla sår...

I Augusti flyttade jag och Ville hastigt och lustigt ihop, inget egentligen planerat, klart att planerna fanns så småningom men att det skulle ske så snart var väl inte tanken men jag fick min lägenhet uthyrd snabbt och enkelt så vi passade på, i princip bodde vi ju redan ihop fast i två lägenheter bara...

I september började jag iaf på Ortopedavdelningen här i Eskilstuna, en stor omställning efter all sjukskrivning, hade ju inte direkt något självförtroende i yrkesrollen efter sommaren.. De första veckorna var fruktansvärda, kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur jag skulle klara av detta jobb...  De första månaderna var jag som ett vrak, orkade inte ett skit annat än att jobba och hålla någorlunda reda i hemmet... Jag var inte direkt på topp kan jag säga, negativ, trött, fundersam om jag valt fel yrke o.s.v....

Sedan några veckor tillbaka känns jobbet hanterbart och jag har fått tillbaka lite energi, jag ligger inte längre sömnlös om nätterna av oro och stress utan tänker att det löser sig... Jag får väl fråga dumma frågor ibland helt enkelt, det är inte hela världen.. Det går ju iaf bättre och bättre på jobbet...

Det var 2009 i korthet...
 
Nu ser jag fram emot 2010, har fått ett vikatiat på ortopeden fram till sista augusti, en trygghet att veta att man kan jobba på i lugn och ro och bli lite trygg i arbetet... Under våren tänkte jag bli lite duktigare och säkrare på vissa saker som man möter som sköterska så jag ska läsa 3 kurser om allt går som planerat... Ser fram emot det, har ett behov av att aldrig sluta utmana och vidareutveckla mig själv... 
Sen hoppas jag att jag och Ville får lite lugn och ro och inte bara stress och omställningar utan att vi kan få lite tid och ork att njuta av varandra och hitta på saker tillsammans..  Vi startar i slutet på januari med vår första ordentliga semester tillsammans till Alperna, det blir skoj!

Jag ser fram emot 2010, hoppas och satsar på att det blir ett bra år i år... :)

Sen sist.. Nytt år!

Var en vecka sedan jag skrev nåt här sist..
Sen dess har jag hunnit lämna 2009 bakom mig och påbörjat 2010..
Detta skedde på Öland med min finaste och hans vänner, vi hade det verkligen kanonbra, första kvällen på Öland spenderade vi själva jag och Ville, myste och pratade om julen efterssom vi inte setts på ett tag.
Onsdagen spenderade vi (tro det eller ej) iklädda kängor och Villes  väns skogsbyxor (jag) på jakt!!
Planen var att de skulle skjuta fasan, detta utvidgades snart till att skjuta vad som helst... Men vi kom därifrån tomhänta till min lättnad. Men det var skönt iaf, en lång dag utomhus i det vackra vintervädret.
På kvällen blev det taco och tv-spel med villes vapendragare och tillhörande flickvän, det var trevligt!

Nyårsafton startade med lite tråkiga förberedelser, ni vet städa och sånt... Vid ett dök de första gästerna in, det möblerades och förbereddes för nyårssupé, menyn var som följer:

Förätt:
Whiskey och parmesansoppa med Ölandska bönchips

Varmrätt.
Mixed wild grill (rådjur, älg, vildsvin) med ungsstekta grönsaker och två såser

Efterätt:
Pannacotta med vit choklad serverad med varma hallon och blåbär

Mycket mumsigt var det och kvällen var väldigt lyckad...
Nyårsdagen spenderades i planläge framför tv´n, en pizza stod på menyn (för att traditionsenligt bryta nyårslöftena snabbast möjligt!), en sista kväll med mys innan jag skulle bege mig hemåt för att jobba på lördagen...

Sen vill jag passa på att Gratulera Angelica och Ante som fick sin lilla pojke den 30 december... Hur kul som helst, min gudson är numera en stolt storebror... Ska åka och hälsa på dem på tisdag, lär väl drabbas av bebisfeber igen (lagom när den förra bebisinfluensan lagt sig..)

Ne, nu har jag slappat länge nog framför datorn, nu ska jag nog ta och rycka upp mig och försöka slänga ihop nåt ätbart.

RSS 2.0