Fet-månad!

Herregud, vad har hänt?! Sen jag kom hem från Alperna har jag öst i mig skitsaker, det är som att det inte finns något stopp på hur mycket som går in i min mun... (typ!) Jag orkar inte laga bra mat utan det blir vad det blir och däremellan blir det en hel del sötsaker! På det har träningen inte direkt tagit upp mycket av min tid!
Antagligen beror detta på allt annat som händer i livet just nu, det är ju inte direkt som att man bara suttit på rumpan, rullat tummarna och inte gjort nåt!
Men, nu är huset köpt, pappren påskrivna, rensningen av lägenheten och fotograferingen inför annonsen avklarat, 9 och 12 april är det visning på lägenheten... Det är alltså mer än en vecka tills jag behöver städa ordentligt igen...

Så, nu har jag lite tid att ta hand om mig själv igen!
Jag mår ju inte direkt bra av det här, huvudvärken gör sig påmind, tröttheten tar över och jeansen börjar kännas trånga igen...

Så.... Bättre mat och mer träning får det bli nu... Herregud, det är ju snart sommar! Vill inte bada i vassen i år igen...
Vore ju fantasktiskt skönt att iaf känna sig avslappnad och bekväm på stranden om än inte skitsnygg!

Förberedelser....

Det är mycket att förbereda inför försäljning av lägenheten, i helgen har vi packat ca 12 flyttkartonger, kastat 3 fulla sopsäckar med skräp och putsat och polerat i hemmet... Men det blev bra!
Idag var fotografen här och mäklaren tittade in igen oxå, de verkade nöjda med vårt jobb och hoppas  på lite budgivning på lägenheten (precis som vi :P )...
Är själv rätt nöjd med resultatet av homestylingen och kan nästan tänka mig att bo kvar för att det är så fint! :)
Men, vi har ett hus att ta tag i....

Igår var det besiktning av huset, som vi antog var det relativt bråttom med badrumsrenovering, som tur var inga fuktskador i några våtutrymmen än...  Sen var det lite grejer som vi behöver ordna med i husgrunden och lite isolering kring dörrar i garageutrymmet... Bygga upp en vägg i garaget ska oxå göras, annars inget akut!
Vi funderar på att, om det blir ca 1 månad som lägenhet och hus överlappar varandra i ut och inflyttning så tror jag att vi sätter fart att renovera badrummet direkt, innan vi ens flyttat in... Dock blir det nog i så fall våtrummsmatta på väggar och golv istället för kakel, både av ekonomiska och praktiska skäl.. Men vi får se... Beror som sagt på när vi blir av med lägenheten.
Mycket att planera och organisera och greja med nu för tiden... Trodde inte att det skulle ta såhär mycket tid att bli husägare, men vi inser sakta att vi har en hel del att greja med i sommar och framöver... :)



Här är en suddig liten bild av vårt hus som jag hittade på nätet, kvar efter annonsen! :)









Så mycket att göra...

Usch, vad har vi gett oss in i? Om det bara hade varit så att vi hade kunnat flytta in i huset så hade allt varit helt perfekt... Men nu finns det även en lägenhet som ska säljas... D.v.s. en massa jobb, det handlar om att städa, rensa upp, planera inredningen ( inte för mycket o inte för lite)...
Idag har vi packat 12 kartonger men det syns knappt. Vi har fyllt 2 svarta sopsäckar med sopor men det syns knappt!
Vi har monterat ner fult badrumsskåp och monterat upp en ny spegel.
Fönsterna är putsade, gardinerna bytta och blommorna duschade!

På detta har vi även firat Ville i förtid ikväll, han fyller år imorgon men är bortrest!
Imorgonbitti är det oxå besiktning på huset... Hoppas att allt är bra!

Tvätt, träning och småfix i lägenheten står på schemat utöver det...

Men nu är det dax att sova, jag är helt slut! Så otroligt himla trött, känner mig nästan febrig!
Så...
Godnatt världen, ses igen imorgon!

innan datorn fanns...

Vad gjorde man innan datorn kom in i var mans hus?
Jag menar, jag levde på tiden innan datoriseringen, mina barn kommer växa upp med minst två datorer i vårt hushåll... Med PS3, DS och tv med "play" funktion...
När jag var liten hade vi en tv med 3 kanaler, svt 1, svt 2 och tv 4... Så hade vi det ända tills jag började gymnasiet. vi hade en dator med knackigt internet...
Det här var innan mobilerna tog över våra öron och datornerna våra ögon...
Men vad gjorde man då?
Om jag har tråkigt eller väntar på att t.ex. gå till jobbet o.s.v... då använder jag den dötiden framför datorn...
Vad gör man annars? Ibland får jag för mig att jag borde baka, eller läsa nåt, eller börja skriva mer igen, sy mer, städa, sortera, rensa o.s.v.... Men latheten tar över och jag måste kolla läget på fb och bloggarna jag följer.
När vi kom hem från alperna hade vi 3-4 dagar när dator och tv inte fungerade.... Jag jobbade mest kväll då så det funkade ändå, några vändor på stan, träningspass och matlagning så var den tiden fördriven.

Innan datorn fanns hyrde man en videobox på fredagskvällen och kollade på film, myskväll även kallat, för när man var yngre så var kvällarna fulla av aktiviteter, det var konståkning, dans, ridning och karate... Och fredagkvällarna var lediga, på lördagskvällarna hade vi ofta främmande eller åkte iväg till andra. Man umgicks, pratade utan att distraheras av en tv eller ett tv spel... Åt god mat tillsammans och kanske spelade man något spel.

Ibland längtar jag tillbaka till den där tiden innan tv´n och datorn tog över våra liv...
När vi träffar vänner idag blir det ofta tvspel på aktivitetslistan.... O hur mycket pratar man egentligen då?
Jag funderar på datorransonering.... Typ, max 30-45 min/ dag.... (ej inräknat arbetstid såklart).
Det vore skönt... Skönt att göra nåt annat, ta en promenad, prata med människor över telefon, träffas och dricka kvällste, kolla på en film, träna ett extra träningspass, spela spel med gubben eller någon annan...
Vad som helst....

Jag vill inte ha datorn som min närmsta vän, som den jag umgås mest med....
Det känns lixom lite tragiskt på nåt sätt... Och jag funderar på hur det kunde bli så?
Kan detta vara en av anledningarna till att ungar drabbas av hyperaktivitet och människor blir allt mer deprimerade?  För att vi är fysiskt understimulerade och umgås allt mindre med människor i verkliga livet??


Träningsschema för v. 12.

MÅNDAG: Medelpuls pass
TISDAG: Vila
ONSDAG: Gymma + 4 km på löpbandet
TORSDAG: Spinning
FREDAG: Jogga eller gymma
LÖRDAG:Vila
SÖNDAG: Gymma eller jogga

Så ser träningsplanen för veckan ut!! Ser fram emot träningen, har varit dåligt sen jag kom hem från alperna så det är väl på tiden att man kommer igång igen... Känns i kroppen direkt att man inte rör sig!

Homestyling...

Igår var mäklaren här och kikade på lägenheten... Så i helgen blir det homestyling inför försäljning...
Det ska rensas ut, rensas bort och göras fint!

Det är en intensiv period i livet vi hamnat i nu måste jag säga...
Vi ligger vakna länge på kvällarna och pratar budget, inredning och trädgård....
Men det är kul, underbart och härligt!! :)

Nu ska jag kasta mig iväg till gymmet, även om tiden är knapp så ska inte träningstiden prioriteras bort!

Ett skåp rensat på papper... Helt galet va...

dsc01147 (MMS)

Ett skåp rensat på papper... Helt galet vad många träd man gör av med under ett liv :)


Stora saker händer små människor...

Det är mycket som händer nu, det blir en intensiv vår...
Nytt jobb, nytt hus, lägenhet som ska säljas, bil som ska köpas o.s.v....
Ikväll hade jag tänkt förbereda inför att mäklaren kommer och kollar lägenheten imorgonkväll, dock dog jag på soffan efter maten... Jaja, tränade efter jobbet iaf, alltid nåt vettigt!
Imorgon ska vi skriva på lånepapper till huset... O träffa mäklaren, en mäklare imorgon och en annan på onsdag...

På måndag i nästa vecka är det även besiktning av huset, dealen är att om det kommer upp några större fel som måste åtgärdas, som vi inte redan fått info om så har vi rätt att brya köpet! Hoppas dock att det är helt och fint!
1 juni får vi tillgång till huset och jag ser fram emot att äta frukost på vår uteplats i sommar... Det har jag längtat efter sen jag flyttade hemifrån! Det finns inget bättre, det är livskvalitet för mig! :)
Jag har lite smått börjat fundera på hur jag vill ha det i huset, inte med möbler och så, det tar vi det vi har till att börja med och så byter vi ut eftersom, när vi känner vad vi verkligen vill ha, inga billiga spontanköp nu utan nu ska det väljas möbler med omsorg framöver.
Jag vill framförallt ha en ny säng, ett nytt köksbord och nytt vardagsrummsbord... Det är första prio i mina ögon!
Men vad jag vill ha, det vet jag inte riktigt än!

Mycket att tänka på, mycket att planera, mycket att fantisera om....
Helt galet att vi står här idag.. Vem hade kunnat tro det för 2,5 år sedan?
Livet bjuder på ljus ibland! :) Tur det!



This makes me happy!!! Fina Ville!

Min första tanke när jag såg bilden var at...

dsc01146 (MMS)

Min första tanke när jag såg bilden var att det var kärnkraftsverket i japan... Tror ni jag fick ont i magen eller? Nog för att det är lika illa att det är i libyen, men ändå. Vart är vår värld på väg?


Såhär ser nya husägare ut... :)

dsc01145 (MMS)

Såhär ser nya husägare ut... :)


Vecka 11 - 2011....

Vilken vecka... Det har hänt stora grejer denna vecka...
För det första något som jag inte nämnt än, men kan nämna nu, dock är inga papper påskrivna än, men 2 maj börjar jag på nytt jobb. Som det verkar blir jag dialyssyster för ett tag framöver... Det bestämdes i måndags...

Och igår var vi på överaskningsfest för min fina vän Caroline, hennes pojkvän hade arrangerat ett överaskningskalas för henne på hennes födelsedag och det har smusslat en hel del och hon hade inte misstänkt ett dugg....
På det överaskade hennes pojkvän även oss andra hemlighetsmakare med att FRIA... när vi trodde han skulle "presentera" presenten i form av ett elpiano gick han istället ner på knä och tog fram en ring...
Inte varje dag man får uppleva ett frieri på riktigt... Helt fantastiskt! Är så glad för hennes skull!
Hon sa Ja!

Idag har vi oxå nåt historiskt att se fram emot... Men det är fortfarande hemligt, så mer än så kan jag inte säga... Men som sagt... En minnesvärd vecka blev det!!


Nervös...

Jag är så jävla nervös... tror inte jag varit såhär nervös på evigheter... Kanske aldrig?!

Återkommer om vidare uppdatering ang. varför.....

dåligt samvete!

*suck* Har ännu inte orkat ta tag i mycket, har slöat i duschen och ja... det var typ det! Fantiserat att jag står i ett tropiskt vattenfall eller nåt sånt....

Orkar inte ta tag i nåt känns det som, har ingen lust att träna, har ingen lust att gå på stan eller ens utanför dörren... Det har snöat, jag hatar snön, är så förbannat trött på den nu att när den kommer och överaskar så är förstör den allt...  Ville ju ha vår nu! Har längtat sen i oktober efter våren... :(

O nu får jag dåligt samvete för att klockan redan snart är elva och jag har inte gjort ett vettigt dugg än...
Så försöker jag ursäkta min lathet med att jag faktiskt har en enda ledig dag denna vecka, och den är just idag och då borde man få unna sig lite ledighet... Andra ursäkter är att ryggen gör ont för att jag har sträckt mig eller vridit till något i den igår under träningen, och att jag kanske inte alls behöver ordna med allt just idag eftersom det kanske finns tid för sånt efter att mäklaren har varit här och jag kanske inte heller alls behöver leta upp ett par nya löparbyxor ( tappar mina nuvarande) och jag försöker tänka att det löser sig...
Men ändå, dåligt samvete för att unna sig att göra ingenting på sin lediga dag....
Jag som har massor som behöver göras, för jag vet att jag inte orkar på jobbdagar!
Ne, det duger fan inte! Det är bara att tvinga sig ner på stan och uträtta skiten!!
BLÄ!!!

Free Friday....

Ledig idag... Skönt! Har jobbar hela veckan och ska jobba hela helgen *suck*
Har lite att pyssla med idag, som alla andra lediga dagar... Helst skulle jag bara vilja ligga i soffan och läsa böcker idag, men det får nog prioriteras bort ändå.
Har just avslutat frukosten här i lugn och ro, blåbärssmoothie och kesomacka... nam nam... :)
Ska ta mig ner på stan och uträtta lite småsaker och köra ett pass på gymmet!
Har endel att göra här hemma oxå, vi går allt mer i sälja- lägenheten- tankar och då är det ju lite småsaker som behöver ordnas, det ska börjas rensas ut för ev. visningar, städas fint, bättra på småsaker o.s.v....


Vardagsrum under höst/vinterhalvåret


Sovrummet


Vardagsrummet under sommarhalvåret


Andra halvan av vardagsrummet.... Samt mina bättre hälfter
Älsklingen och värsta bästa Caroline, som förresten fyller år just idag!! :)


O så har vi en hall, som går i värsta schyssta ljusturkosa färgen... syns dock inte så bra här...



Bakom mig syns lite av vårt kök, sedan dess är dock knopparna, spisen och fläkten bytt till nyare varianter....

Tror ni nån vill köpa stället?
5 min från station och 5 min från centrum ( gåendes alltså)....

Frukost!



Pillren på sidan är: Omega 3, D- vitamin, E- vitamin, B-vitamin och nåt nyttigt som heter typ Ipra- Roche?!

Träningsschema för v. 11.

Har legat pinsamt lågt med träningen sen vi kom från Alperna, inte har jag ätit bra heller och nu börjar kroppen kännas sladdrig och slapp igen... Så, nu kör vi igen!

Träningschema för denna vecka som följer:

Måndag:
-------
Tisdag: ----------
Onsdag: 60 min på crosstrainer
Torsdag: Medelpass
Fredag: ----------
Lördag: ------------
Söndag: ---------------

Nu ska kilona av! Har ca 12 kg att bli av med innan jag känner mig som jag igen!
Jag kommer inte jaga nitiskt på hekton, men målet är att känna sig helt ok i en bikini i sommar och det är snart sommar, så nu gäller det att vara hård, både med mat och träning.



ASKASST, JAG VET!!! Ska lyckas bättre nästa vecka!!

Long time no see..

10 dagar i frankrike, 4 på jobbet och ledig helg....  5 dagar utan internet eller tv...
Inte direkt upplagt för bloggande...
Men, det kommer... Jag lovar!
Händer mycket nu, många bollar i luften, många beslut som ska fattas, roliga sådna men ändå!

Jaja, när allt är på det torra berättar jag!

RSS 2.0