dagens lunch... Det har hänt nåt,

0-3f433083f0db47eab4346718d54ff4ef.png

dagens lunch... Det har hänt nåt, jag vill inte ha mat... Det smakar liksom inte... :(


????

Inte nog me att jag är helt sjukt trött...
Jag har rätt ont i huvudet för jämnan med och illamående är ja med var och varannan dag...
Vad är det för fel på mig?
Så stressad kan jag väl ändå inte vara?

?????

Alla är sjuka på jobbet... Finns typ inte tillräckligt me personal... To bad!
Måste vara frisk!

Dessa 2%...

År 2008 utförde vårdförbundet en omfattande strejk ( enligt mig fortfarande för klen, men ändå!).
De förhandlade sig till 2% löneökning för sjuksköterskor samt att alla sjuksköterskor som arbetat i ett år ska tjäna minst 21 000 kr. Jag vet inte vad andra tycker, men för 6 veckor strejk och kritik uppifrån p.g.a. att vi sätter samhällets säkerhet på spel tycker jag att detta är rätt kasst... Men så blev det!
 Ett hån enligt många av mina kollegor. Själv hade jag aldrig varit med i vårdförbundet om det inte hade varit för det juridiska.  I den arbetsmiljön man befinner sig i är det lätt att göra fel, man måste ha koll på 200 saker samtidigt och många gånger ska dessa även göras samtidigt! Det är lätt att det blir fel, och varje år anmäls mängder av sjuksköterskor för att de råkat gjort fel i arbetet! I de situationerna är det bra att ha facket bakom sig, som utreder utifrån situation och inte utifrån person. Detta är enda anledningen till att jag är med i facket.

Hursom, i fredags kom SKL( Sveriges kommuner och landsting) Med förslaget att INTE skulle ge oss denna 2% löneökning som lovat nästa år..  Detta väckte mycket ilska bland sjuksköterskor, självklart! Media har uppmärksammat detta endel oxå.
 Han som kom med förslaget sade " att sjuksköterskor borde ta sitt Samhällsansvar och avstå denna löneökning..." 

Vilket Jävla skämt!!! 
För det första; Ett avtal är ett avtal!
För det andra; Tar vi inte vårt samhällsansvar som det är redan??

Jag tycker verkligen att vi gör det, vi arbetar i en arbetsmiljö som många hade skrikigt högt om de tvingats befinna sig i, att jobba på en avdelning är verkligen inget glamoröst arbete...
Som sjuksköterska står man mitt i smeten, man har telefonen som ringer konstant, ute på avdelningen ringer patienterna, anhöriga frågar, doktorn frågar, undersköterskorna frågar, patienterna frågar, sjukgymnasterna frågar och jag måste ha koll på allt... Mitt i allt detta ska jag hinna med allt pappersarbete samt medicindelning och medicinsk omvårdnad av patienten, provtagning, planering inför utskrivning och vidare vård o.s.v...
 
Man trängs på trånga expeditioner fulla med folk, Där ska man koncentrera sig och skriva dokument eller prata i telefon... Ibland är det körigt, så körigt att det är omöjligt att veta i vilken ända man ska starta... Hur gör man till exempel när man har flera patienter som är jättesjuka och kräver väldigt mycket? Hur prioriterar man?  Hur gör man när man har patienter som inte är särsklit sjuka egentligen men som styr och ställer och kräver en hel massa ändå? Just bara för att de kan tala för sig... Får man säga ifrån?

Vi har minst 3 års universitetsutbildning med oss.. Någon sa att utbildning skulle löna sig? Det gäller de flesta yrken, men inte vårdyrken! Detta är statsistiskt bevisat! Det lönar sig inte att bli sjuksköterska!
Nu när svininfluensan är på tapeten får vi inte ansöka om semester och den semester som var beviljad redan innan kan dras in när som helst! Och vad får vi för det?  Att bara ställa det kravet tycker jag är hemskt i ett land som sverige.. Där arbetstidslagar och rättigheter o.s.v är väl utarbetade och gäller för de flesta.
Vi jobbar alla de dagar när majoriteten av sveriges befolkning är lediga... Och det är ju inte som att man blir rik på att göra det!
Vi slutar kl 22 på kvällen för att gå på igen kl 06.45... Efter hur många timmars sömn? Och i enighet med vilken arbetstidslag?

Vi tar hand om dem som samhället glömt, vi tar hand om dem som inte har någon familj eller vars familjer inte klarar av att ta hand om för att de har fullt upp med sitt eget...  Vi tröstar din mormor när du inte gör det! Vi byter blöjorna på er pappa när han blir gammal...  Vem tackar oss för det? 
Visst finns det annat som drar i detta jobb än ett behov av att någon ska säga tack, jag älskar till exempel de stunder i mitt jobb när jag har tid att prata med patienterna ( det är inte så ofta tyvärr) och när jag känner att jag  verkligen hjälpt denna person jag har framför mig! Det ger mig tillfredställelse, mötena!

Men i ärlighetens namn.... Hade jag vetat vad jag gett mig in på när jag började plugga till syrra, då hade jag inte gjort det! Då hade jag valt ett annat yrke! 
Jag hade valt ett jobb där jag hade haft tid att tänka ibland, reflektera över hur eller varför jag gör saker och ting. Jag hade valt ett jobb där jag känt att jag fick lön för mödan...

Så, om detta idiotiska förslag att dra tillbaka dessa 2% löneökning skulle gå igenom...
Då lämnar jag landstinget och vårdförbundet... och jag går aldrig tillbaka! Och jag hoppas att fler går med mig...

Jag menar, VARFÖR AGERAR INGEN???
Det är inte rimligt att ha studieskulder på 150 000 kr + ränta och tjäna 19 000 i månaden... Det är inte rimligt, det är ett skämt! Det är inte rimligt att slita ihjäl sig för inga pengar... Det är inte rättvist att ge och ge och ge till patienter och ingen ger något konktret tillbaka...

Att vara landstingsanställd är att tas förgivet, De vet att vi inte lämnar människor i nöd och därför kan de göra såhär... Men är det shysst? Ne, jag tycker inte det!!!

Vi förtjänar de där 2% som avtalet ger oss.. Vi förtjänar egentligen mer... Men ändå, de där 2% vi är värda dem! Oavsett samhällsansvar! Är det några som tar sitt ansvar så är det väl vi?!

Varför ifrågasätter ingen istället läkarnas löner eller antalet Överläkare? För att inte tala om sjukhusdirektörer, administrativ personal på sjukhuset eller landstingspolitikernas?


Hur är det möjligt?

Jag förstår inte.... Jag fattar faktiskt inte hur det är möjligt att vara såhär trött....
Jag är trött hela tiden, jag är trött i kroppen och i huvudet och skulle kunna sova dygnet runt..
Visst kan det vara hösten, visst kan det vara det faktum att man är ny på jobbet och att det är en rätt krävande arbetsmiljö...  Men jag försöker ju ändå ta hand om mig själv.. Äter bra mat, tränar, äter lite vitaminpiller och dricker några koppar kaffe på en dag.. Men ändå SÅ TRÖTT!!!

Idag skulle jag egentligen ha varit ledig.. Men ändrade planer, fick förskjuten arbetstid p.g.a. att det är så många sjuksköterskor sjuka på jobbet just nu.. Så jag jobbar ikväll och blir ledig fredag kväll istället... Jag vet inte va andra tycker, men ja tycker att det var ett rätt bra byte.. Jag ogillar att jobba fredagkvällar, det är en trist start på helgen! Imorgon firar även bror sin 18 års dag här i Eskilstuna ( han bor i Sthlm annars) Och det vore ju trist att missa.. Så det blev bra!!

Nu blir det en promenad, sen ska jag ner på stan och luncha med Madde innan jobbet...

Insåg just....

... Att om man sparar 5000 kr/ månad i två år... Då har man 120 000 kr... + ränta!

Nu vet jag en tjej som blev inspirerad till att snåla.... :)

Lite bättre nu...

I lördags på dagen var jag helt under isen... Vet inte vad det var, men missnöjd med i princip allt kände jag mig.. PMS maybe? 
Hursom helst så ryckte jag upp mig tillslut och vi var iväg på middag hos en kompis och med några bekanta på lördagskvällen... Det bjöds på lammstek och potatisgratäng o så lite rödvin till det... Perfekt lördagkvälll var det!

Igår vaknade vi hur tidigt som helst, vi gick upp medan det fortfarande var mörkt och åt mysfrukost med tända ljus.. Sen spelade Ville tv-spel och jag däckade en stund i soffan...
Senare på dagen var vi iväg och storhandlade och sen gick vi på en husvisning, ett jättemysigt och hemtrevligt hus... Jag skulle trivas bra i det tror ja.. Men utgångspriset var 2,1 milj och det var över 40 st som skrivit upp sig som intresserade inför budgivning.. Vi insåg att vi inte riktigt har möjligheten att buda på ett sånt hus just nu.
Så vi åkte hem och städade i vår lilla tvåa istället...  Och jag bakade gott bröd och lagade fisk till middag...
Sen blev det träning...

Idag jobbar jag kväll.. Så nu är frågan vad man ska hitta på fram tills dess... Träning vid lunch iaf!
Är lite sugen på att skämma bort mig själv lite... Kanske skulle boka en tid för lite massage eller nåt?

Vi får se vad jag hittar på, men jag tror att jag undviker shopping iaf... Shoppade alldeles för mycket förra månaden så denna månad får bli lite snål, måste ju ha pengar över till jul oxå...


Lite huslig var jag igår kväll...

-4c23633e57bb1a74b55e62085afb226.png

Lite huslig var jag igår kväll... Tror nästan att jag skulle kunna bli en bra husmor... :)


Hemlängtan vs. höstdeppig?

Usch, jag mår inte bra... Jag känner mig nere... Kanske är det hösten, kanske är det det faktum att jag känner mig ensam här i stan.. Jag längtar "hem", Hem till Örebro... Jag saknar livet där, det är som att sen jag lämnade Örebro så har min telefon tystnat... Sen jag lämnade Örebro har aktiviteter och tid med vänner minskat drastiskt.. Jag saknar det! jag saknar mina fina vänner i Örebro, jag saknar att ha alla 5 min iväg.. Jag saknar att i vardagen träffa sina vänner, mötas upp innan skolan, ta en promenad runt universitetsområdet, dyka på en buss och dra ner på stan för en shoppingrunda på Gina ( det var väl va man hade råd med som student typ.. :P), ta en kaffe o snacka skit mellan föreläsningarna o.s.v.... 
Här är allt annorlunda, alla lever andra liv, ibland känns det som om de vänner jag hade innan jag flyttade från stan för över 4 år sedan glömt att jag lever..  Visst, några har jag kvar men de har fullt upp med sitt.. Barn, hus och andra har lämnat stan de med...

Idag är jag bara trött, trött på allt.. Känner mig ledsen, längtar bort, längtar efter annat... Inser att det roligaste i livet just nu är att jobba och träna.. 
Måste ta tag i detta, vet att det är helt upp till mig... Men om jag inte orkar då? Om jag inte vill ens??
Jag kanske bara vill fly igen? just så som jag gjort förut när saker och ting blir jobbigt... Fly till andra sidan jorden, fly till ett främmande land, fly till en ny stad, fly in i en dimma av sprit och fest, fly till en tillvaro av ytlighet och träning?! Jag vet inte.. Jag vet inte vad jag vill... Men detta vill jag inte!!! 


I fas med livet?

25 år... Jag är 25 år, det är halvvägs till 50 år... 50 år- då är man ju nästan gammal... 10 år på det så är man nästan pensionär... Ne fy, nu får jag ångest igen!
Jag har drabbats av en 25 års kris...
Jag tror att jag drabbats av denna kris för att jag inte är i livet där jag alltid föreställt mig att jag skulle vara i livet när jag fyller 25 år... Jag har alltid tänkt mig själv som vuxen när jag pratar om att vara 25 år..
Jag känner mig inte vuxen! Att vara vuxen är för mig att ha saker lite ordnat för sig, typ fast jobb, barn, hus eller åtminstonde en större bostadsrätt...  Jag har inget!!!
Det är inte det att jag har jättebråttom med barn och hus...
Det är bara att i mig växer en längtan mer och mer efter det.. En längtan som nästan förvandlas till sorg för att jag inte kan tillfredställa den så enkelt...
Mamma kallar det "den biologiska klockan"... Jag vet inte vad jag ska kalla det... Det är bara som om det i mig saknas något, som ett tomrum och en längtan efter familj, tygghet och svenssonliv...
Jag vet, det låter så jävla boring.... Men vad ska jag göra?
Det är ju såhär jag känner och det är nästan så att jag skämms för det, en naturlig längtan blir på något vis fylld med skam, för jag borde njuta där jag är, min karl längtar inte lika mycket efter det här som jag och alla säger; "Men, du är ju bara 25, du har all tid i världen... " eller " Men, du har ju just avslutat din utbildning, ta det lungt, jobba lite.. tjäna lite pengar... "
Men jag har inte all tid i världen, jag känner ju att tiden och livet rinner ut i sanden och jag är långt ifrån att förverkliga mina drömmar och leva det liv jag vill leva.. egentligen!  Och jag vill inte ha massa pengar, jag vill ha ett hus där jag kan trivas, baka bullar, laga husmanskost, odla kryddor och grönskaker och älska min man och några barn...

Så jävla old fashion och boring är jag!!
Och just nu är jag inte i fas i livet... Jag ligger efter och det får mig att känna mig stressad och ledsen!
Så det så!!!!

Idag...

.... Vill jag inte alls jobba....

Idag....

..... Vill jag göra allt annat än att jobba....

Är detta normalt?

trötteria...

Nu är det höst och jag är rejält hösttrött!! Skulle kunna sova dygnet runt tror ja, Jag somnar tidigt på kvällarna och ändå är det sjukt jobbigt att komma ur sängen före halv tio på morgonen.. Det blir ju lixom aldrig ljust, nu är det lunchtid och jag har lamporna tända i lägenheten... Hur deprimerande är inte det?
Så, rent fysiologiskt är jag trött...

Rent mentalt börjar jag oxå bli trött... Längtar bort, längtar efter sol och hav och långa dagar på stranden!
Vore det inte helt underbart?! Verkar dock inte rimligt att få till denna vinter! Men jag har ju iaf en resa till Alperna att se fram emot om allt går som jag önskar och vill...
Men fram tills dess behöver jag miljöombyte, är trött på eskilstuna, måste säga att jag känner mig rätt ensam här... Saknar livet i Örebro, när man hade alla kompisar några minuter iväg och alla levde samma liv och befann sig i samma situation som en själv, när telefonen ringde minst en gång per dag... Det flyter inte riktigt så bra i det sociala här tyvärr, Och jag orkar inte anstränga mig... Räcker med att ha fullt upp på jobbet just nu.. Önskar att kompisarna kunde dra ut mig på äventyr här, så som det var i Örebro... men men...
Sååå... Istället för att deppa över det så satsar jag på att boka upp mig i örebro några helger.. Sen ska jag och min fina åka upp till Stockholm någon helg innan jul, mysa på hotell och gå på julskyltningen där..
Om man inte har nåt att se fram emot, då får man helt enkelt skaffa sig det, så nu ser jag till att göra det...
För just nu känns  det mesta rätt jävla tråkigt!!!

Besviken!

Ställde mig på vågen idag.... Vilken besvikelse... Har gått upp ett kilo!!!
Hur är det möjligt? Jag som kommit igång så bra med träningen och dragit ner hur mycket som helst på godis och annat gott... Som börjat äta regelbundna måltider o.s.v....
Jävla kropp! Nu blir det spö på träningen och svältkost!!!
Om kroppen ber om nåt annat än morötter och grönsallad så ska jag skratta rått åt det behovet och istället springa en mil...
Eller ja, nåt.. :P

Helgen som gick...

Det blev en aktiv helg denna vecka, i fredags blev det träning och sen fredagsmys... Med kinamat och vin i magen däckade både jag och ville i soffan. Lördagen var hektisk, pappa fyllde 50 år och det var mycket att ordna med inför kvällens festligheter. Jag var mest nervös och stressad hela dagen och första delen av festen, vet inte varför, men har sånt kontrollbehov i sådna situationer bara...  Typiskt storasystersyndrom kanske?!
Kvällen blev hursom helst mycket lyckad och pappa var jättenöjd med sin dag och alla sina presenter ( fallskärmshopp, köra sportbil, bestiga kebenikajse o.s.v... )
Han själv överaskade oxå, han hade nämligen hyrt in en eldkonstnär som uppträdde... INGEN  visste nåt!!!!
Jag och Tove uppträdde med en sång specialskriven till pappa och det var mycket uppskattat...  Det var roligt att kunna göra något sådant för pappa, han är rätt tacksam att driva med oxå så.. :PGrattis pappa 50 år!!!

  

 

Söndagen kom och gick, den innehöll städning och ett jävligt onödigt bråk som inte ska nämnas och som ska lämnas till det förflutna... Men visst, det förstörde iaf min dag! Tur att jag har min fina karl som kan trösta iaf!!

Det blev ingen träning igår som planerat, blev alldeles för trött av att bråka- det är verkligen inte min grej! Så jag ska köra ett lunchpass, bodypump innan det är dax att dra till jobbet för en ny arbetsvecka...


Lyxledig...

Jag är "lyxledig" d.v.s... Jag har långhelg... Woho!! Jag slutade kl 15.15 igår och ska inte tillbaka förräns på måndag eftermiddag... Fattar ni hur många timmar ledigt det är? Inte ja heller! O inte tänker ja räkna på det heller....
Istället njuter jag av ledigheten....

Start... Nyss!
Med en god frukost, har som rutin att inte äta havregrynsgröt på mina lediga dagar, mest för att variera frukosten men sen känns det inte så "ledigt" att äta havregrynsgröt. Det känns mest tråkigt nyttigt...
Så imorse startade jag dagen med äggröra och grapefrukt... O så kaffe såklart! Inte helt onyttigt det heller. Lite GI sådär bara... :)
Nu ligger ja här i soffan och glor på vakna med the voice o funderar på hur jag ska lägga upp min dag.
Det som ska ingå är; promenad (får bli innan regnet kommer), öva sång till pappas kalas imorgon, fixa tipspromenaden tills imorgon, köpa rödvin, äta kinamat, träna och handla skor,lägga ansiktsmask, ev. sola lite... Bra dag va?

Bra dag!

Trots en natt med alldeles för få sömntimmar så har min dag varit bra faktiskt!
På jobbet har det varit bra, lagom tempo, nästan för lungt ibland...
O nu har jag redan hunnit med att städa upp endel och lagat/ ätit korvstroganoff...
Ikväll kommer min darling hem, det blir mysigt! Ser fram emot att få somna i hans armar ikväll!
Men nu ska ja ta en sväng förbi solariet sen blir det träning ikväll...
Sen ska jag lyxa lite med ett bad, raka benen och fräsha upp mig lite...

Tråkigt inlägg... Ja vet!!!


Facebook- för gravida?

Alltså, jag hänger väl en stund per dag på facebook och jag kan inte annat än förundras av alla mängder av:
"24+3"
"Till BM imorgon"
"3 v till BF"


Ja, ni fattar... Gravidbegrepp... Är hela världen utom jag gravida?
När man kollar facebook så ser det inte bättre ut...

 

 


Plugghästen!

Sådär ja, så har jag sökt 4 kurser till våren... Får se vilka jag går eller om jag ens kommer in.. Men sökt har jag gjort iaf! Har ett behov av att vidarutbilda mig redan.. Jag är en plugghäst... Eller, ja har blivit på senare år iaf...
Konstaterade att jag snart kan söka forskartjänster med mina högskolepoäng... O ja, varför inte?!
Nån gång i livet kanske man får för sig att bli doktor i nåt...
Dr. Malin... hehe.. låter ju kalas! :P

*ångest*

Just nu har jag ångest över fyra saker

1. Imorgon ska jag börja gå på egen hand på jobbet, d.v.s. handledningen jag haft de första tre veckorna är slut... jag har jätteångest! Har insett vilket ansvar man har och hur lätt någonting kan gå fel i jobbet! Jag har även insett hur otroligt mycket det är som ibland måste hinnas med och hur lång tid vissa saker kan ta. Jag hoppas och ber till gudarna att vi är 3 sjuksköterskor på plats imorgon och en hel massa undersköterskor, för jag lär behöva all hjälp man kan få!

2. Ville är bortrest... jag har svårt att somna, det är läskigt och tomt här hemma... Behöver ja säga mer?

3. Pappa fyller 50 år på lördag och det är en hel massa tjat om grejer som ska fixas.. Det ska skrivas massa låtar enligt min syster ( ärligt så orkar ja inte vara så kreativ, men det är väl bara att hänga på antar ja) , det ska ordnas tipspromenad enligt min moder ( jag ska visst fixa den me), det ska handlas och fixas med catering och det får nog jag hjälpa till med på fredag me tanke på att resten av familjen jobbar.. Sen på lördag är det heldag med fest, dukning, framtagning av buffé och annat i Skjulstastugan... Då ska jag oxå hjälpa till.. Ordet "Nej" används mycket dåligt av min mun även om det skriker så inom mig.

4. Jag spenderar för mycket pengar...
Men det är ingen stor grej.. Denna månad har jag ju bara:
- shoppat på H&M.se  för 2000 spänn
- köpt en ny mobil
- köpt 3 par nya glasögon
- köpt skinnstövlar
- Köpt nya gardiner och badrummsmatta
- Bokat och förbetalat en resa till Alperna
- En hel del annat smått o gott

Ja... Då har jag åtminstonde strukturerat upp min ångest i punkter...


Lördag hela veckan....

Jaha, så var det lördag igen.. :P Eller iaf en ledig dag, blir så konstigt det där med ledighet när man arbetar inom vården, man har lixom inte helg som de flesta andra yrkesgrupper. Och inte har vi ledigt över jul heller, men jag ska då inte klaga, har fått ett perfekt schema över jul och nyår faktiskt, passar mig perfekt! Jobbar dag julafton och juldagen och så har jag 3 dagar ledigt över Nyår så att jag kan åka till Öland och fira med sambon! Perfekt!

Jaja... Sitter här och försöker komma på hur jag ska få ihop allt... jag tänkte nämligen försöka plugga lite till våren, svårt när man jobbar heltid, men det är bra att kompetensutveckla sig lite, det öppnar ju nya dörrar till jobb och får en att känna sig säkrare på vissa delar av yrket! O sen är ju jag en sån som har svårt att inte utvecklas vidare hela tiden, har svårt att finna mig i att bara "flyta med" lixom...

Utöver att reda i detta ska jag hinna med tvättstugan, kolla stövlar på stan ( har inte bestämt mig för om ja ska behålla dem jag redan köpt), träna, eventuellt ta en promenad och förbreda inför pappas födelsedag på lördag... Han blir visst gubbe på riktigt då, 50 år!
O så ska ja förbi högskolan och prata lite me dem samt kopiera lite papper. Fullt upp helt enkelt!

Miss you...

Det är redan tomt här hemma...
Han åkte nyss, men vetskapen om att han inte kommer tillbaka på några dagar gör att jag redan saknar honom....

 


Tårar av utmattning...

Igår var en riktigt pissig dag, jag  var helt galet trött redan från början, när jag var på väg till jobbet var jag ungefär på en självmordsbenägen nivå, när jag cyklade över gatorna önskade jag att det skulle komma en bil o köra på mig så jag kunde få sova igen... Det hände, som tur var, inte!

På jobbet var det körigt, på måndag ska jag börja gå själv och i ärlighetens namn känns det inte särskilt bra, har ingen koll på nåt och tycker även att jag har dålig koll på vart jag kan hitta information om allt, vet inte om jag har varit på väldigt bra strukturerade avdelningar tidigare, men på denna känns det som att viktig information och hjälpmedel inte riktigt finns tillgängliga. Allt känns bara jävligt luddigt, men men... Det löser sig väl, får väl göra lite fel, glömma vissa saker... Det viktigaste är väl att patienterna överlever och får sina mediciner iaf!
När jag kom hem ringde syrran och stressade på med allt möjligt inför pappas 50 års dag... Ärligt talat så är jag alldeles för trött för att orka skriva massa roliga sångtexter o.s.v. när jag kommer hem från jobbet.

Planen för gårkvällen var att gå och träna... Skjöt upp det några pass och la mig på soffan och somnade tills Ville kom hem, när han kom hem brast allt och jag bara grinade... jag var så trött att jag knappt visste vart jag skulle göra av mig själv, det är konstigt det där, att man kan vara så trött att det värker både i kropp och själ...
Det blev ingen träning, Ville lagade mat och jag svalde två alvedon med ett glas vin, fortsatte gråta, åt lite glass och slappnade av i hans famn resten av kvällen...  Somnade och sov som en stock i 10 timmar!!!

Idag känns det bättre! Är ledig, skönt faktiskt!
Ska ta en promenad i solskenet innan jag ska möta upp mamma på stan och hämta ut mina nya glasögon...
Sen ska jag hem och pussa älsklingen hejdå, han åker till Öland och braås tills mitten på nästa vecka och lämnar mig ensam hemma... :(   Sen ska jag träna innan jag planerar att spöa Tove och Jocke i sällskapsspel!

Så... det är min dag i planer!


25 årskris...

Jag har drabbats av 25 årskris... Jag börjar inse att livet och tiden rinner ifrån mig.. 25 år, om ytterligare 25 år är jag 50år o sen har jag typ bara 25 år till kvar som livet är enkelt och bra! Sen blir man ju bara gammal och allt blir jobbigt!
Det är väl inte att jag närmar mig 75 som är det värsta...
Det värsta är att jag närmar mig 30 bast- DET stressar mig!

Jag menar... Vad har jag åstakommit i livet lixom? 25 år, då borde bitar börja falla på plats, ett fast jobb? barn? Ett hus? Äktenskap? Framgångsrik i en karriär? O vad gör jag? Ja, inte fan vet ja!?!
Jag har några större mål i livet och jag har inte nått något av dessa än och det stressar mig! Visst är jag en bit på väg att uppnå dem, men ändå! Ju äldre jag blir destå mer stressad över att jag inte uppnått dem blir jag!
Jag blir stressad när kompisar och bekanta i min egen ålder skaffar hus, barn, bilar eller gör karriär!!!
Vad gör jag? Sitter ja bara här och gör ingenting? Det händer ju inget!

Ne, nu är det dax att uppfylla lite mål på allvar, eller åtminstonde göra en vettig plan för att nå dem innan 30!!

Usch, fy för åldersångest! För den har bosatt sig i mig!! ÅNGEST!!!! Blä, kan man inte bara få vara 18 igen?

Alperna here we come!Nu har vi bokat årets skidresa... Saint Sorlin är det som gäller, 28 januari bär det av... Alperna! Scary, har aldrig varit där! Och inte har jag åkt särskilt mycket skidor de senaste åren heller.. men detta blir en riktig skidresa med skidskola och rubbet! Vi är åtta som åker, Syrran, jag och så ville och 5 av hans vänner! Blir nog kul!!! Hoppas på att inte hamna på mitt arbete med brutna fötter sen bara! Blir till o träna hårt så att kroppen orkar långa dagar i skidbacken nu!

Ajaj.... Stel som en järnstolpe!

Tisdagmorgon, nyss uppkliven... Ja älskar sovmornar, hade lätt kunnat sova en timma till eller två, men känns dumt med tanke på att ja ska upp 5.30 resten av veckan! Tänkte bege mig ut i det friska höstvädret och inspektera frosten om en stund, sen blir det en stund på spikmattan oxå för jag är stel som aldrig förr efter gårdagens träning! Men nu blir det frukost, ägg, kaffe och leverpastejsmacka!!! Mumma!
Igår var ja bra huslig oxå, gjorde nämligen kålpudding... De ni, det är husmanskost!!! Blev förvånad över hur enkelt det var att göra faktiskt och nyttigt är det ju oxå när man gör det på nötfärs och inte har så mycket sås till!

Ne, nu ska ja avnjuta min frukost!!!

25 år...

Jaha, igår blev  jag så halvvägs till kärring... 25 år närmare bestämt!
Hade en jättebra dag, Ville väckte mig med paket och tårta med ljus det blev dock en tårta utan grädde eller glasyr, han hade visst kommit på att han skulle göra tårta sent i fredags kväll, till mig sa han att han skulle köpa snus, jag tyckte det tog lite väl lång tid men tänkte att kroaten på hörnet kanske hade stängt, sen tänkte ja inte mer på det... Hursom så hade han i sin tårtstress köpt matlagningsgrädde ( den laktosfria matlagningsgrädden är i röd förpackning)... Men vad spelar grädden för roll? Det är ju tanken som räknas och han är den första karl som bakat tårta till mig o bara det är ju värt en hel massa.. Sen hade han köpt de där röda skorna som jag bloggade om för ett tag sen, så nu sitter ja här och smeker mina fina röda sidenskor med rosett och svart klack... :)
Han är fantastiskt min karl... Ibland blir ja så nykär att det är jobbigt... :)

På eftermiddagen kom släkten, eller ja, den på mammas sida, pappas sida är så stor så där firar vi bara jämna födelsedagar! Men halva släkten räckte gott till, inte lätt att få in 20 pers i en tvåa på 63 kvm, men det gick! :) Och det var trevligt... De tyckte att vi fått trevligt i vår lilla lya! Ja, är bredd att hålla med, det händer grejer här hemma!

På kvällen blev det fest med lite vänner... Jättetrevligt! Blev en hemmafest, vi ville inte förstöra stämningen med att gå ut på krogen i denna tråkiga stad.. Så vi stannade hemma och de sista gick hem vid halv fyra imorse!! :) O Carro kom från Örebro med 38,5 graders feber...  Men hon ville inte missa min 25 årsdag, söta vännen! :)
Tyvärr glömde jag att ta fram kameran så några bilder blev det tyvärr inte från dagen eller kvällen... men men...
Det var trevligt iaf och jag är mycket nöjd med min dag!! :)

Nu blir det kalas igen, nu ska morfar firas! Så ja ska väl dra iväg och köpa en blomma och några trisslotter...

Ikväll blir det nog slappande i soffan, ladda inför en ny jobbvecka... Sista introveckan, sen ska jag visst klara mig själv?! Hur nu det ska gå???

Dåligt Malin!

Ja vet, jag suger på att uppdatera bloggen, men saken är den att när man jobbar heltid på ett nytt jobb, där man sitter en hel del framför datorn (jo, vi sjuksköterskor gör faktiskt det, tro det eller ej!) Så är man inte himla pepp på att sätta sig när man kommer hem...  Sen har jag faktiskt inte haft så mycket tid över heller denna vecka till sånt, mycket som behövdes fixas denna vecka o så lite träning och tidiga kvällar i säng på det...
Då kommer bloggen lite i skym undan...
O det får den allt göra en stund till... För nu ska jag försöka ge mitt vardagsrum en omgång... sen blir det restaurangbesök med darling ikväll, vi firar visst 1 år tillsammans idag.. :) Tänk så fort det har gått, o här sitter vi nu, som sambos! Galet! men härligt, underbart, fantastiskt kärleksfullt!!!

Imorgon blir det kalas, då blir jag halvvägs till kärring oxå... =)


RSS 2.0