Nu är vi på väg, har just passerat jönköpi...

dsc01041 (MMS)

Nu är vi på väg, har just passerat jönköping o nu har vi ca 1 dygn kvar på bussen innan vi är framme i alperna... Håll tummarna för att solen välkomnar oss där. :)


En kniv i min mage....

Jag har ont i magen, mår jätteilla, hickar och det roterar en kniv i mitt mellangärde...
Lägligt när man ska åka till alperna om dryga dygnet?

Ne....
Fasiken va drygt.... Räcker det inte med PMS på semestern?
*suck*

Skulle uträtta lite grejer på stan, men det funkade inte, fick uträtta fort gå hem och vila och sen iväg igen efter det men inte blev det bättre... Försökte med ett avslappnande bad, men ville tycker inte att jag luktar badad, han tycker att jag luktar sjuk... hur luktar man sjuk?

Jaja, packningen är ihoplockad, ska bara ner i väskan nu!

Ne, nu blir det sängen! Hoppas på att må bättre imorgon, vill inte bli sjuk när jag ska ut o resa... :/

Tisdag... Måndag?

Känns som måndag, var ledig igår eftersson jag jobbade helgen, brukar alltid ha svårt med dagarna när jag jobbar helg, man har ju hela livet lärt sig att lördag och söndag är lediga dagar, därför känns det lite underligt när det inte är så längre... Men men... Veckodagen är väl inte hela världen, vet iaf att det är den 22 februari idag.. eller var det oxå fel?

Helgen var trots jobb riktigt bra, hann med träning i fredags innan jobbet och i lördags efter jobbet kom jag som sagt hem till tulpaner ( bara det lixom), sen sov vi lite middag i soffan innan det bar iväg till grannen/vännen J för hemmagjorda hamburgare och lite tv- spel. På söndagen åt vi lunch med mor, far och bror och sen drog vi på husvisning innan det var tid för helgens sista arbetspass.
Igår var jag ute hos A och gosade med hennes fina små pojkar, så söta är det, är ju nästan så att man blir sugen på att skaffa sig en liten egen... O igårkväll gjorde vi asäckliga toasts av det vi kom över i vårt väldigt urplockade kylskåp, typ keso och spenat-toast, eller ägg-räkor och majonäs- toast...  Ingen hit var det, men nåt i magen fick vi iaf....

Jaja, Trött som ett as är jag, har sprungit 4 km på löpbandet och gymmat stenhårt 45 min efter det... Är inte helt kry, men pressar kroppen att hålla borta förkylningen och komma i så bra form som hinns med inför skidåkningen i nästa vecka.  :)
Nu sitter jag här hemma och äter kålpudding och lingonsylt, så gott! Har ett jättegott recept som inte alls tar lång tid att laga till och som man inte behöver någon sås till, så ibland när jag är lat och sugen så gör jag det!

ne, nu ska jag ner på stan och handla blommor till våran chef som slutar snart, hon ska avtackas i eftermiddag... O jag ska jobba kvällen!

Träningsschema för v. 8.

MÅNDAG: "Vila"
TISDAG: Gymmet; 4 km löpning, armar, bröst, ben och ryggträning.
ONSDAG: Mår dåligt! :(
TORSDAG: Medelpass (om jag hinner)
FREDAG: Hoppa jämfota i bussen på sin höjd ;P
LÖRDAG: Någon kort promenad i franska byn
SÖNDAG: Skidåkning.... :D


På torsdag åker vi på semster så sen blir det ingen träning förrns på söndag då det blir skidåkning...
Vecka 9 blir det inget träningsschema här i bloggen för då är vi i Frankrike och då är träningen 6-8 tim skidåkning hela veckan... Det får allt duga som träning tycker jag! :)

Man kan bli irriterad för mindre... eller?

Åh, dålig start på veckans lediga dag! Inte nog med att man redan från början visste att man tvunget måste tvätta kl. 7.30 när man är ledig... På det så går ena maskinen sönder, hur irriterande är inte det, det går inte att ta ut tvätten och det står vatten i hela maskinen... :( Så nu har jag låst upp mig på att sitta här och vänta på gubbarna som ska komma och fixa det, för jag har ingen aning om vem eller hur man ordnar det med nycklar in till föreningen för sådant här jobb?!

O igår var vi på husvisning och nu irriterar jag mig på folk som renoverar för syns skull men som lämnar sådna där akuta grejer som tak, fönster och annat viktigt, som inte gör nåt grundarbete egentligen... Varför renoverar man ens då? Vem fan vill bo i ett snyggt sjukt hus? Ne.. Minus för sånt!!


Nu har tvättgubben varit här och ordnat maskinen, gillar när det går fort. Han plockade ut byglar från bh.ar och sköljde igenslammade filter och tillslut gick den igång. Visst, vi har 2 okörda maskiner kvar, men ändå, fick loss tvätten iaf! Ville får tvätta resten imorgonkväll när jag jobbar!

Nu blir det att vänta in sista tvätten, bädda rent i sängen, ringa mor och angelica.. Ska ner på stan och uträtta lite ärenden inför resan oxå... Påbörja en "pack-plan" och ringa Carro som vi ska övernatta hos i Sthlm på torsdag.

Ja, lediga dagar är fullbokade... Träning ska oxå in på schemat o matlagning kanske vore en idé oxå?

Mindre saker har fått mig att le... :)

dsc01027 (MMS)

Mindre saker har fått mig att le... :)


Yrsel!

Började dagen med att kliva upp och nästan trilla ikull, värsta yrseln snurrade min värld...
Jätteunderligt!
Det snurrar fortfarande, får lixom ingen balans eller fokus.
Känner mig lite skum, är lite snorig så jag tog lite nässpray o hoppades att det kanske är bihålorna som skapar yrseln... Men icke!
Så jag tog tempen 36,8, inte direkt nåt att anmärka på!
Så... Nu blir det träning ändå! Med eller utan yrsel..
För att genom att sitta still o känna efter blir man då inte magrare....
Särskilt inte med tanke på att jag åt både polly och dark milk - choklad igår på min fredag-lördag-söndag-dag!
När man är ledig får man äta vad man vill, men bara 1 dag i veckan! :)

Ne, iväg till gymmet! Överkroppen ska tränas.... Sen blir det jobb resten av helgen!

Backstreet boys

dsc01012 (MMS)

Igår när jag röjde på vinden hittade jag en flyttkartong full med minnen från mina tidiga tonår. Denna låda var fylld med saker på Backstreetboys, jag älskade detta band och var totalt nerkärad i Brian. Då trodde jag på fullaste allvar att jag skulle gifta mig med honom, när det sedan kom fram att han hade tjej upplevde jag min första riktiga hjärtesorg, gråtandes slet jag dramatiskt ner alla bilder som fanns på honom ( o bandet) i mitt rum ( då skall tilläggas att rummet var i det närmsta tapetserat med bilder på detta band). Jag kände mig så otroligt sviken och bilderna kom aldrig upp igen, istället upptäckte jag Kent... Men det hör till ett annat inlägg. I lådan fanns alla affischer, påslakanset, t-shirts, pins, ett basketlinne som jag sydde i slöjden med brians namn på i hans favoritfärg blå. ( Min bästa vän gjorde ett rött som det stod Nick på), dessa hade vi sen under bsb- konserten i globen, tillsammans med snickarbyxor :P Jag hade använt mina gamla bokmärksalbum och fyllt dem med bilder och urklipp, en pärm där jag sparat alla intervjuer i plastfickor o.s.v. Helt besatt var jag av detta band när jag var 12-14 år.. Och Brian var som sagt min första stora kärlek! Det var väldigt roligt att hitta denna låda och jag är glad att mamma inte hade hjärta att slänga alla dessa saker när perioden var över.


Haha... Vad grejer man äger :)

dsc01021 (MMS)

Haha... Vad grejer man äger :)


1 vecka...

1 vecka kvar tills vi drar....
6 arbetspass kvar...



Så jävla nice! :D

Ett träningspass på gymmet...

Hur ett träningpass på gymmet ser ut beror lite på dagsform och lust.
Men om jag kör ett helkroppspass så väljer jag oftast att fokusera på de stora muskelgrupperna och för tillfället benen och bålen ( till alperna)

Helkroppspass:


Uppvärmining:
Löpning på band 4 km ( ca 24 min)
(ibland slarvig uppvärmning typ 15 min på crosstrainern)

Övningarna under upprepar jag normalt x3
Ben/rumpa:

Liggande benpress 65 kg x 15-20 ( upprepa 3 gånger med benen olika brett isär)
Utfall mot stepbräda med skivstång 20 kg x 10 gånger/ ben

Rygg:
Marklyft med skivstång 20 kg x 15-20
Stående rodd med skivstång 20 kg x 15. (överdelen av rygg)
Chins i maskin ( - 24 kg av kroppsvikten) x 10
Rodd i maskin (dragövning för ländryggen) ca 30 kg x 10

Axlar/ Armar:
Vet ej vad det kallas, men när man lyfter skivstången från naveln och upp mot hakan.. hehe... 20 kg x 10
Biceps 20 kg x 8
Triceps: Lyfta vikten bakom huvudet 10 kg x 10
Gör även en dragövning i maskin när jag gör triceps som även tar på övre delen av ryggen.

Mage:

"fällkniven" med kettelbell 6 kg x 25.
Vridning från sida till sida när man sitter på rumpan med benen i luften med kettelbell i händerna 6 kg x 20
( dessa övningar suger ordentligt i magen om man hittar kontakt med musklerna o balansen)
Kettelbel i ena handen när man står och sedan böja överkroppen från sida till sida ( 1 sida i taget) 14 kg x 20

Bröst:
Bänkpress 30 kg x 8

Helakroppen:
Kasta kettelbell ( 12 kg) Stå bredbent isär och sväng en kettelbell mellan ( med benen böjda) Sväng den nerifrån och upp över huvudet ( stanna innan den tippar över bakom, det ska vara en pendelrörelse nerifrån och upp). Man gör så många man orkar, den tar på hela kroppen.  ( Vikten ska gå som ett C fraför kroppen!!!)

Ibland stretchar jag, oftast hinner jag dock inte... :P


Ja, som sagt är inge vidare på att beskriva alla övningar så bra och vet inte heller vad de kallas egentligen. Men ungefär såhär ser ett träningpass ut för tillfället och det tar drygt 1,5 tim.
Jag varvar detta pass med pass som är mer fokuserade på överkropp eller underkropp.

Det är inte de stora förändringarna...

som gör skillnad...

Nu har jag hållit igång med min träning i 6 veckor, 6 veckor med minst 3 träningpass i veckan, de sista veckorna har jag ökat belastning på maskiner eller ökat antalet repetitioner... Det betyder att jag blivit starkare!
Jag känner mig starkare, känner att jag bär upp kroppen på ett annat sätt än runt jul.
Kosten går det väl sådär med, men om man ska göra en hållbar förändring så tror jag inte på att spöa igång sig, jag skriver upp allt jag stoppar i munnen och räknar ut ett ungefärligt energiintag... Men ingen vägning av mat, inga uteslutna livsmedel, dock lite neddragning på vissa.
Nu är jag mest nöjd med att träningen rullar på utan större gråt och tandagnissel, snarare börjar det bli en sådan där drog igen, jag längtar till gymmet och jag längtar nästan tillbaka redan när jag går ut därifrån. Det har blivit roligt nu!

På vågen syns ingen större skillnad 1,5 kg bara... Men jag känner att mina kärlekshandtag har minskat och V säger även att min rumpa ser tightare ut... Känns ju kul!
Som sagt inga större förändringar i kosten eller på vågen... Men sakta men säkert händer det grejer!

Efter alperna blir det ett ordentligt ryck med kosten oxå, men först ska vi ha semester... Och när man är på skidsemester får man äta gott, med tanke på att man spenderar 6 tim/ dag i skidbacken så är det helt ok!

När barn far illa..

Usch, det finns ingenting som berör mig så mycket och som gör mig så ledsen som att se barn fara illa. Igår hamnade vi framför en dokumentär som handlade om en familj med fosterbarn, det var en jättefin dokumentär som skildrade ett dagligt liv i en familj med fosterbarn, det var en väldigt fin film och jag blev väldigt imponerad av mamman och pappans fantastiska jobb att få ihop allt med egna barn och 4 fosterbarn.
Ett av barnen hade bott i familjen sedan hon var 10 månader, vid filmtillfället var hon 5 år och skulle slussas tillbaka till sin riktiga mamma igen, problemet var att hon själv såg fostermamman som sin mamma och familjen som sin familj... Hon grät och sa att hon ville ligga i "mammans" (fostermammans) mage...
O, det var så hemskt! Det är inte ofta jag gråter till film och tv men igår sprutade tårarna och hjärtat värkte med den lilla flickan...

Jag funderar ofta på om man skulle ha fosterbarn senare i livet, vill göra nåt för de utsatta barnen, skapa trygghet för dem som lever i otrygghet. Hjälpa, stötta finnas där för dem som behöver det!
När jag tänker tillbaka på min egen barndom så var inte allt perfekt men jag hade det bra, vi hade ett stort hus att leka i, en trädgård med skog och gräsplaner stora som fotbollsplaner, koja i träd, lekstugor och klätterträd. Mamma eller pappa lagade nyttig mat 2 gånger/ dag och någon läste alltid sagor för oss på kvällen, hjälpte oss med våra läxor och tröstade oss när livet behandlade oss orätt. Och jag önskar att alla barn fick växa upp så!
Det borde vara en rättighet att bli älskad som barn och en rättighet att få leva i trygghet och få stöd när man behöver det som barn.
Tyvärr är det inte så!!  Det finns alldeles för många barn som far illa, i sitt hem eller på sin skola...
Jag funderar på vad jag kan göra för att hjälpa...

Onda halsen!

Onsdag och jag är nöjd med mig själv... Nöjd med att jag tog tag i det där med att städa i måndags, nu känns det genast riktigt trevligt här hemma.  jag är också väldigt nöjd med att jag har två tuffa träningspass bakom mig redan denna vecka och att jag tog en långpromenad hem från jobbet idag.
O nu är jag nöjd med att det står en broccoli- och skinkgratäng färdiggräddad och väntar på mig och min kära sambo som borde komma genom dörren inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu sätter han nyckeln i låset och jag ska resa mig... Ge han en puss och smitta honom med en ond bakterie som jag nu är mindre nöjd med.

Träningsschema för v. 7.

Måndag: konditionsträning på gymmet 55 min.
Tisdag: Helkroppspass på gymmet+ 4 km på löpbandet
Onsdag: 4 km promenad
Torsdag: 4 km löpning + gympass fokus ben/rumpa
Fredag: Gymmet, fokus överkropp
Lördag: -----
Söndag: -----

Tänkte försöka släga in lite mer längre promenader oxå, som det är nu går jag till och från jobbet varje dag ( ca 20 + 20 min)... Borde dock utöka en av dessa turer, antingen till jobbet när jag jobbar kväll och från jobbet när jag jobbar dag och försöka gå lite längre sträckor... Det är inte alltid det håller i tid, men man kan ju försöka några dagar i veckan iaf.... Herregud, ska man bli fin.... Ja ni vet.. :P

Frukost!

Jag älskar frukostar, det är lätt bästa målet på hela dagen!
Det är gott för att det är det första man stoppar i munnen efter några timmars sömn...
Det känns bra att starta dagen med en bra frukost!
När jag jobbar morgonpass äter jag 2 st frukostar, först hemma och sedan en mindre på jobbet...
Just nu är jag inne i en Smoothie-period...
Försöker ju att trappa ner på det där med sötsaker och jag har märkt att om jag startar dagen med en god fruktig smoothie så har jag redan där tillfredställt mitt sötbehov och är mindre sötsugen dessa dagar, och tro det eller ej, men man står sig faktiskt bra på en sån oxå!
Till min smoothie blir det en stor kopp kaffe och oftast en äggmacka oxå!

Min smoothie:
½ banan
ca 2 dl sojamjölk (osötad)
1 tsk linfrö
½ tsk kanel
1 tsk flytande honung
1 dl bär av något slag ex. hallon, björnbär eller blåbär



(Såhär kan det oxå se ut! Men nu äter jag oftast keso som mellanmål på eftermiddagen ist. )

Jeanskampen... del 2.

Japp, 14:e idag och dax för prövning av jeansen....
Blir dock ingen bild!
Varför?
Det har inte hänt ett skit, min rumpa är fortsatt lika bred! *suck*
Ok, inser att dagen att testa kanske inte var den bästa, svullen efter helgens festande och frossande.
Men nu är det slut med det.
Jag har tillåtit mig en halvhjärtad månad som startsträcka, nu är det dax för stramare tyglar.
Det gav ju som sagt ingen större effekt att vara snäll mot sig själv!
Så, points gäller, dock ändå fokus på GI- mat...
Gör min egen variant på 2 dieter och hoppas på att det funkar.
Nästa månad ska jeansen komma högre upp på rumpan så är det bara!
Godis och sötsaker begränsas här med ordentligt!
Endast efterrätt 1-2 ggr/vecka (beroende på dess utförande och innehåll!)
Godis vid PMS.. Då måste man vara lite extra snäll mot sig själv!
Träning 4-5 dagar i veckan... Slutfuskat!


Suck, kommer säkert inte alls att funka...
Men man måste ju ha en plan, det svåra är att hålla sig till den bara!

There is a crack in everything...

That´s how the light gets in.....



Söndag... En traditionell söndag, det var länge sedan vi hade en sådan här söndag.
Jag är lugn, trött och tacksam idag...
Jag är tacksam för att jag haft tre lediga dagar när jag inte tvingat mig till någonting...
Hemmet är fortfarande ostädat, maten i magen har inte varit direkt nyttig men inte helt onyttig i mängder heller.
Natten till fredags sov jag 11 timmar, natten till lördag 10 timmar.
Inatt blev det mindre av varan, vi festade istället,
sen åt vi kräm vid vårat köksbord och pratade om livet.
Idag serverades frukosten i form av scones och latte vid tolv-tiden.
Eftermiddagen i hans varma famn, snusande mot hans bröst, han, snusande i mitt hår...
Det finns så oändligt mycket att älska och uppskatta här i livet..
Är det inte konstigt att vi mitt i all vardag och jobbstress och känsla av otillräcklighet glömmer det?
Är det värt det?
Hur finner man balansen att ha allt?
Hur hittar man tiden till sån här söndagskänsla under vardagarna?
Jag avundas de människor som inte låter sig sväljas av vardagens frustration och krav...
Jag vet att jag om bara några timmar kommer få känslan tillbaka, den där känslan av "måste göra".
Men nu vilar jag i känslan av lugn och njuter av Leonard Choens stämma i högtalarna.


Funderar på att tatuera den där textraden någonstans;
"There is a crack in everything
That´s how the lights gets in "


Destruktivt? eller en vacker textrad att hitta kraft i när livet inte är en promenad på rosblad i solen?

Ett ljus!

Idag gick det upp ett ljus för mig, har försökt matregistrera allt jag ätit (självklart har jag hållit igen) i enighet med viktväktarnas system... Det har funkat helt okej - UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT MAN PLANERAT!!
Igår planerade jag inte, till kvällsmat blev det tacos och till efterrätt en liten hemmagjord semla... Plötsligt hade jag passerat mitt dagliga intag med 13 points...
Jag börjar inse att det viktigaste om man vill gå ner i vikt och hålla en nyttig linje i livet är att planera sina måltider, att välja bra råvaror som man blir mätt på och att man håller sig till sin plan!

En annan grej jag insett i och med att jag väger och mäter den mesta av maten är att jag har nästan 1 dl mjölk i mitt kaffe... Hur galet är inte det? Så, nu blir det bara mjölk i kaffet på morgonen (för magens skull) sen svart kaffe resten av dagen!
När man börjar se över vad man egentligen äter blir det faktum att man är lite rund och mjuk inte alls så konstigt, man inser sakta att även om jag äter nyttigt för det mesta så är det allt det där runt omkring som ställer till det, kaffebrödet på jobbet, chokladbiten man unnar sig efter en stressig jobbig dag, godispåsen i soffan och bristen på ordentlig motion...

Jag funderar på hur det ska funka för mig, tror att jag ska fortsätta matregistrera fram till sommaren iaf (då jag hoppas på att ha kommit i form igen) sen hoppas på att en veckomatsedel räcker.. Så kan man äta någorlunda fritt på helgerna sen...

Ibland är det bra att rannsaka sig själv.... Om man vill ha förändring så krävs det faktiskt!
Jag rannsakar och skämms över att jag inte insett detta tidigare!

2 weeks to go...

Imorgon är det två veckor kvar tills vi åker till alperna, har inte varit alltför pepp på den resan egentligen, längtar egentligen efter sol och bad och värme...
Men nu när vi snart är på väg så ser jag ändå fram emot det... Det blir skönt, långa dagar i backen, trötta kvällar i sängen, god mat, god öl, frisk luft, LEDIGT!! Det blir bra! I år ska jag dock ta med mig lite grovt bröd, det blir lite väl mycket baguett där nere... Nog för att det är gott, men lite variation behövs!
Det är vad jag behöver, sen är jag väldigt tacksam för att jag fick ihop ett bra schema trots semester och inte behöver jobba tokmycket för att kunna åka iväg.. Det känns skönt!

Ser fram emot våren, mycket som händer känns det som och det känns som om jag kommit in i någon form av flow... Träningen funkar, jobbet rullar på, solen lyser och vårkänslorna gör sig påminnda, jag känner mig stark och pigg... Life is good! Så som det borde vara jämt!

Ne, nu ska jag sminka mig lite och pysa iväg till gymmet innan jobbet



Saint Sorlin förra året... Om två veckor drar vi till Les Arcs! :)

Halka...

Det är verkligen tokhalt ute... Och det märks, inte minst på jobbet... Det är hög rullians på ortopedplatserna just nu och hög belastning... på sätt och vis roligt, men rätt jobbigt med! Särskilt med tanke på att stor del av personalstyrkan ligger sjuka.. :(
Längtar nästan efter att vara lite sjuk, jag har varit frisk länge nu och det är iof skönt, men börjar bli lite trött ändå... Och ibland kan det faktiskt vara lite mysigt att bädda ner sig med feber och näsdukar några dagar oxå!
Eller... Är det bara jag?

Jaja, nu ska jag hitta på nåt... Typ... bädda ner mig?!

Träningsschema för v. 6.

MÅNDAG: Medel puls
TISDAG: Medel puls
ONSDAG: lat!!
TORSDAG: vila
FREDAG: Medel
LÖRDAG: promenad
SÖNDAG: ??? 


Veckans träning alltså.... Har väl inte direkt blivit nåt smalare än, men jag känner mig starkare och konditionen blir långsamt bättre! Känns skönt! Känner piggare och gladare oxå!
Måste göra nåt åt godisintaget, sen ska nog kilona rasa! Kanske skulle jag försöka mig på ett godisförbud efter alperna till semestern?!

Nackspärr o badhusäventyr!

Idag har jag och Ville varit med min gudson Kasper 3,5 år i badhuset... Det var jättemysigt och trevligt... Vi badade och lekte i bassängerna... Det var kul men jösses vilken koll man måste ha på barn, hehe... Är inte direkt van vid det! Men det blir nog annat när man har sina egna iof!
Vi avslutade med lunch på Mc D...
I badhuset lyckades jag dra på mig nån form av muskellåsning bakom vänster skulderblad, det gör så himla ont, särskilt när jag försöker böja nacken bakåt eller åt höger... 
Hade tänkt träna, men vet inte riktigt vilken träning som skulle funka som det känns just nu.. Har försökt med tiparol, alvedon och sidurogel men med mycket tveksam effekt... :(

Ikväll blir det Melodifestivalen med Hannah och Lisa... och lite vin! :)
Trevlans!

Träningsschema för v. 5.

MÅNDAG: vila
TISDAG: promenad 1 h + hjälpa Lisa att flytta
ONSDAG: Gym, helkroppspass 1,5 h + 30 min promenad
TORSDAG: 4 km löpning + 45 min överkropp på gym
FREDAG: NADA!!
LÖRDAG: badhuset + 40 min jogging/promenad.
SÖNDAG: 45 + 20 min promenad

Varje arbetsdag går jag även ca 10 000 steg, med stegen på jobbet och promenaden dit och hem!

Soft...

Känns bra idag, V kom hem från det tyska landet inatt och jag har sovit ändå... :)
Nu är jag nyligen hemkommen från gymmet, körde hårt idag, sprang 4 km och tränade överkropp... Kändes kalas, det är skönt att man kommit igång ordentligt, det är ju så förbannat roligt bara man väl är igång, när man varit där några gånger och känner att man hanterar maskiner och vikter o.s.v.
Har kört igång nån form av vikt väktarier också, efter min svulla-måndag fick jag nog och ifrågasatte mig själv och vad jag egentligen höll på med... 
Så, igår fyllde jag i nåt papper som jag haft liggandes i år och skickade in, fick veta att jag ska äta 29 points/ dag och att jag får äta 49 extra som bonus i veckan om jag vill...
Igår åt jag 4 extra, käkade tikki masala, inte det nyttigaste direkt, men annars gick det bra..

Håller sötsuget under kontroll med hjälp av frukt och bär (mest bär) och kanel... Kanel är en fantastiskt bra krydda som stabiliserar upp blodsockret... Och det känns faktiskt så, brukar försöka inkludera kanel i frukosten och de dagar jag inte gjort det har jag märkt att jag faktiskt är mer sötsugen.. Så nu äter jag kanel till något mellanmål också oftast...

La mig på soffan nu och känner mig inte alls motiverad till att gå till jobbet... Är trött och sliten och har längtat efter en tvådagarsledighet bra länge nu känns det som...
Men det är bara idag och imorgon kvar... sen blir det helg.... ÅH, underbara helg! :P

RSS 2.0