När Ville är borta dansar Malin på bordet!

Ville är bortrest, denna vända till Tyskland på jobb...
Jag är hemma, jobbat hela helgen och idag. Avslutade dagen med en fika med Kristine innan jag segade mig hemåt igen.. Landade i soffan och har inte rest på mig riktigt än... Latmasken!!
Borde laga mat, men slarvar, slarvar ofta när Ville är bortrest, det är så tråkigt att laga mat åt sig själv och det är så tråkigt att äta själv... Så jag äter yoghurt med honung och björnbär... O så äter jag knäckemackor, dricker cola light och äter kexchoklad....

*suck* O mitt blodtryck som börjat nosa i överkant, antagligen inte för kosten egentligen, snarare för stressen och kraven.... Men... Det blir ju inte bättre när man slöar och äter dåligt!

Men, har " fredag" idag... Då får man landa i soffan, alla andra gör ju det på sina fredagar så jag måste ju oxå få landa... Så jag krashade och reser  mig igen imorgon...

Hade jag gjort såhär om Ville varit hemma? Antagligen inte! Men nu dansar jag på bordet...
eller ja däckar i soffan snarare!

Träningsmål!

Nu har jag hållit igång träningen i drygt 3 veckor och tränat i genomsnitt 4 träningspass/vecka. Det känns som att jag kommit igång, än har inte träningen blivit den där drogen som man inte kan vara utan igen, men det känns alltid lika skönt efteråt och jag har roligt sålänge jag är där.

Så, jag har börjat funderat på det där med träningmål!
Jag tror på att ha mål, egentligen vill jag ju ha ett viktmål, men för en gångs skull tänker jag släppa det, det får bli en bonus, jag vet ändå av erfarenhet att jag kommer att krympa sakta men säkert bara jag fortsätter hålla igång och är halvhård på mig själv när det kommer till maten... Så, jag släpper den biten.
Istället tänkte jag fokusera på prestationsmål....

Mitt första mål är
:
Att klara veckan i alperna utan större bekymmer, helst i en svårare grupp än förra året så att jag får utmana mig!

Mitt andra mål är:
Att klara av att springa 5 km utan stopp. (måltid; Under juni månad)

Mitt tredje mål:
Att klara av att springa 7 km utan stopp ( Måltid: Slutet av sommaren.)


Mitt slutmål:
-Att klara av att springa 1 mil.
- 10 x chins
- 130 kg benpress
- min vikt i bänkpress
( Detta har jag som mål att klara av innan 2011 är slut...)

Orimligt, rimligt? Det visar sig....
Men om man satsar mot stjärnorna så kanske man kan nå trädtopparna iaf!
Satsar man inte alls är man fortfarande kvar vid startlinjen... O där vinner man inget!

Vi har gymnät tillsammans en timma för för...

dsc00995 (MMS)

Vi har gymmat tillsammans en timma för första gången o avnjutit en subway i solen... Skön start på jobbhelgen. :) har laddat upp med 1kg godis att bjuda mina kollegor som sliter helgen med mig på... :)


Fattiglapp!

Nu har jag brännt januarilönen... Räkningar betalda, resan till alperna belalad och idag har jag shoppat:
1 tröja, 1 par svarta byxor, 1 par svarta kängor, 1 mascara, 1 kajal, 1 underställströja i marinoull, 1 underställströja till Ville... Ja, det var väl ungefär det!
Eller... ja, just det D- vitaminer och Krom-tabletter oxå!

O så har jag kollat på en fin vit hylla som jag väldigt gärna vill ha! :) Ska visa den för ville ikväll o se vad han tycker... Eller egentligen spelar det ingen roll, jag köper den nog ändå! :)

Sommarlängtan...

Jag har aldrig gillat vintern, det vet alla som känner mig! Är den nån som tjatar om vår och sommar från typ september och resten av vintern så är det jag!
Jag längtar alltid efter ljus och värme! Jag är en rätt frusen typ som trivs väldigt bra i klänning, jag älskar även att vara brun och framför allt älskar jag att kliva utanför dörren och känna värmen mot huden en solig sommardag! Jag längtar så mycket efter solen att en dag på jobbet en solig dag i juni kan framkalla ångest och panik hos mig att jag på allvar funderar på att säga upp mig med omedebar verkan för att få komma ut i den där solen...
Jag älskar solen, och jag älskar värmen!!!

Igår vad jag sur, jag tycker vintern har varit för lång, jag tycker att det känns som en evighet tills jag får känna värme igen och var var defenitivt inte sugen på den där alpernaresan vi ska åka på i slutet av februari... Känner mig mest tvungen att åka på den för att V vill åka skidor, visst, jag älskar att åka skidor och jag vet att resan kommer att bli jättebra och känslan att dagligen få röra sig och vara ute är underbar den med...
Men just nu, efter 3 månader med snö och minusgrader hade jag hellre lagt tiotusen kronor på en resa till Thailand istället! Utan att tveka! Igår var jag redo att säga upp mitt liv här i Sverige och flytta till Thailand omedelbart!
Bara lämna allt och dra... Så desperat är min längtan efter värme och sol just nu!

V tror att jag ogillar vintern så mycket för att jag inte vill lägga pengar på kläder som passar september- mars... Och han har nog en poäng. Jag ogillar att köpa byxor, jackor, stövlar och tråkiga bylsiga kläder! Det är inte min grej, inte min stil! Jag känner mig bara tjock och tråkig! På vintern ser jag ut som nån 40 årig tant som bara går mellan jobbet och hemmet... Och i sanningens namn är det väl ungefär så jag lever med!
Usch så tragiskt! Man måste väl leva mellan september och mars med... eller? Jag står på stand by från det att termometern för året sjunkit under 15 grader och tills värmen är tillbaka igen!

Idag ska jag göra ett försök att ta tag i detta igen, det blir en vända på stan i hopp om att finna snygga byxor och stövlar... Det blir en sväng till gymmet/träningen och en sväng till solariet för att känna lite värme och få lite hudfärg på kroppen igen...  Sen ska jag köpa en stor burk med D-vitamin oxå!

Pappa o jag i Thailand, mars 2007.... Det är min grej det, sola och bada, D-vitaminboosta!! :D

Förändringarnas tid....

Mitt nyårslöfte i år var inget konkret egentligen, det finns ingen målvikt ingen vana att sluta med i det...
Däremot finns ett löfte om förändring!
Jag lovade mig själv att börja leva efter min tatuering som jag har på vristen, den jag tatuerade som ett minne på att jag faktiskt vågar ta steget till förändring och ta tag i de saker jag inte trivs med...
Jag gjorde den efter en fruktansvärt tuff period i mitt liv, en period när jag tvingades ta beslut som ingen 21 åring ska behöva fatta... Men jag bestämde att jag skulle ta kontrollen över mitt liv igen. Och jag gjorde det, kämpade genom mörkret och kom ut och insåg att jag klarat det.

Tatureingen betyder "Fri vilja"... 
Det handlar om att bestämma över sitt eget liv i den mån man kan och i den mån man inte kan bestämma så handlar det om att själv bestämma hur man vill bemöta de utmaningar man ställs inför.
Det handlar om att välja sin väg och sitt liv och att våga fatta beslut som är jobbiga att ta!
Stora otrygga beslut... Men som i efterhand kan bli de bästa beslut man tagit, bara man väljer att göra det och vågar använda sin fria vilja och inte tillåta sig själv att vara ett offer för livet och dess tristess och utmaningar.
Jag hade glömt detta, förra året lät jag mig vara offer för livets tristess...
Mitt nyårslöfte i år handlar om att ta tag i detta och våga förändra... Våga använda min fria vilja!


Träningsschema för v. 4Måndag: Vila
Tisdag: Latheten tog över!
Onsdag: Medelpuls
Torsdag: Medel
Fredag: Gymma + löpning
Lördag: Gymmet + löpning
Söndag: Spinning


Veckans schema blev inte riktigt så hårt som planen var från början... Är trött, trött efter att ha varit borta i helgen, trött efter att jobba 4 dagar ledig 1 jobba 3 ledig 1 jobba 3 till...
Trött för att PMS tar över, trött för att det är kallt och grått ute, trött för att jag är uttråkad!

Japp, så blev det! Men bättre denna träning än ingen träning!

Slappar i snyggaste retrosoffan o väntar p...

dsc00987 (MMS)

Slappar i snyggaste retrosoffan o väntar på att carro ska bli redo för stan... Skönt att vara här ... Flytta till storstaden, kan det va nåt? :)


Nu har jag jobbat färdigt för denna vecka....

dsc00959 (MMS)

Nu har jag jobbat färdigt för denna vecka. Halvsover på tåget och njuter av ledighet efter en alltför stressig fredag på jobbet! Bilden är från julafton, en mindre stressig dag på jobbet... :)


En sak till....

Jag vet att jag inte har tid att sitta här och häcka egentligen... Men jag reflekterade bara över en sak som jag måste dela med mig av... Kanske är det bara jag som tänker så, men varför tänker man alltid att " Det kommer aldrig att gå" ???
Nu syftar jag främst på viktnedgång, för när jag tittar på bilderna som jag tagit i jeansen som jag vuxit ur (inlägg nedan) så tänker jag att jag ändå aldrig kommer att komma i dem?! Som om min benstomme eller muskelmassa vore det som vuxit på mig?! Såklart det inte är! Men när jag tittar på min kropp idag så tycker jag inte att den ser så himla fläskig ut, (har rätt jämnt fördelat fläsk på kroppen) Men likväl så finns det ju där... Och lik väl ska det bort!

Men Varför tänker man alltid så? Varför tänker man alltid att "det kommer inte gå" ?
Rädsla för att misslyckas? Rädsla för att behöva jobba hårt? Kanske?! Antagligen!
Men vill jag se ut såhär hela livet då? Det är ju inte direkt någon som tvingat mig att äta sötsaker för ofta och träna för sällan... Det är ju jag själv som gjort detta mot min kropp och det är bara jag själv som kan ta hand om den som den förtjänar igen.

Så, dumma mig att tänka så lixom! Vem lyckas om man inte tror att man ska lyckas? Självklart kommer jeansen att passa igen och självklart kan jag väga 15 kg mindre om jag bara ger mig fan på det!

Blod svett och tårar kan vara det som krävs! Men det är det antagligen värt i slutändan!

Jag vet ju att det går.... Bildbevis på att det går att vara smalare:
(motivationsbilder!)Så....  Det är bara att slita!! DET GÅR!!! Men det krävs ansträngning!!!

Varför sitta här o häcka?

Torsdagsmorgon, nice... Snart är det helg, imorgon drar jag iväg till Stockholm o hälsar på Carro, ska bli så nice!
Har inte setts sedan oktober?! Det är jääääättelänge för någon man i princip levde ihop med under studieåren... 
O på söndag får jag komma hem och ha kvällsmys med min fina sambo som varit bortrest hela veckan!
Kan helgen bli bättre lixom?
Men, nu ska här packas och plockas in tvätt i skåpen... Träning står på schemat samt en snabb sväng på stan innan det är dags för kvällsjobb och imorgon morgonjobb!
Här har jag inte tid att sitta och häcka!På söndag är det som det ska igen! :)

Så stolt!

Så himla stolt är jag... Var inte alls sugen på träning idag egentligen men släpade mig ändå iväg till gymmet.
Hela kvällen igår och hela morgonen idag visualiserade jag framför mig att jag klarade av att springa 4 km på löpbandet utan att se gråtfärdig och mörbultad ut...
Jag gick till gymmet och sprang 4 km på löpbandet och det gick lätt!! :) Trodde jag aldrig med tanke på den fysiska form jag för tillfället är i! Men det kändes så himla bra! När man bestämmer sig för nåt, sätter upp ett mål och sedan uppnår det känns det så ofantligt bra och man känner sig nöjd med sig själv och sin tillvaro!
Att springa 4 km är ju inget stort mål, men fortfarande ett mål och ett utgångsläge för nya mål! :)

Jag har även idag tagit tag i saker som jag vill göra, kollat utbildningar till kostrådgivare, hälsoinspiratör och annat som jag vill komplettera min sjuksköterkeexamen med för att komma dit jag vill i livet så småningom!
Jag har pratat med en studievägledare  på Örebro universitet om idrottskursen som jag inte slutförde 2007, det jag har kvar är idrottsfysiologi.. Och, i höst kan jag få göra klart kursen! :)
Det finns även en kurs som heter Hälsa i arbetslivet på Uni i örebro, den går nu till våren och jag är egentligen jätteintresserad men den startar i nästa vecka och jag har ju ändå ett jobb att sköta! Men- Den går igen våren 2012... Och då ska jag fan plugga den! :)

Känns som att den där trista gråa bubblan jag befunnit mig i sista året har spruckit och jag kan andas igen... Så himla skönt!

Att ta sig någonstans...

Jag tror att de flesta människor har en dröm, en vision om hur livet ska eller borde se ut. På nåt vis är det väl en mänsklig egenskap att längta efter det "perfekta livet", vad sen det perfekta livet är är väl upp till var och en att avgöra!
Jag har börjat tänka och längta, funderar ju på vad jag vill jobba med senare i livet och jag har börjat hitta områden som jag tidigare aldrig tänkt på men som nu börjat intressera mig, nämligen två saker; Sjukvårdspersonalens arbetsmiljö - detta är en arbetsmiljö som är väldigt speciell och krävande, det går ej att förutspå vad som sker om 5 min, att ta rast på utsatta tider är omöjligt utan det får bli när möjlighet finns... Jag skulle kunna tänka mig att forska inom detta område, typ hur man påverkas av denna typ av arbetsmiljö, hur personal själva upplever sin arbetsmiljö och hur man skulle kunna förändra och förbättra denna arbetsmiljö.
Ett annat område som jag intresserat mig för är patientsäkerhetsfrågor och kvalitetssäkringsfrågor, det finns mycket man skulle kunna förbättra och jobba med i vården... På nåt vis går dessa frågor hand i hand med personalens arbetsmiljö och det vore väldigt roligt att få jobba med något projekt för att ta reda på hur och på vilket sätt man kan påverka och förbättra detta!

Jag har fortfarande kvar min dröm om att jobba med förebyggande hälsovård av någon form, och detta är väl egentligen målet men det är roligt när man kommer på flera områden som känns intressanta att arbeta med! Öppnar fler möjligheter och vägar i livet på nåt vis..
Frågan är väl vart vägarna finns? Jag är rätt blind för dessa, tror att allt kräver mer och mer utbildning, något jag inte alls är sugen på  med tanke på att jag redan har 200 000 i studieskulder...
Men, jag kommer nog på nåt... 

Nu ska jag plocka lite här hemma innan det är dax att dra sig iväg till gymmet!
Imorse när jag ställde mig på vågen visade den 1 kg mindre än i lördags, frågan är om det är dagsform eller om det är träningen och bättre kosthållning som börjar ge resultat! :) För tillfället känns det inte omöjligt att klara av att gå ner de där kilona jag vill bli av med!

Ledig vardag!

Ibland är det skönt, men oftast är det så jävla tråkigt att vara ledig en vardag.... I  min värld är arbetstiderna den största nackdelen i mitt yrke... Vissa verkar trivas med att jobba kvällar och helger men det är inte min grej, har ångest inför jobbhelgerna och de lediga vardagarna ger mig inte mer än möjligtvis tid att städa och tvätta när alla andra jobbar...  Visst, har valt jobbet själv och visste väl i princip vad jag gav mig in på, trodde dock inte att jag skulle tycka att det var så drygt!
Jaja, nu är denna långa vardag snart över och imorgon får jag jobba igen och i helgen är jag ledig, som alla andra! :)

Ledig dag!

Diskmaskinen surrar i köket, tvättmaskinerna tvättar min tvätt i källaren, dammsugaren är nyss återställd på sin rätta plats i städskåpet! Jag har placerat rumpan i soffan en stund och sippar på en kopp kaffe!
En dag utan tider att passa, utan krav och måsten.... Skönt!
Ska strax ta en promenad ut i det gråa vädret, trist väder, men lite frisk luft känns som att mina lungor skriker efter!
En sväng på stan sen kanske?! Vill shoppa! Borde inte om vi ska ha råd med hus någon gång, men kika lite om det finns nåt vettigt på rean kan man väl ändå få göra?!
Längtar till helgen när jag får spendera tiden med finaste Caroline och återförenas med min älskade karl på söndag! :) Känns som att det kan bli en bra vecka! :) Lite sol på detta så skulle det kännas underbart!

Träningsschema för v. 3.

Måndag: Gym: fokus på ben, höfter och midja!
Tisdag:Promenad 5 km
Onsdag: Styrkepass+ 4 kmlöpning på band
Torsdag:  Gym: Helkroppspass styrka + 3 km löpning på band.
Fredag: Vila
Lördag: Promenad + Vila
Söndag: Bidde ingen träning! Kasst av mig!

Blir inte riktigt lika bra fördelning av passen denna vecka som förra, lär vara rätt slut o kroppen på torsdag, men då väntar 2 dagar vila när jag drar till Stockholm för att hälsa på Carro!Bjuder på en gammal bild på mig och Carro från den tid då det befann sig så att vi hängde mer på gymmet än i soffan! :) Good old times! Men man kan som sagt inte leva på gamla meriter, så nu jälvar kör jag hårt!! :)

En måndagmorgon som den alltid borde vara....

dsc00979 (MMS)

En måndagmorgon som den alltid borde vara. Mys under en filt med levande ljus i rummet, tyst lugnt o med en god frukost! Bra start på veckan innan vardag o krav hunnit sätta sin prägel.:)


Färggrann bulgursallad med kikärtsbiffar.....

dsc00978 (MMS)

Färggrann bulgursallad med kikärtsbiffar... :)


Nöjd men trött!

Nu är jag jättenöjd med mig själv! :) Hade satt som mål att träna 5 pass den här veckan och jag gjorde det!
Har inte varit motiverad inför varje träningspass, men med hjälp av inre monologer i stil med: "Ingen kan göra det åt dig, du fixar det, Kom igen, snart är du i mål, visa att du klarar det!!!" så har det gått!
Till och med löpning på bandet har gått förhållandevis smärtfritt, satte ett mål på att springa 15 min, fokuserade och gick in i mig själv, räknade ner minut för minut och plötsligt hade det gått 15 min!

Stolt och glad är jag! Och rätt nöjd med att jag oxå hållt en relativt bra kost, visst har det blivt lite godis här och var, men inga mängder och man kan ju inte lyckas med allt på en gång! :)

Men jag fortsätter resan och nu bär den snart av till jobbet! En dusch och lite lunch först bara! :)Inte en muskel på dessa armar, men det ska det snart bli ändring på! Älskar förresten min nya sporttop, den är lila och jättefin tycker jag! (ser dock blå ut på bilden).

Skön känsla!

Fredagkväll - I like! Är glad idag igen, har kommit in i en bra period och jag känner mig stark och nöjd!
Jag har det faktiskt förbannat bra, lever med finaste mannen på jorden i mina ögon, jag har jobb och kan försörja mig OCH spara, jag har äntligen kommit igång med träningen och jag mår så himla bra utav det!
Träningen har så många gånger förut hjälpt mig att må bra, tyvärr glömmer man det i latheten och bekvämligheten i soffan och framför datorn.. Men man är så otroligt nöjd, glad och avslappnad efter ett ordentligt träningpass!

Idag blev det spinning, sen sprang jag på löpbandet 15 min och tränade bålstyrka 20-25 min!
Utöver det har jag ägnat mig åt köksliga aktiviteter idag, odlat groddar, handlat nyttig mat, lagat kyckling och majssallad till kvällsmat och förberett morgondagens kikärtsbiffar... : )

Har krupit upp i soffan nu,nyduschad och med ansiktsmask,  ätit lite gino med vaniljkesella och bara myser!
Ville är ute och letar cykel i garage och på gårdar här i området med en kompis... Nån jävlel snodde hans nya fina cykel under den kvart vi befann oss inne på ica... Hur fan lyckas folk, vad är det för fel på människor egentligen? Är det så jävla svårt att skilja på mitt och ditt?
Trött och irriterad är det minsta man kan säga att man blir på sånt!

bra mellanmål!

Ibland tror jag att det är bra att varva med varma mellanmål, varm mat gör att man känner sig lite mättare på något sätt! Nyss åt jag detta till mellanmål... Som en bra laddning inför en eftermiddag på gymmet och ev. en sväng förbi simhallen. :)Recept:
Stek ett äpple i lite lite smör (1/4 tsk) och ½ tsk honung samt kanel, några flingor flingsalt
Servera med Keso och 3 st hackade paranötter. (gott även med hackad hasselnöt eller mandel oxå)

En jeanskamp!

Ok, detta är verkligen ingenting jag trodde jag någonsin skulle göra, av flera anledningar. Bland annat för att jag gärna vill verka bättre än vad jag är av paniken för att vara misslyckad?! Fattar ni? Ne, antog det! Men det bottnar i självbild och självförtroende!
Hur som hellst, alla människor misslyckas ibland i livet och alla människor behöver ibland kämpa för att nå förändringar och mål! Nyss läste jag på http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/?a , Olga Rönnberg är Personlig träninare som specialicerat sig på träning för nyblivna mammor, kanon att det finns en sån med måste jag säga. Hur som helst så har hon startat en jeanskampanj som går ut på att man väljer ett par måljeans som man ska komma i och jobbar för det! 

Jag är ju inte nybliven mamma eller så men för snart 3,5 år sedan började jag efter en alldeles för tuff period i livet äta antidepressiva läkemedel, på 6 månader hade jag gått upp 16 kg... Det är en helt sjuk viktuppgång på så kort tid! Jag fick panik och efter knappt ett år slutade jag med medicinen och utan förändringar hade jag gått ner 8 kg på 7 veckor, utan att förändra någonting egentligen! Efter det har jag ej kommit tillbaka i den form jag var i innan jag började äta medicinen... Mitt mål är att nå den formen igen, inte bara av fåfänga faktorer utan för hälsans skull och för att jag minns att även om jag mådde dåligt i själen under denna period så mådde jag bra i kroppen, jag kände mig stark och snygg! Det vill jag göra igen!
Så, nu börjar min jeanskamp!
Start idag 14/1....  Tanken är att jag skiter i att väga mig, istället satsar jag på att äta och träna bra och en gång i månaden testar jag dessa jeans och ser hur mycket som förändrats på dem!

Så, pinsamma bilder! Jag vet! Men om man ska lyckas måste man ibland välja att visa upp sina misslyckanden oxå!
Storleken på jeansen är W 30 L 31....

För några år sedan satt jeansen såhär:


Jag var inte mager, men betydligt mycket hälsosammare och fräschare!

Idag sitter *ångest* jeansen såhär:
Starten på detta blev följande frukost:


Kaffe, Smoothie med röda bär + gojibär, ½ banan, mjölk och kesomacka!

Dagens lunch! Jag gillar sådan här mat, br...

dsc00977 (MMS)

Dagens lunch! Jag gillar sådan här mat, bra produkter men mycket näring i. Men det bästa är att det går så otroligt snabbt att laga! :)


Fail!

Ok, ingen träning för mig idag... Är trött i kroppen efter två dagar av styrketräning... Så vila idag och träning imorgon efter jobbet istället!

Har iaf fått det städat här hemma, känns fräsht med rent på golven och rent i sängen... :)Passar på att visa upp mitt senaste fynd, en skaljacka från Haglöfs 2500 spänn... I like! Den är helt kanon, vindtät och regn/snö bara glider av den.. En bonus är att den är gjord i återvunnet material... Miljövänligt är ett plus! :)

En vanlig onsdag!

Idag är jag seg, hade planen att gå upp vid åtta, men det var stört omöjligt, tvingade, släpade mig upp strax innan nio... Halvsovande började jag hälla löste i kaffebryggaren innan jag insåg vad jag höll på med!
Men, en kopp kaffe blev det och trött är jag fortfarande, om än inte riktigt lika trött som tidigare!
Tror det kan vara vädret, det är grått och mörkt och snöar ute! Inte direkt så man kastar sig upp och ut i världen!

Igår hade jag en himla bra dag, lugnt och bra på jobbet, träning efter jobbet, kom hem och kastade mig i en lång varm dusch, Ville lagade mat medan jag slöade en stund i soffan... Sen slöade vi ihop en stund i soffan innan vi drog iväg på Bio.. (otippat av oss en veckodag ska jag erkänna!) Vi såg Narnia, jag gillar verkligen de filmerna, älskade dem när jag var barn och de här nya filmatiseringarna är faktiskt riktigt bra! Och visst, det är lite kristen propaganda i filmerna, men det spelar väl ingen större roll, det mesta handlar ju om kärlek och om att besegra det onda... Och det borde vi väl göra i vår verkliga värld med... ellerhur?

Nu ska jag vara lite effektiv innan det är dax för lite kvällsjobb igen! Dammsuga, bädda rent, torka golven och gymma står på dagordningen! :)

Ha en bra dag i snörusket!

Bra dag!

PMS-monstret har rymmt för denna gång, skönt! Känner mig som mig själv igen!
Jag måste erkänna en sak, trots att jag gillar vintern och aktiviteterna som hör den till så tycker jag att det är skönt att det smälter undan lite snö nu och att termometern visar plus, att sedan solen visar upp sig gör ju att det i det närmsta känns helt underbart!
Tog idag äntligen tag i det där med träning oxå... Körde 1h och 20 min på gymmet, 15 min löpning och resten styrka, största delen rygg och axlar! Sen gick jag hem och körde 10 min mage oxå!

Nu äter jag en god lunch här hemma och laddar inför en kväll på jobbet! Med tanke på halkan så kan jag tänka mig att det blir endel att göra, men det känns inte jobbigt för det idag! Tror jag har en bra dag idag! :)


Dagens lunch!! Jättegott!!


Veckans horoskop...Vågen

Ditt horoskop för vecka 2

Nu när vågens planet - venus - tagit sig ut ur skorpionens dunkel och rört sig in i skytten kan du mer ta dagen som den kommer. Humöret får ett rejält lyft och du känner dig mer utåtriktad och positiv än du har gjort under många månader. Du är på humör för att läsa eller studera, resa och vidga ditt nätverk i största allmänhet. Även din partner kommer ur en period med många utmaningar och mycket hårt arbete, och börjar kunna se hur allt hans eller hennes slit ger utdelning. Även hemlivet präglas av en lättare stämning; men en sak återstår att ta hand om när någon dold familjeangelägenhet bubblar upp till ytan igen.

 

 

Detta var då veckans horoskop, kanske stämmer? Med tanke på föregående inlägg?! Vem vet?! Det enda jag funderar på är den där dolda familjeangelägenheten?! Vad handlar den om?


Nya toner och tag....

Jag är medveten om att tonen i min blogg ibland kan vara ganska negativ och ironisk, men en del av mig är sån, en del av mig är fortfarande en frustrerad, trotsig och negativ tonåring som längtar efter nåt annat, nåt mer... Det finns dagar när jag verkligen inte är nöjd med nåt och minst av allt mig själv och livet... OCH, det är tyvärr lättast för mig att skriva om det, har lättast att skriva om det då jag är mest van att skriva just när livet är jobbigt - för att skriva bort det jobbiga en stund och sen gå vidare!

Men,
då bloggen är ett officiellt forum?! så tänkte jag ändra på det, har redan en blogg fylld av ångest och ledsamheter och anledningen till att jag bytte för några år sedan var för att denna skulle bestå mer av vardag och positiva reflektioner... Så, nu är det nytt år, nya tag, nya toner i bloggen!
solen på besök!

Testade min nya kamera idag, en samsung ES28, ville ha en liten digitalkamera som rymms i fickan när vi är i alperna och vid tillfällen när en systemkamera inte är så smidig... Så vi kom över denna kamera billigt på mellandagsrean, funkar väl helt ok!

De lila gardinerna gör sig lite bättre när solen lyser in från utifrån än när mörkret tränger sig på! =)

Träningsschema för v 2.

Här kommer mitt planerade träningsschema för nästa vecka:

Måndag: Gymmet innan jobbet. (1h20 min, mest överkropp/rygg)
Tisdag: Cirkelgym efter jobbet.
Onsdag: Vila
Torsdag: Medelpass efter jobbet
Fredag: Spinnpass + 15 min löpning + 20 min bålstyrka.
Lördag: Medelpass innan jobbet
Söndag: VilaStryker vart efter jag genomfört passen!
Nu jävlar ska jag komma i form för backarna i Alperna om 7 veckor!Lördagen...

Lung och skön hemma-lördag kan man mist sagt säga, vi har endast varit ute till affären för att inhandla lite gott till k kvällens middag, den serveras nog inom den närmsta timman, alltså väldigt sent... Men vad gör det när man väntar på nåt gott?

Meny:
Pepparbiff, potatisgratäng och sallad
Ostkaka med grädde och hjortronsylt till efterrrätt!

Har ägnat dagen åt att städa ut julen, nu känns det fräscht här hemma igen och rätt befriande att kasta ner tomtarna i källaren för denna gång. Nu vill jag ha sol och tulpaner i mitt hem... :P

Såhär juligt hade vi det hemma senast imorse.....

Men... Nu....

Myser vi i detta....

Egentligen gillar jag inte de där lila gardinerna, tycker att de blir så mörka i rummet, känns lite som bunker över det med dem... men det kändes lite väl tidigt att kasta upp de vita... Ser dock fram emot att byta till dem och mina fina kuddfodral i mars/april, när solen tittar in lite längre om dagarna... :)

Det här får symbolisera min plan för 2011,...

dsc00973 (MMS)

Det här får symbolisera min plan för 2011, lätt, färgglatt, varierat,fräscht, nyttigt och gott!


Första måndagen 2011...

Hade tänkt träna idag, men har istället spenderat morgonen med att sova tungt och länge, ätit nyttig frukost, lagat en nyttig matlåda + lunch, packat upp min väska från Ölandsresan, ringt föräkringsärenden, skrivit "att göra-listor",p lockat lite i hemmet, ska ta mig ner på stan och uträtta lite ärenden efter att jag ätit min nyttiga lunch...
Sen blir det jobb ikväll...
Planen är ett nyttigare 2011 än 2010... I mina ögon innebär det att tappa några kilo för hälsans och välbefinnandets skull... Det innebär också att äta mindre kött, träna mer och minska intaget av sötsaker!
Kör all in och intalar mig att jag fan ska fixa det...  Har ett nyårslöfte att uppfylla, och nej, det är inte: Tappa 10 kilo till sommaren eller nåt sånt... Jag behåller det för mig själv, så misslyckas jag så behöver jag inte skämmas.... :P


Dagens Meny:
Frukost: Havregrynsgröt med plommon, russin och kanel. Mjölk till det och i kaffet.
Lunch:  Bulgursallad med broccoli, morötter och rödlök till ½ burk tonfisk, kikärtor och keso till det.
Mellis: apelsin
Kvällsmat: Grönsaksgratäng med svamp, abourgine, potatis, broccoli, mager ostsås, toppad med bacon.
Kvällsfika: Medelhavsyoghurt med kiwi.

1x 2x 3 telefonköer...

Herrejösses för telefonköernas land säger jag bara... Nu har jag suttit i kö, först till länsförsäkringar där jag har min nuvarande personföräkring, de kunde dock inte hjälpa mig utan fallet ligger på länsförsäkringar södermanland där jag haft min barn-försäkring.... Där var dock hon som har hand om mitt ärende på lunch och beräknas tillbaka om en timma... Meehh... Om jag vetat i vilken telefonkö jag skulle börja hade man ju hunnit ringa henne innan hon gick på lunch, med god marginal!  Jaja, helt ointressant fakta där, blev bara lite irriterad och behövde göra mig av med det.


VG!!! Weeii

Så jävla bra start på 2011, fick resultatet på hemtentan jag skrev i höstas på kursen i palliativ vård, trodde verkligen inte mina ögon när det stod VG i resultatet, det var först efter att ha läst resultatet på tre olika ställen, inklusive skrivet på min tenta som jag insåg att det nog faktiskt stämmer... Så jävla skönt, stunden innan stod jag nämligen i duschen och tänkte att jag var tvungen att gå in och kolla resultaten ifall det skulle vara så att jag behöver komplettera med något... Men, så var visst inte fallet!! :)

Det måste vara ett tecken, att det blir ett bra år! :P

Trött, på väg hem efter fyra sköna o trevl...

dsc00972 (MMS)

Trött, på väg hem efter fyra sköna o trevliga dagar i kalmar/öland.... Hade ett gott nytt år men det blir skönt att komma hem till vardag igen. :) håll nu tummarna för att vi kommer hem utan alltför mycket tågkrångel på vägen. :)


RSS 2.0