Ogillar!

Idag ogillar jag (precis som alla andra gånger det händer) att koka potatis..
Finns det något mer frustrerande?
Jag hatar att koka potatis, de blir aldrig bra kokade och det KOKAR ALLTID ÖVER!
När jag har kokat potatis måste jag alltid skrapa spisen på hekton av bränt skit...
Nu sitter jag här i soffan och stör mig på ljudet av potatisvatten som bränner sönder min spis....

*Grrrrr*

Några tips om hur man gör?

Sunday.... No sunny day!

Jaha, o jag som tog emot våren med öppna armar igår.. Men skinnjacka och joggingskor... O så vände våren mig ryggen ändå. Utanför snöar det igen, enorma vita j**la flingor! Har vi inte fått nog av detta i år nu?
Jag gillar vintern, det är inte det. Jag har hellre en vit kall vinter än en slaskig och grå vinter så jag har faktiskt försökt att inte klaga i år. Men, fick rätt mycket mersmak på våren igår!
Jaja, nog om detta, det är som det är... 
Söndag igen! Har varit ledig i helgen, planen var att jag skulle ha åkt till Örebro, men Stackars Carro var sjuk med feber och grejer så det fick vi skjuta upp. Istället har jag myst med min sambo och bara tagit det lungt, igår blev det en hel del promenerande i solen (18000 steg), sen var vi på tunapark och inhandlade lite odlingssaker, jag köpte någon form av "grodd-hus" så nu blir det alfa alfa och mungbönor på mackorna framöver.
Sen har jag läst en massa i helgen oxå, det är livskvalitet, att vara ute en hel dag och sedan krypa ihop i sängen med ett glas vin och läsa en bra bok... (o somna såklart) :) I like!

Har äntligen fått ordning på tavlan som nu hänger över soffan i helgen oxå, så nu får jag väl snart göra slag i saken och kasta upp lite före och efterbilder av hall och vardagsrum, men just nu orkar jag inte.

Nu får det nog bli en promenad ner på stan och kika lite, kanske en sväng förbi mor och far och säga hej och sen blir det matlagning och träning resten av kvällen...
Har helt enkelt haft en mycket lugn, skön och härlig helg! :)

Igång igen...

Nu har jag jobbat hela helgen och fortsätter med det resten av veckan nu, men avbrott för lite studier, en kurs på onsdag på jobbet och kursen jag läser på fritiden onsdagkväll och torsdag, O så jobb fredag... Det är ett tight schema denna vecka, mycket jobb och mycket plugg... Tänkte försöka hinna med lite träning däremellan oxå såklart! 
Och i helgen bär det av till Örebro för att fira fina Caroline som fyller 25 år.

Ne, nu har jag haft lite sovmorgon, så nu ska jag kasta ihop några matlådor, för det behöver jag för att hinna med resten av veckan... Och så ska jag plugga. Sen blir det spinning innan jobbet.
Som sagt, tight schema... Men jag gillar det. Man blir galen om man går hemma så det är skönt att vara igång!!

Fåfänga- en ny nivå!

Ok, jag är fåfäng.. men vilken 25 årig tjej är inte det egentligen?
Men jag ´har insett att fåfänga för mig har nått en ny nivå, en lite mindre ytlig sådan. Efter 20-tals operationer för att uppnå någon form av "se ut som andra" har jag insett att jag får leva med detta.
Mitt öga kommer ALDRIG oavsett antal operationer, smink och energi som jag lägger ner på det att se ut som vanliga friska ögon, det är helt omöjligt om inte någon kommer på hur man kan transplantera riktiga, friska ögon så att musklerna fungerar och jag blir kronisk linsbärare för att ögonen ska få samma färg. Jag inser det nu, det tog lång tid och det var en rätt smärtsam sak att acceptera och finna någon form av lugn i. Herregud, visst kan jag fortfarande få panik och verkligen avsky det jag ser i spegeln, men jag jobbar på att vända tankarna nu...
För jag har verkligen kämpat för detta, jag har verkligen investerat i mig själv genom alla dessa operationer som jag utsatt min kropp för, jag har investerat i mitt psyke och i min själ genom att orka igenom alla dessa fruktansvärt jobbiga perioder. Jag är stark! Jag kan faktiskt titulera mig själv som det, det är en av mina egenskaper, att vara en kämpe..
Jag har stått på ruinens brant otaliga gånger bredd att hoppa framför tåg, jag har skurit i min kropp för att undanfly smärtan, ärren är inte vackra, men de säger något om vad jag klarat mig igenom och för min del har de blivit en del av mig, ett minne av en epok av mitt liv då livet självt var långt ifrån självklart att välja. Det är snart 10 år sedan, men de finns fortfarande med mig i vissa stunder. 
Elaka tungor finns det många av, det har jag fått erfara, nyfikna blickar är blickar som kan skära en själ itu, frågor kan vara jobbiga att svara på men de väcker ändå en förståelse när svaren ges, uttryck i ögon när sanningen uppdagas kan vara förvåning eller förskräckelse...
Det kan vara provocerande och ibland kan jag faktiskt inte ens själv förstå vad det är som egentligen hänt, det är onaturligt att ens kropp ska fungera på detta sätt när man är barn och ung. Det är ett svek mot självbilden och självbilden blir vriden.
Min självbild är stark och tyvärr inte ofta på ett positivt sätt. Men den växer, den positiva kraften. Jag jobbar på att ta fokus från ögonen och se vad jag åstakommit istället och vad det gett mig.
Förut önskade jag mig en slank vacker fotomodellskropp, jag önskade mig siliconbröst och näsoperationer, jag ville ha löshår och lösnaglar, magrutor och fyrkantig stenhård rumpa. Jag ville ha gyllenbrun, mjuk hy och kritvita tänder.
Jag ville se ut som en docka i princip, en retucherad modell...
Well, I´m not! Och jag kommer aldrig att bli!
Men jag är fåfäng, jag bryr mig om hur folk uppfattar mig, jag blir ledsen när någon säger någonting om mina ögon, jag tycker att jag är alldeles för tjock för tillfället och jag skulle gärna ha snyggare bröst...
Men ärligt talat så orkar jag inte fler operationer, inte för skönhet, det är inte värt det, jag kan förstå människor som opererar sina små skavanker, som förskönar sitt utseende, jag har själv gjort det även om det mest varit på ett medicinskt plan, men det sitter inte där! Det sitter inte i hur man ser ut i spegeln, det handlar om vad man utstrålar.
 
Min fåfänga har nått ett plan då jag inte längre orkar försöka utstråla perfektionism och ytlighet, jag vill utstråla Malin...

Och Malin har ärr på sin kropp, ärr efter ingrepp, ärr efter försök att undanfly smärtan i själen... malin har ärvt sin mormors lilla näsa och eftersom mormorn är världens bästa så finns det ingen anledning att skämmas över det arvet. Kroppen däremot, den har Malin försummat i brist på energi och ork... Men nu är målet att även den ska få utstråla sundhet, att huden ska få tillbaka sin lyser och musklerna ska få ta mer plats en den mer slappa vävnaden som finns i kroppen.
Fåfänga handlar för mig nu om att tycka om mig själv och accpetera mina brister och försöka tycka om det som gör att jag skiljer mig från resten. Målen för mitt utseende får bli att utstråla sundhet och inget annat. Jag tänker aldrig gnälla på mina ärr eller mina ögon, för jag har kämpat och det står jag för! Så ni som vill är välkomna att titta frågandes på vad som hänt för den sanningen jag kan ge är att Jag har levt, jag har prövat på hur det känns när livet inte är så jävla enkelt.

Det är skillnad på nyheter och nyheter...

Vi har påbörjat en prenumeration på DN- dagens nyheter, en bra, "borgerlig" nyhetstidning :P...
Förut surfade jag runt på aftonbladet och tyckte jag hade någorlunda koll på läget, d.v.s. vem i kändisvärlden som dejtar vem eller vilken person i Sverige som för dagen ska ha resterande medborgares sympatier i "det nya tuffa Sverige". Skönheten präglar denna tidning och tipsen är många på hur man får platt mage på 3 veckor, allt mynnar ut i det vi redan vet... D.v.s äta lagom och träna, no newsflash lixom!
Blev tillslut så sjukt trött på denna tidning som kallar sig för Sveriges nyhetsportal, vadå nyheter? Det är en jävla skvallerblaska som vill att alla ska rösta rött för att "det är så synd om människorna i nya tuffa Sverige"... Ok, inget personligt mot de drabbade, visst är det synd om dem ibland men ändå.. Blir så trött hur aftonbladet vinklar allt med nedstämda miner och gråtonade bilder...

Men nu har jag äntligen en morgontidning med lite vettigt innehåll, med intressanta krönikor och debattartiklar...
Riktigt bra läsning till morgonkaffet faktiskt... :) Iaf tycker jag det som uppskattar lite eftertanke, helhetsperspektiv, ekonomi och verklig information och fakta. Finns lite mer hjärna i denna tidning än i aftonbladet iaf tycker jag.. Och det skämms jag inte för att säga! 


Back to life...

Sådär ja, så har jag klarat av dessa tre veckor med, trodde jag inte egentligen..Var nära att lägga mig ner o ge upp flera gånger, men har bitit ihop duktigt och nu är det klart.. Eller ja, typ!
Snygg får jag bli i nästa liv men hel är jag nu iaf, så pass att jag kan vistas bland folk, träna, jobba och så igen iaf!
Jag får samla andra fördelar med mig själv än snygghet i detta liv! :)
Nu ska jag iaf ta tag i denna dag ta mig en sväng ner på stan och gå och träna, sen ska jag jobba ikväll, första gången på 3 veckor, känns riktigt läskigt, tänk om jag inte kommer ihåg hur man gör... :P
Sen är jag ledig imorgon, sen blir det 5 dagar jobb med start på lördagkväll... Så den här tiden nästa vecka så lär man väl vara inne i jobbet igen! :)

Full fart....

Här lyser flitens lampa denna morgon! Har gjort massa saker nu på morgonen som jag inte orkat ta tag i den senaste tiden... Bland annat har jag anmält mitt pass försvunnet, sagt upp jobbiga extrasaker i mobilabonnemanget som bara kostar pengar, beställt lite studielitteratur, ringt chefen och informerat om att jag allt tänker komma och jobba på torsdag (underbart!) Sen har jag även bokat tid med en studievägledare på MDH, funderar lite på hur jag ska välja med kurser och övrigt och hur jag skulle kunna tillgodoräkna mig det jag har för att ev. skriva en D-uppsats eller nåt...
Nu ska jag plugga en timma sen blir det en promenad i det vackra våriga vädret!

Härlig dag! =) Underbara härliga dag till o med! :D
Igår kollade jag upp lite lektioner o.s.v för golfsäsongen oxå... Längtar verkligen efter en runda i solen på golfbanan!!! :) hihih... börjar få lite vårkänslor av den fina solen och att termometern visar plus! :)Ny start...

Som bekant är jag rätt fet för tillfället... :P hehe.. ok, så illa är det inte, men jag har gått upp ca 7 kg sedan jag och Ville träffades och efter denna sjukskrivningsperiod och "börjajobba-period" är kroppen verkligen inte i något vidare skick... Har styrt upp ett mindre träningsprogram som jag ska köra morgon eller kväll (beroende på jobbtid) utöver annan fysisk aktivitet. Jag har letat upp mina gamla Viktväktar recept och gjort snygga måltidsrapporter på internet samt en vikt och träningskurva som ska fyllas i med start från onsdag....
Insåg idag när jag kört mitt korta lilla träningsprogram i vilket fruktansvärt dåligt skick min kropp är just nu, har ingen kondition och styrka ska vi inte ens tala om, många tycker kanske att det är helt okej fysisk form att kunna göra 20 armhävningar, men jag är van att ligga på en annan nivå och får tokångest...
MEN, jag ska inte fjanta runt med massa tokigheter, shakar o.s.v. utan nu kör jag... Ordentligt och som man ska, äta lagom och träna lagom...
Undrar hur det kommer att gå?!
En del av mig vill bara köra en snabbstart i viktdipp, köra shakar en vecka och sätta fart på fettförbränningen, men det finns ingen anledning, bättre att äta mat som är mager och bra ist...
Försöker peppa mig själv här nu om det är någon som inte förstår det...
Målet är iaf att tappa 10 kg till sommaren... Ingen omöjlighet hoppas jag! :) ca 1 kg i veckan...

Nu är det bara tisdag kvar sen ska jag till Sthlm och på torsdag sätter jag igång med träning ordentligt...
Men nu blir det en promenad i den härliga vårsolen istället... Det är vår ute idag, plusgrader och så! :) UNDERBART!!!

Borta bra men hemma bäst.

Åkte till Örebro i fredags för att spendera lite tid med Carro och Evelina. Behövde verkligen lite miljöombyte, höll på att gå ner mig fullständigt här hemma i vår lägenhet.
Det blev en lugn helg (såklart), fredagen spenderade vi med en massa skitsnack, Evelina plockade bort stygnen från min mage och vi åt en god middag bestående av kycklingwraps.
I lördags åt vi frukost på Clarion hotell med Lena-Marie, så kul att se henne, har inte setts sedan examen... Tanken var att vi skulle ha ätit frukostbuffén på Java men det var fullt så vi gick till Clarion, det vi inte tagit med i beräkningarna var att alla kändisar bodde där, så vi såg Kristine Meltzer? eller vad hon nu heter och Alcazar bland annat... Lite skoj om än onödig info. En jävligt bra frukostbuffé bjöds det iaf!
Sedan blev det en liten promenad på stan i solen, inhandlade några tunikor och en sommarklänning...
Lördagskvällen blev en soft kväll hemma hos Carro med lite melodifestival, Evelina kom över och kollade film och sov över med oss efter jobbet.  Vi såg the Reader, riktigt bra film, en typisk tjejfilm tror jag... Sevärd, helt klart!

Hemfärd imorse, underbart att komma hem till Ville, har bara varit borta två nätter men har hunnit sakna honom en hel del... Man vet inte vad man har förräns det inte är där kanske?! Men jag har en bra karl!
Nu är han dock iväg och spelar innebandy och jag tänker ta en långpromenad i det fina vädret. Sen får det nog bli lite plugg. Sen ska Ville laga lasagne ikväll och så blir det väl en myskväll i soffan sen!
Nu är det bra 3 dagar kvar sen kommer livet börja rulla som det borde igen, jätteskönt! Och det var verkligen skönt att komma iväg lite, känner mig mycket piggare, gladare och inspirerad nu än innan...
Är glad att jag har mina fina flickor därborta, synd bara att man ses allt för sällan!

Kassa låtar!

Har just lyssnat igenom låtarna som gått vidare till andra chansen i melodifestivalen.. Vi funderade ev. på om vi skulle ta oss en sväng dit, till genrepet då, det går ju ändå i Örebro o det lär ju inte vara så mycket avancerat på vårt schema i helgen, men det kunde vara kul att göra något iaf.
Men men.. Hur som helst, lyssnade igenom låtarna och konstaterade att fy f*n vilken kass musik, den enda låten jag verkligen gillade är Crusified Barbaras låt..  Är det värt 250 spänn för denna skitmusik egentligen?
Tål o tänka på, kan ju vara en kul grej trots allt... Får fundera på saken!
Nu åker jag iaf snart "hem" till Örebro, känns jätteskönt att få komma iväg lite. Träffa vänner och byta bort hemma ett tag. När man varit sjukskriven i nästan 3 veckor utan att egentligen må dåligt blir man tillslut lite galen och behöver komma iväg. Tyvärr har jag ju inte så många vänner kvar i Eskilstuna längre heller och de jag har har fullt upp med sitt... Så det blir skönt att komma iväg och träffa mina vänner från högskolan... Miss them!

Ikväll blir det mys med Carro och Evelina, sen får vi se vad resten av helgen bjuder på.. men det blir nog bra iaf!

Ljuset i tunneln....

Nu börjar jag se ljuset i tunneln, sjukskrivningen börjar lida mot sitt slut och jag ser själv att det läker för var dag som går, svullnaden har gått ner och nu väntar jag bara på att få komma till Stockholm en sväng på onsdag och fixa det sista, sen är jag redo för jobb och träning igen på torsdag!
Ser verkligen fram emot det!!!
Sen håller jag tummarna för att det blir bra och fint i Stockholm, jag förtjänar fan att det blir bra nu... Hur mycket ska man behöva jobba för att se hel ut menar jag? Herregud, jag är 25 år borde fundera på annat i livet än detta.. Men men...
 What doesn´t kill you makes you stronger...
Jag överlevde denna vända med, trodde jag inte... För några dagar var jag redo att lägga ner, som tur är har jag Ville som föröker stötta mig så gott han kan.. Fina underbara karl!

I helgen tänker jag åka till Carro i Örebro och hälsa på, behöver lite miljöombyte och goda vänner för att hämta lite mer energi igen. Det blir såklart en lugn helg med tanke på sjukskrivningen men ändå, ser fram emot att komma bort från vår lägenhet några timmar iaf. Ville blev lite besviken på att jag snyltar honom på våra mysmornar... Men det får han allt leva med! ;) Jag behöver komma iväg från allt några dagar!

Sen lyser solen fint idag oxå så det får strax bli en promenad i det fina vädret...
Sen har jag beställt vår nu oxå.. Så jag hoppas den kommer snart! =)

Försöka duger...

Jag försöker verkligen, bita ihop, stå ut, inte gräva ner mig!
Jag försöker fylla dagarna med saker att göra, men det är så svårt att motivera sig till att resa sig ur soffan när man väl flyttat dit från sängen...
I helgen fyllde vi tiden med att göra iordning fint här hemma i vardagsrummet och arbetshörnan i sovrummet, det blev bra, det enda som kvarstår är lite tavelpyssel... (o gardiner senare i vår)
I måndags var jag hos doktorn, hade hoppats på en friskförklaring men blev sjukskriven ytterligare 10 dagar till.. Hon frågade om jag kommer att klättra på väggarna om jag var tvungen att vara hemma så länge till.. jag sa att jag får bita i det sura äpplet och acceptera läget!
Jag hatar att acceptera... Svälja eländet och försöka lådsas att allt är bra.
Efter läkarbesöket och den kassa bedömningen kom iaf Kristine över och åt lunch med mig, det var bra, trevligt och skönt att inte behöva vara själv hela dagarna..
Gårdagen fyllde jag schemat med min förkylda gudson, min bästa vän och hennes andra lilla bebis... Det var trevligt, det är mysigt att ha barn omkring sig och det blev en bra dag.
Idag har jag gjort ansträngningen såhär långt att klä mig, duscha mig och druckit kaffe...
Ska ta kameran i väskan och ta en promenad runt i staden och på vägen uträtta lite ärenden som att hämta ut linser och köpa lite tyg...
Imorgon ska jag vara hundvakt till mamma och pappas hund och kanske röja lite i mitt förråd på deras vind oxå...
På fredag sker det som håller mig uppe denna vecka, jag åker till örebro, en myshelg med Carro och Evelina, det är precis vad jag behöver... Saknar mina vänner därborta! Så det känns kanon att åka dit på fredag, får se om jag åker hem på lördag eller söndag sen... Men skönt att se någon annan lägenhet och komma ifrån mina egna dammråttor...
Sen är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar... Sen tror jag allt att det är dax för mig att ta tag i livet igen...
Jobb, träning, lektioner, shopping, dricka vin och slippa stirra stint i marken och gömma mig för alla ögon där ute... Det blir skönt!
Jag försöker göra denna tid meningsfull... Och det duger!
Men det blir skönt att leva igen!

längtan efter att förlora kontrollen...

Just nu längtar jag efter att förlora kontrollen... Just nu är mitt liv väldigt ensidigt, torrt, tråkigt, jag är väldigt låst i min lägenhet i min kropp och det ger mig såklart ångest... Vem hade inte fått det av denna situation?!
Jag har ingen kontroll över vad som händer och sker och frågetecknen är många och det är jobbigt nu!
Att inte ha kontroll över mitt liv och min kropp är det värsta jag vet...

En konsekvens av denna operation är att träningen ligger åt sidan och just nu längtar jag verkligen efter att jaga mig på ett jävligt jobbigt pass.. Köra tills man mår fysiskt illa typ.
Men det sjukaste av allt är att jag längtar efter att förlora kontrollen, det låter ju helt tokigt eftersom jag inte har kontroll på någonting just nu...
Men jag vill ta kontrollen och ha sådan kontroll att jag förlorar den, jag längtar efter de dagar när jag tränade typ 13-15 timmar aktivt i veckan och gick fram och tillbaka till träningen på det och vad åt jag?! Typ ingenting, lite keso, tomat och avocado... Jag vet att jag verkligen inte mådde bra under denna period men jag längtar så sjukt mycket efter att leva så just nu, det var bara ett fokus och det var kroppen...
Nu när kroppen sviker känner jag bara för att spöa skiten ur den och försöka göra det bästa av den..
Precis som då... Förra gången kroppen svek.
Denna känsla skrämmer mig, igår morse och imorse drog jag mig för att äta frukost för att jag känner mig så tjock att jag får ångest... Detta är inget bra tecken och det skrämmer mig, jag tvingar i mig mat och så fast jag inte vill egentligen, för jag får inte förlora kontrollen igen...
Måste ge kroppen vad den behöver just nu... För att läka, för att orka...
Men jag då? Hur länge orkar jag? Jag som bor i denna kropp? Hur länge ska man behöva kämpa i motvind?
Jag behöver resultat denna gång, bra resultat..
Annars får någon annan ta över, då orkar jag inte ens försöka ro det här skeppet i land..!
Jag har gjort mitt, jag förtjänar att det fungerar sen... Faktiskt!
Jag förtjänar att få ha kontroll över mitt liv ett tag, känna att jag bestämmer och mår bra!

jag kommer inte bli en ung mamma...

Sitter och kollar på outsiders, det handlar om unga tjejer som blir mammor i tonåren. Mycket imponerande på många sätt och vis, de är duktiga som orkar med grejen. När jag var 15 år hade jag fullt upp med mig själv, visst fantiserade jag väl om att bli mamma då med och det har alltid varit självklart för mig att någon gång i livet få bli mamma..
Men i ärlighetens namn, jag hade ALDRIG klarat det då, vet inte ens om jag skulle klara det nu...
Men sanningen har gått upp för mig, jag som alltid drömt om att vara en ung mamma, det kommer inte hända.. Jag kommer att vara Minst 26 år den dag jag får barn och då är man ingen ung mamma längre... Då är man en "normal" mamma...
Skönt faktiskt! Att ha hunnit med lite innan, att ha ett liv som är lite mer stabilt och säkert... Att ha hittat sig själv!

Jag vill ju bara se frisk ut...

Är det för mycket begärt när man är 25 år? Att vara frisk, att se frisk ut, att känna sig frisk... Att få känna sig fin?
Tydligen!
10 dagar till är jag sjukskriven... *suck*
Vad ska jag nu hitta på?
10 långa dagar... att fylla med vad?
Allt man borde när man är 25 år men inte kan... För att kroppen djävlas!
Trött blir jag, minst sagt!

RSS 2.0